Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Temmuz, 2017 14:27 tarihinde yayınlandı
0

Eflani’de ev yangını

Karabük’ün Eflani ilçesinde çıkan yangında iki katlı ev kül oldu. Çıkan yangına Karabük’te konuşlanan yangın söndürme helikopteri de müdahale etti.
Edinilen bilgiye göre, Eflani ilçesine bağlı Kocacık köyü Müstekoğlu Mahallesinde Selattin ve Alaattin Acar kardeşlere ait iki katlı evde henüz nedeni belirlenmeyen bir şekilde yangın çıktı. Alevlerin bir anda tüm evi kapladığı yangını fark eden köylülerin haber vermesiyle olay yerine gelen Eflani Belediyesine ait 3 itfaiye ve Orman İşletmesine ait 3 arazöz ekipleri ile yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Alevlerin diğer evlere sıçramaması için ekipler yoğun bir mücadele verirken, yangın sonrası iki katlı ev tamamen çöktü.
Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’da olay yerine giderek çalışmaları yerinde inceledi.
Başkan Ertuğrul, yangının rüzgarında etkisiyle hızla büyüdüğünü ancak, belediye, orman işletmesi ve yangın helikopterinin müdahalesiyle alevlerin diğer evlere ve ormanlık alana sıçramadan söndürüldüğünü kaydetti.
Çıkan yangın sonrası iki katlı ev tamamen yanarak kül olurken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin