blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Eczacı adayları beyaz önlük giydi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen 2. Beyaz Önlük Giyme Merasimi, büyük bir heyecan ve gururla gerçekleştirildi. Merasimde, 1. sınıf öğrencilerine mesleğe birinci adımlarını simgeleyen beyaz önlükler protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
OMÜ yerleşkesinde düzenlenen merasime akademisyenler, öğrenciler ve aileler ağır ilgi gösterdi. Törenin açılışında konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Kürşad Daş, fakültenin 2019 yılında kurulduğunu hatırlatarak, "2023-2024 eğitim-öğretim yılında birinci öğrencilerimizi kabul ettik. Birinci yılımızda devlet üniversiteleri ortasında 18. sırada yer alırken, bu yıl 16. sıraya yükseldik. Bugün giyilen beyaz önlükler sırf bir kıyafet değil; mesleksel sadakatin, etik sorumluluğun ve bilime olan bağlılığın sembolüdür" dedi.
Fakültede şu anda 4 profesör, 1 doçent, 4 doktor öğretim üyesi ve 4 araştırma görevlisinin vazife yaptığını belirten Prof. Dr. Daş, "Toplam 13 akademik işçimizle 91 öğrencimize eğitim veriyoruz. Amacımız; öğrencilerimizi nitelikli, etik kıymetleri benimsemiş, donanımlı eczacılar olarak mezun etmek" sözlerini kullandı.

"Büyük bir sorumluluk üstleniyorsunuz"
Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan ise merasimde yaptığı konuşmada, "Bugün yalnızca bir önlük giymiyorsunuz, birebir vakitte büyük bir sorumluluğu da üstleniyorsunuz. Yarın 14 Mayıs Eczacılık Günü. Bu merasimi bu türlü özel bir günün arifesinde yapmak ayrıyeten manalı. Artık siz de bu mesleğin bir modülü, yol arkadaşımızsınız" diye konuştu.

Öğrenciler beyaz önlüklerini giydi
Konuşmaların akabinde protokol üyeleri, 1. sınıf öğrencilerine beyaz önlüklerini takdim etti. Öğrenciler, önlüklerini gururla giyerek eczacılık mesleğine birinci adımlarını attı. Merasim, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Törene OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çetin, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sezin Yücelik, çeşitli hastanelerin başhekimleri, başeczacıları ve İstanbul Eczacılar Kooperatifi yöneticileri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yurt dışında olan Katarlının dairesini basan su 6 esnafı mağdur etti

Bolu’da Katar uyruklu ev sahibi yurt dışında olduğu için 15 gündür müdahale edilemeyen evdeki su sızıntısı, apartmanın altındaki 6 iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Tavanlardan akan sular nedeniyle ürünleri zarar gören ve elektrik kontağı tehlikesi nedeniyle dükkanlarının elektriği kesilen esnaf, telefonla ulaştıkları ev sahibinin "Yurt dışındayım, gelemem" cevabı üzerine polise giderek şikayetçi oldu.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan apartmandaki bir dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Katar uyruklu bir kişiye ait dairede yaklaşık 15 gün önce su sızıntısı başladı. Ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle daireye müdahale edilemedi. Alt katta bulunan esnafın telefonla ulaştığı ev sahibi iddiaya göre, "Yurt dışındayım, gelemem, bir şey yapamam" dedi. İlk olarak pilavcı dükkanına ulaşan su, daha sonra kırtasiye ve yanındaki börekçi dükkanına kadar yayıldı. Özellikle kırtasiye dükkanının tavanından damlayan sular, çok sayıda ürünü kullanılamaz hale getirdi. Merdiven yardımıyla dairenin içine bakıldığında evin içerisinde yaklaşık 10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi olduğu tespit edildi. Suyun apartman girişine kadar ulaşması ve elektrik panolarına akması üzerine esnaf, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile SEDAŞ’a bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik gerekçesiyle apartmanın elektriğini tamamen kesti. Yaşanan olayın ardından 6 esnaf, karakola giderek şikayetçi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin