SAMSUN (İHA) – Fenerbahçe’nin Bosnalı yıldızı Edin Dzeko, Samsunspor maçında hak edilmiş bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Samsunspor deplasmanından 2-0’lık galibiyetle ayrılan Fenerbahçe’de ekip kaptanı Edin Dzeko maç sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Attığı golü, yeni transferleri ve galibiyeti kıymetlendiren Dzeko, yeni başarılara aç olduklarını söyledi. Birinci yarıda gol atamadıklarını lakin sabırlı oyunla golü bulduklarını söz eden Edin Dzeko, “Buraya kazanmak için gelmiştik. Nasıl olduğunun bizim için kıymeti yoktu. Galip gelmek kıymetliydi. Birinci yarıda gol atmayı başaramadık. Grup olarak sakin oynamaya devam ettik. 2. yarıda istediğimiz golleri bulduk ve hak edilmiş bir galibiyet olduğunu düşünüyorum. Cengiz Ünder’in Roma’daki birinci asistinin de bana olduğunu bilmiyordum. Kendisi olağanüstü bir oyuncu. Ekibimize da katkısı çok olacak. Şu an fit değil. Roma’da 3 yıl oynadık. Kendisini çok güzel tanıyorum. Fizikî olarak da hazır olduğunda daha güzel olacak. Kendisi ile çok âlâ anlaşıyoruz. Roma’dan da alışık olduğumuz üzere birinci golünü bana attırdı. Fred’de çok büyük bir oyuncu. Ekibimize çok büyük katkıda bulunacak. Cengiz üzere yüzde 100 hazır değil. Bu yüzden alanda kramplar yaşadılar. Bizlere nazaran az maç oynadılar. Fred’i anlatmaya gerek yok. Brezilya ulusal grup oyuncusu. Golünün iptal olması onun için şanssızlık. Fenerbahçe için çok uygun bir transfer olduğunu düşünüyorum” dedi.
Gelecek maçlar hakkında da konuşan Dzeko, “Bugün attığım gol de geçmişte kaldı. Benim için kıymetli olan maçı kazanmak. Önümüzde birçok sıkıntı maç var. UEFA Konferans Ligi ve ligde birçok maçımız olacak. Münasebetiyle geçmişe bakma talihimiz yok. Yeni oynayacağımız maçlara ve galibiyetlere odaklanmamız gerekiyor. Her vakit aç olmamız gerekiyor. Geçmişe bakmamanın yanlışsız yol olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.


Edin Dzeko: “Hak edilmiş bir galibiyet aldık”
Rektör Kırışık’tan Tıp Fakültesi ek hizmet binasında inceleme
Kırışık: “Karabük’e ve Karabük halkına hayırlı olsun”
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Tıp Fakültesi Ek Hizmet Binasında incelemelerde bulundu. Eğitim ve sağlık hizmetlerine yönelik fiziki imkanları yerinde değerlendiren Kırışık, yeni binanın hem akademisyenlere hem de öğrencilere önemli avantajlar sunduğunu belirterek, “Yeni binalarımız Karabük’e, Karabük halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Ziyaret kapsamında derslikleri, uygulama alanlarını ve ortak kullanım bölümlerini gezen Rektör Kırışık, akademisyenler ve öğrencilerle bir araya gelerek eğitim süreçlerine ilişkin görüş ve talepleri dinledi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Kırışık, yeni hizmet binasının modern eğitim anlayışına uygun şekilde tasarlandığını ifade etti.
Akademisyenler için çalışma ve sosyal alanlar oluşturduklarını vurgulayan Kırışık, “Hocalarımızın tamamına yönelik odalar hazırladık. Ayrıca sosyalleşebilecekleri ve meslektaşlarıyla görüş alışverişinde bulunabilecekleri alanlar oluşturduk. Konferans salonumuz sayesinde hem öğrencilerimiz hem de akademisyenlerimiz ders ve etkinliklerini rahatlıkla gerçekleştirebilecek” diye konuştu.
Öğrencilerin artık modern dersliklerde eğitim aldığını belirten Kırışık, öğretim üyelerinin merkez kampüse gitmeden ders verebildiğini söyledi. Binada yer alan yemekhane hizmetinin de öğrenci ve akademisyenler tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.
Yeni hizmet binasının hastane üzerindeki yükü azalttığını da dile getiren Kırışık, bahçenin otopark olarak kullanılmaya başlanmasıyla hastanenin otopark sorununun önemli ölçüde hafiflediğini kaydetti. Bazı akademik ve idari birimlerin de yeni binaya taşındığını belirten Kırışık, böylece Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde daha geniş çalışma alanlarının oluşturulduğunu söyledi.
EĞİTİM VE SAĞLIK HİZMETLERİNE KATKI
Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aybala Cebecik Özcan da ek hizmet binasının akademisyenler açısından büyük kolaylık sağladığını belirtti. Özcan, öğretim üyelerinin hem sağlık hizmeti sunduğunu hem de eğitim faaliyetlerini yürüttüğünü hatırlatarak, yeni binanın zaman kaybını önlediğini ve hizmetlerin daha verimli yürütülmesine katkı sağladığını ifade etti.
Öğrenciler de yeni binanın özellikle hastaneye yakın konumuyla önemli avantajlar sunduğunu belirtti. Dördüncü sınıf öğrencisi Fatma Zehra Tekin, hastaneye yakın bir eğitim ortamının uzun süredir ihtiyaç duydukları bir imkan olduğunu söyledi. Bir diğer öğrenci Büşranur Yılmaz ise pratik eğitimlerde zaman kazandıklarını, yemekhane ve kütüphane gibi sosyal alanların eğitim süreçlerine olumlu katkı sunduğunu dile getirdi.
Rektör Yardımcısı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Solmaz, akademik ve idari personel ile öğrencilerin de katıldığı ziyaretin sonunda, Tıp Fakültesi Ek Hizmet Binasının eğitim kalitesinin artırılması ve sağlık hizmetlerinin daha etkin yürütülmesine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

