Karabük’ün Eflani ilçesinde çıkan yangında iki katlı ev kül oldu. Çıkan yangına Karabük’te konuşlanan yangın söndürme helikopteri de müdahale etti.
Edinilen bilgiye göre, Eflani ilçesine bağlı Kocacık köyü Müstekoğlu Mahallesinde Selattin ve Alaattin Acar kardeşlere ait iki katlı evde henüz nedeni belirlenmeyen bir şekilde yangın çıktı. Alevlerin bir anda tüm evi kapladığı yangını fark eden köylülerin haber vermesiyle olay yerine gelen Eflani Belediyesine ait 3 itfaiye ve Orman İşletmesine ait 3 arazöz ekipleri ile yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Alevlerin diğer evlere sıçramaması için ekipler yoğun bir mücadele verirken, yangın sonrası iki katlı ev tamamen çöktü.
Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’da olay yerine giderek çalışmaları yerinde inceledi.
Başkan Ertuğrul, yangının rüzgarında etkisiyle hızla büyüdüğünü ancak, belediye, orman işletmesi ve yangın helikopterinin müdahalesiyle alevlerin diğer evlere ve ormanlık alana sıçramadan söndürüldüğünü kaydetti.
Çıkan yangın sonrası iki katlı ev tamamen yanarak kül olurken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.


Eflani’de ev yangını
Zonguldak Defterdarlığından anlamlı açılış
Zonguldak Defterdarlığı personelleri tarafından, madenci ailelerinin yoğunlukla ikamet ettiği Gelik beldesinde bulunan Gelik İlkokuluna kütüphane yaptırıldı.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Günay Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu7nun katılımıyla açılan kütüphaneye; Defterdarlık tarafından 1992 yılında Şırnak’ta terörle girilen çatışmada şehit düşen Gelik doğumlu Jandarma Er Arif Çakır’ın adı verildi. Açılışa şehit annesi Melahat Çakır ve şehidin kardeşleri de katıldı.


