SAMSUN (İHA) – Fenerbahçe’nin Bosnalı yıldızı Edin Dzeko, Samsunspor maçında hak edilmiş bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Samsunspor deplasmanından 2-0’lık galibiyetle ayrılan Fenerbahçe’de ekip kaptanı Edin Dzeko maç sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Attığı golü, yeni transferleri ve galibiyeti kıymetlendiren Dzeko, yeni başarılara aç olduklarını söyledi. Birinci yarıda gol atamadıklarını lakin sabırlı oyunla golü bulduklarını söz eden Edin Dzeko, “Buraya kazanmak için gelmiştik. Nasıl olduğunun bizim için kıymeti yoktu. Galip gelmek kıymetliydi. Birinci yarıda gol atmayı başaramadık. Grup olarak sakin oynamaya devam ettik. 2. yarıda istediğimiz golleri bulduk ve hak edilmiş bir galibiyet olduğunu düşünüyorum. Cengiz Ünder’in Roma’daki birinci asistinin de bana olduğunu bilmiyordum. Kendisi olağanüstü bir oyuncu. Ekibimize da katkısı çok olacak. Şu an fit değil. Roma’da 3 yıl oynadık. Kendisini çok güzel tanıyorum. Fizikî olarak da hazır olduğunda daha güzel olacak. Kendisi ile çok âlâ anlaşıyoruz. Roma’dan da alışık olduğumuz üzere birinci golünü bana attırdı. Fred’de çok büyük bir oyuncu. Ekibimize çok büyük katkıda bulunacak. Cengiz üzere yüzde 100 hazır değil. Bu yüzden alanda kramplar yaşadılar. Bizlere nazaran az maç oynadılar. Fred’i anlatmaya gerek yok. Brezilya ulusal grup oyuncusu. Golünün iptal olması onun için şanssızlık. Fenerbahçe için çok uygun bir transfer olduğunu düşünüyorum” dedi.
Gelecek maçlar hakkında da konuşan Dzeko, “Bugün attığım gol de geçmişte kaldı. Benim için kıymetli olan maçı kazanmak. Önümüzde birçok sıkıntı maç var. UEFA Konferans Ligi ve ligde birçok maçımız olacak. Münasebetiyle geçmişe bakma talihimiz yok. Yeni oynayacağımız maçlara ve galibiyetlere odaklanmamız gerekiyor. Her vakit aç olmamız gerekiyor. Geçmişe bakmamanın yanlışsız yol olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.


Edin Dzeko: “Hak edilmiş bir galibiyet aldık”
Arda Güler’in Maç Sonu Tepkisi Gündem Oldu
2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu’ndaki ilk maçında Avustralya’ya 2-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımı’nda karşılaşma sonrası yaşanan bir an, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
Mücadelenin sona ermesinin ardından milli futbolcu Arda Güler’in verdiği tepki milyonlarca kişi tarafından izlendi. Şok yenilginin ardından büyük üzüntü yaşayan genç yıldızın, son düdüğün çalmasıyla birlikte öfkesini gizleyemediği görüldü.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Arda Güler’in hakeme tepki gösterdiği, ardından bileğine taktığı bandı çıkararak yere fırlattığı anlar dikkat çekti. Kısa sürede yayılan görüntüler futbolseverler arasında geniş tartışmalara neden olurken, genç oyuncunun yaşadığı hayal kırıklığı gündemin en çok konuşulan konularından biri oldu.
Dünya Kupası’na mağlubiyetle başlayan A Milli Takım, gruptaki ikinci maçında Paraguay ile karşı karşıya gelecek. Kritik mücadele 20 Haziran Cumartesi günü saat 06.00’da oynanacak.
Öte yandan teknik heyet ve futbolcular, Avustralya yenilgisinin ardından gözlerini Paraguay karşılaşmasına çevirirken, gruptan çıkma umutlarını sürdürmek için sahaya mutlak galibiyet hedefiyle çıkacak.

