Eflani Belediye Başkanı Akın, Şampiyon Kardeşleri Ağırladı
Eflani Belediye Başkanı Hüsnü Akın, Venedik’te düzenlenen Dünya Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan Nuri Kılıç ile Avrupa Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan ikiz kardeşi Yusuf Kılıç’ı makamında ağırladı.
Eflani'nin Abakolu köyünden olan ve hem ulusal hem uluslararası alanda birçok önemli başarıya imza atan Kılıç kardeşlerin ziyaretinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Akın, "Nuri ve Yusuf Kılıç kardeşlerimiz, hem ilçemizi hem de ülkemizi gururlandırdılar. Geçmişteki şampiyonlukları ve kazandıkları madalyalarla adlarını tarihe yazdırdılar. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Akın, Kılıç ailesinin başarılarının Eflani için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.
AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı M. Yasin Aydın, son günlerde etkisini artıran yoğun kar yağışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Aydın, kar yağışı gibi tüm toplumu ilgilendiren ortak bir meselenin algı yönetimine dönüştürülmesini eleştirerek, bunun sorumluluktan kaçmak anlamına geldiğini ifade etti.
Yoğun kar yağışının bahane değil, sorumluluk alma zamanı olduğunu vurgulayan Aydın, bu sürecin algı çalışmaları, şov ya da siyasi vitrin faaliyetleriyle geçiştirilemeyeceğini belirtti. Vatandaşların güvenliği, ulaşımı ve günlük yaşamının aksamamasının, görev ve yetki sahibi kurumların asli sorumluluğu olduğunu dile getirdi.
Kar yağışının normalin üzerinde olduğunun açık olduğunu belirten Aydın, asıl sorgulanması gereken konunun “hazırlıklıyız” denilen bir süreçte sahada yaşanan ciddi aksaklıklar olduğunu söyledi. Bir gün önce kendi yetki alanı dışında yapılan çalışmaların medyada paylaşılmasını eleştiren Aydın, ertesi gün kendi sorumluluk sahalarında yaşanan yetersizliklerin yalnızca hava şartlarına bağlanmasının kamu vicdanında karşılık bulmadığını ifade etti.
Vatandaşın karşı karşıya kaldığı tablonun net olduğunu belirten Aydın, “Şov var, hizmet yok. Paylaşımlar var, sahada karşılığı yok” ifadelerini kullandı.
Amaçlarının polemik üretmek olmadığını vurgulayan Aydın, muhalefet sorumluluğunun hataları görmezden gelmek değil, vatandaş adına yüksek sesle dile getirmek olduğunu söyledi. Karabük ve Safranbolu’nun bu şehirde yaşayan herkes için var olduğunu belirten Aydın, yetki alanı ve kurum ayrımı yapılarak mazeret üretilmemesi gerektiğinin altını çizdi.
“Nerede bir vatandaş mağdur ediliyorsa, sorumluluk oradadır” diyen Aydın, her yere yetişilemediği ortadayken “her yere yetişiyoruz” algısı oluşturulmasının doğru olmadığını ifade etti. Vatandaşın bu süreçte mazeret değil, icraat beklediğini söyleyen Aydın, suçu hava şartlarına atmanın kolay, krizi yönetmenin ise zor olduğunu dile getirdi.
Aydın açıklamasını, “Devlet ciddiyeti fotoğrafla değil, sahadaki sonuçla ölçülür. Bahane üretenlerin değil, çözüm üretenlerin yanındayız. Algı yapanların değil, sahada çalışanların tarafındayız. Kar yağışı geçer; ancak vatandaşın hafızasında bu süreçte kimin ne yaptığı kalır” sözleriyle tamamladı.