Eflani’de Dere Taştı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Mayıs, 2014 14:55 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 02.05.2014 12:23
0
0

Eflani’de Dere Taştı

Eflani İlçesi  Osmanlar köyüne bağlı Paşaköprüsü Mahallesi’nde dere yatağının taşması sonucu bazı evler ve ahırlar ile ekili araziler sular altında kaldı

Eflani ilçesinde iki gündür etkili yağmur su baskınlarına neden oldu.  Eflani ilçesinde etkili olan sağanak yağış ilçeye bağlı bazı köylerde ve mahallelerde su baskınlarına neden oldu. Osmanlar köyüne bağlı Paşaköprüsü Mahallesi’nde dere yatağının taşması sonucu bazı evler ve ahırlar ile ekili araziler sular altında kaldı. Paşaköprüsü Camii İmamı Adem Dibekli dere yatağının taşması sonucu ailesiyle birlikte evinde mahsur kaldı. İmam Dibekli çocuklarını sırtına alarak evinden çıkarmaya çalıştı.

Dün akşam saatlerinden beri aralıksız yağan yağmur sonrası sele maruz kaldıklarını söyleyen Adem Dibekli, “Çoluk çocuk evde mahsur kaldık. Odun ve kömürlerde ıslanınca evde sobada yakamadık. Çok mağdur durumda kaldık. Çoluk çocuğu toplayıp memleketim Yeniceye gideceğiz” dedi.

Köy sakinlerinden İrfan Ulusoy ise, “Geçmişte mevcut dere yatağının kapatılarak başka yöne alınması sonrası bu sıkıntıyı her sene yaşıyoruz. Yetkililere durumu söylüyoruz ama bir türlü çözüm bulamadık” dedi.

Gece su baskını olduğunu haberini alan Mustafa Girgin ise, ilçe merkezi girişinde bulunan ahırdaki 25 büyükbaş hayvanı ahırın duvarını kırarak kurtardıklarını söyledi.

Öte yandan, ilçe merkezine bağlı Tabaklar Mahallesi’ndeki dereninde taşması sonrası çok sayıda ev ve ekili arazi ile araçlar su altında kaldı. Traktörlerin yardımı ile su içindeki kalan araçlar kurtarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde kanser farkindaligi egitimi mlVVsyub
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde kanser farkındalığı eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen eğitimde kanserle ilgili önemli bilgiler verildi.

Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Karacan’ın danışmanlığında, 2. sınıf öğrencileri Esra Ceren Mahmutoğlu, Nihal Bostan ve Feyzanur Ekinci tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden Dr. Melike Nurdan Ünal tarafından verilen eğitimde katılımcılara, kanserin dünyada ve Türkiye’de görülme sıklığı, korunma yöntemleri, erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi ve tarama programları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Kenan Gül dei kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, erken teşhis ve farkındalığın bu mücadelede hayati bir rol oynadığını ifade etti.

Etkinlik sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler katılımcılara dağıtıldı. Program, Dr. Melike Nurdan Ünal’a Prof. Dr. Serdar Kenan Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin