Karabük’ün Eflani ilçesinde çıkan yangında iki katlı ev kül oldu. Çıkan yangına Karabük’te konuşlanan yangın söndürme helikopteri de müdahale etti.
Edinilen bilgiye göre, Eflani ilçesine bağlı Kocacık köyü Müstekoğlu Mahallesinde Selattin ve Alaattin Acar kardeşlere ait iki katlı evde henüz nedeni belirlenmeyen bir şekilde yangın çıktı. Alevlerin bir anda tüm evi kapladığı yangını fark eden köylülerin haber vermesiyle olay yerine gelen Eflani Belediyesine ait 3 itfaiye ve Orman İşletmesine ait 3 arazöz ekipleri ile yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Alevlerin diğer evlere sıçramaması için ekipler yoğun bir mücadele verirken, yangın sonrası iki katlı ev tamamen çöktü.
Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’da olay yerine giderek çalışmaları yerinde inceledi.
Başkan Ertuğrul, yangının rüzgarında etkisiyle hızla büyüdüğünü ancak, belediye, orman işletmesi ve yangın helikopterinin müdahalesiyle alevlerin diğer evlere ve ormanlık alana sıçramadan söndürüldüğünü kaydetti.
Çıkan yangın sonrası iki katlı ev tamamen yanarak kül olurken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.


152
Eflani’de ev yangını
176
Lastiği patlayan tır, önce su kanalına sonra refüje çarptı: 1 yaralı
Kastamonu’da lastiği patlayan maden yüklü tırın önce su kanalına ardından da refüje çarpması sonucunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı.
Kaza, Budamış Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.C. idaresindeki 34 ETP 388 plakalı MAN marka tır, lastiğinin patlaması sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan su kanalına çarptı. Savrulan tır refüjde refüje çarparak durabildi. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


