EBUS Cihazı Kullanılmaya Başlandı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:21
Güneş 06:47
Öğle 13:02
İkindi 16:26
Akşam 19:08
Yatsı 20:28
İftara son --:--
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2016 14:44 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 12:01
0
0

EBUS Cihazı Kullanılmaya Başlandı

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Endobronşial Ultrasonografi’nin (EBUS) cihazı kullanılmaya başlandığını söyledi.

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulamalı olarak Endobronşial Ultrasonografi’nin (EBUS) cihazını gazetecilere tanıtan Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya, Cihazın solunum sıkıntısı çeken hastalara şifa olacağını ifade ederek,  başka şehirlere giden hastaların artık bu dertten kurtulduğunu ve bu imkanın artık Karabük’te de  olduğunu  belirtti.

Cihaz sayesinde yaptıkları işlemlerin güvenilirliğinin arttığını anlatan Çetinkaya;  “Kamuoyunun da bildiği üzere akciğer kanserleri en sık ve en ölümcül kanser türlerindendir. Akciğer kanserinde en önemli husus ise erken teşhis konularak ameliyatı mümkün hastaları ameliyata verebilmektir. EBUS cihazının kullanımı hastalarda erken teşhis ve kanserin doğru şekilde evrelenmesini kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle EBUS cihazının kullanıma girmesi son yıllarda göğüs hastalıkları alanında yapılmış en önemli adımlardan birini oluşturmaktadır. Akciğer kanserlerinin haricin de tüberküloz, sarkoidoz, lenfoma gibi başka nedenlerle meydana gelebilecek lezyonların teşhisinde de kullanılmaktadır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
suruculere kar surprizi pT6tTw3h
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Sürücülere kar sürprizi

Türkiye’nin en önemli karayolu geçişi olan Bolu Dağı’nda Ramazan Bayramı kar yağışı ve sis ile başladı. Bolu Dağı’nın kar yağışı ve sis etkili oluyor.

Avrupa’yı Anadolu’ya bağlayan en önemli karayolu geçişi olan D-100 karayolu Bolu Dağı’nda Ramazan Bayramı yağan kar ve sis ile başladı. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı her yeri beyaz örtü ile kapladı. Kar yağışı ile birlikte oluşan sis ise görüş mesafesinin yer yer 10 metreye kadar düşmesine neden oldu.

Karayolları ekipleri kar yağışında trafiğin olumsuz etkilenmemesi için kar küreme araçlarıyla yol boyunca devriye yaparken diğer taraftan sis nedeniyle yol kenarında bulunan sis lambaları da yakılarak sürücülerin dikkatli olması sağlanıyor.

Yetkililer, sürücülerin trafik kurallarına ve hız limitlerine uyması konusunda uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin