Reklam
Reklam
66e406a570f3b jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Eylül, 2024 12:32 tarihinde yayınlandı
0

Eflani Göletlerine 20.000 Pullu Sazan Yavrusu Bırakıldı

Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçedeki göletlere 20.000 adet pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Bolu Gölköy Su Ürünleri Üretim Tesisi’nden temin edilen sazan yavruları, İlçede bulunan su kaynaklarına salınarak balık popülasyonunu artırmak ve sucul ekosistemi desteklemek amacıyla doğal ortamlarına kavuşturuldu.

Müdürlük’ten yapılan açıklamada, göletlerde yapılan bu balıklandırma çalışmasının, ekolojik dengeyi korumaya ve amatör balıkçılığı teşvik etmeye yönelik önemli bir adım olduğu belirtildi. Sazan yavrularının büyüyerek, hem doğa dengesine hem de balıkçılıkla ilgili faaliyetlere katkı sunacağı vurgulandı. Yetkililer, su kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmaların süreceğini, göletlerin sürekli kontrol edilerek doğal yaşamın korunmasına özen gösterileceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta ilk ceyrekte bin 158 daireye yapi ruhsati verildi SXHZK36z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta ilk çeyrekte bin 158 daireye yapı ruhsatı verildi

Zonguldak’ta 2026 yılı Ocak-Mart dönemine ait yapı izin istatistiklerine göre, belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen daire sayısı birinci çeyrekte bin 158 olarak kaydedildi.

TÜİK’in Türkiye genelinde yapı izin istatistikleri verilerine göre, bir önceki yılın aynı çeyreğine oranla yapı ruhsatı verilen binaların yüzölçümünde yüzde 26,1 artış yaşandı. Ülke genelinde 2026 yılının ilk çeyreğinde yapı ruhsatı verilen toplam daire sayısı ise 232 bin 252 oldu.

Zonguldak’ta 2025 yılında yapı izin belgesi verilen daire sayısı 4 bin 754 olarak açıklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin