Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Mayıs, 2023 18:07 tarihinde yayınlandı
0

Eflani ve Eskipazar’da Sağanak Yağış Ekili Oldu

AK Parti Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç çizmelerini giyerek selden zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundular

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, selden zarar gören Eflani ve Eskipazar ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Eflani ve Eskipazar ilçelerinde sağanak dolayısıyla dereler taştı, yollar su altında kaldı.

Eflani ilçesine bağlı Bostancı köyü, Avdal ve Karagöz mahalleleri ile Halkevli ve Mülayim köylerinde ve Eskipazar ilçesinde Yalakkuz ve Sofular’da sağanak nedeniyle dereler taştı.

Derelerin taşması yüzünden çevredeki tarım arazileri, yollar ve köprüler suyla doldu.​​​​​​​

Haberi alır almaz çizmeleri giyerek sahaya inen AK Parti Milletvekillerinden Cem Şahin Eflani ilçesine, Ali Keskinkılıç ise Eskipazar ilçesine geçerek yetkililerle görüştü.

Eflani’de ki sel baskını sonrası açıklama yapan Şahin, “İlçemizin bazı köylerinde aşırı yağış nedeniyle taşkınlar yaşandı. İl Özel İdaremiz ve DSİ hemen köylere gelerek müdahale etti. Şu anda olumsuz bir durum görünmüyor. Yaraları hemen saracağız. Devletimiz büyük. Allah beterinden, afetlerden korusun.” dedi.

Şahin’e Eflani Kaymakamı Gizem Tokur, Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Genel Meclis Üyeleri Mesut Aydın ve Ahmet Koç da eşlik etti.

Eskipazar’daki son durum ile ilgili bilgi veren AK Parti Milletvekili Ali Keskinkılıç, “Sel bölgesinde etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Halkımızın yanındayız. Ekipler çalışmaları başlattı, en kısa sürede çalışmaları tamamlayacağız “dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
arama kurtarma calismalarinda hayatini kaybeden afad personeli icin rizede toren duzenlendi l3uxSu13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Arama-Kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden AFAD personeli için Rize’de tören düzenlendi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sırasında botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, memleketi Bolu’ya uğurlandı.

Çamlıhemşin ilçesinde kaybolan Volkan Civelekoğlu’nu bulmak amacıyla, kişisel eşyalarının dere kenarında bulunmasının ardından Fırtına Deresi’nde arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde, kayıp gencin cansız bedenine ilçeye bağlı Şenyuva mevkisinde ulaşıldı. Bu sırada arama-kurtarma faaliyetini yürüten AFAD ekiplerinin bulunduğu botun Fırtına Deresi’nde alabora olması sonucu 5 personel dengesini kaybederek suya düştü. Meydana gelen elim kazada AFAD personeli Ömer Faruk Özkan (28) hayatını kaybederken, akıntıya kapılan diğer 4 personel ise yaralı olarak kurtarıldı.

Hayatını kaybeden Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü binası önünde resmi tören gerçekleştirildi. Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan ve derin bir üzüntü içinde olduklarını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, arama-kurtarma personelinin fedakarlığına dikkat çekerek, “Afetlerde arama kurtarma personelimiz bir arama faaliyeti icra ettiğinde veya afetlerde görev alan personelimiz bir faaliyet icra ettiğinde, o kurtarma başarıyla neticelendiğinde hep şu tabiri kullanıyoruz. ’Ekipler canı pahasına mücadele etti’ diyoruz. ’Canını ortaya koyarak mücadele etti’ diyoruz. İşte onun ne anlama geldiğinin bir örneği buradadır. Bugün Çamlıhemşin’de arama kurtarma faaliyeti sırasında arkadaşlarımız her zamanki gibi canları pahasına o faaliyeti icra ederken bugün Ömer Faruk kardeşimizi maalesef kaybettik, Cenab-ı Allah’ın ebediyetine uğurluyoruz. Bu arkadaşlarımız ülkemizin dört bir yanında meydana gelen hadiselerde ilk koşan kardeşlerimiz. Bugün maalesef elim bir kazayla beş arkadaşımızdan dördü yaralandı, sağlık durumları elhamdülillah iyi ama Ömer evladımızı, kardeşimizi uğurluyoruz. Başımız sağ olsun. Rabbim böyle acıları tekrar göstermesin.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından dualar eşliğinde omuzlara alınan hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin