Reklam
Reklam

Eflani Göletlerine 20.000 Pullu Sazan Yavrusu Bırakıldı

66e406a570f3b jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Eylül, 2024 12:32 tarihinde yayınlandı
0

Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçedeki göletlere 20.000 adet pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Bolu Gölköy Su Ürünleri Üretim Tesisi’nden temin edilen sazan yavruları, İlçede bulunan su kaynaklarına salınarak balık popülasyonunu artırmak ve sucul ekosistemi desteklemek amacıyla doğal ortamlarına kavuşturuldu.

Müdürlük’ten yapılan açıklamada, göletlerde yapılan bu balıklandırma çalışmasının, ekolojik dengeyi korumaya ve amatör balıkçılığı teşvik etmeye yönelik önemli bir adım olduğu belirtildi. Sazan yavrularının büyüyerek, hem doğa dengesine hem de balıkçılıkla ilgili faaliyetlere katkı sunacağı vurgulandı. Yetkililer, su kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmaların süreceğini, göletlerin sürekli kontrol edilerek doğal yaşamın korunmasına özen gösterileceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kumluca’da yangın paniği

kumlucada yangin panigi pgRGqnL4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde otluk alanda çıkan yangın paniğe neden oldu.

Kumluca beldesinde Çay Kenarı mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saat 21.00 sıralarında çıkan yangını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Paniğe neden olan yangına müdahale eden ekipler, kısa sürede alevleri kontrol altına aldı. Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenilirken, yaşanan olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yangının çıkış nedeni ise yapılacak araştırmanın ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin