Eflani Belediyesi eski Başkanı İbrahim Ertuğrul’un babası Kadir Ertuğrul vefat etti.
Kadir Ertuğrul'un Cenazesi öğle namazına müteakip merkez yukarı (çarşı) camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Çelebiler Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze Törenine; AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Yasin Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) incelemelerde bulundu.
AK Parti Karabük İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, "AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt Eskipazar’da önemli programlara katılarak istihdam ve sanayi yatırımları hakkında önemli açıklamalarda bulundu."
Mehmet Akif Ersoy Parkı’nın açılışını gerçekleştiren heyet, Eskipazar Spor Kompleksi’nin temel atma törenine de katıldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük’teki İŞ-KUR kayıtlarına göre 9 bin 500 kişinin iş aradığını hatırlatarak OSB’nin bu ihtiyaca ciddi bir çözüm getireceğini ifade etti.
Eskipazar OSB ziyaretinde açıklamalarda bulunan AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ise Eskipazar OSB’nin Karabük’ün ikinci büyük sanayi hamlesinin başlangıç noktası olduğunu vurguladı. OSB’de 73 yatırımcı bulunduğunu belirten Keskinkılıç, altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.
2025 yılının Karabük için yatırım yılı olacağını dile getiren Keskinkılıç “Şehir genelinde birçok proje hayata geçecek ve Karabük, adeta bir şantiye alanına dönüşecek. Eskipazar OSB’de yıl sonuna kadar 500 kişilik, iki yıl içinde ise 3 bin kişilik istihdam sağlanması hedefleniyor. Nihai olarak 6 bin gencimize burada iş imkânı sunacağız.” ifadelerini kullandı.
Ziyaretle ilgili açıklamalarına yer verilen AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, “Bugüne kadar OSB’ye 80 milyon liralık yatırım yapıldı. 2025 yılına kadar bu rakam 400 milyona ulaşacak. OSB’de 73 farklı sektörde yatırım gerçekleşecek ve 6 bine yakın istihdam sağlanacak. Karabük’ün evlatları ve Eskipazar’ın gençleri için büyük bir iş kapısı olacak.” ifadelerini kullandı.
Eskipazar programları kapsamında heyet çarşı esnafı ve vatandaşlarla da bir araya gelerek sohbet etti.