Zonguldak’ta Terakki Mahallesinde sistemsiz parklar kazaya davetiye çıkardı.
Zonguldak’ın Terakki Mahallesi’nde, Çarşamba ve Cumartesi günleri halk pazarı nedeniyle artan trafik yoğunluğunu düzenlemek için yerleştirilen ikaz tabelalarına karşın sistemsiz yapılan parklar vatandaşların yansısına neden oldu. Dar sokaklarda rastgele park edilen araçlar, trafik akışını olumsuz etkilerken şoförler için önemli sıkıntılar oluşturdu. Mahalle sakinleri ve şoförler, bu durumun hem trafiği tıkadığını hem de acil durum araçlarının geçişini zorlaştırdığını belirterek yetkililere tahlil davetinde bulundu.
Cadde ve sokaklarda kontrollerin artırılması ve otopark alanlarının genişletilmesi talepler ortasında yer aldı. Emniyet güçleri ise vatandaşları kurallara uymaya davet ederek, aksi durumda cezai süreç uygulanacağını hatırlattı.


Düzensiz parklar kaza riskini artırıyor
Eflani Çörekli Köyü’nde Muhtarlık Seçimi Tamamlandı
Yeni Muhtar Mehmet Çilek Oldu
Karabük’ün Eflani ilçesine bağlı Çörekli Köyü’nde, muhtar Ekrem Çilek’in tedavi gördüğü hastalık nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından muhtarlık seçimi yapıldı.
Köy halkının sandık başına gittiği seçimde üç aday yarıştı. Yapılan oy sayımında Mehmet Çilek 23 oy alarak seçimi kazanırken, Bekir Gök 18 oy, Hüseyin Ersoy ise 15 oy aldı.
Resmi olmayan sonuçlara göre Mehmet Çilek, Çörekli Köyü’nün yeni muhtarı seçildi. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından köy sakinleri yeni muhtarı tebrik ederek görevinde başarılar diledi.
Çörekli Köyü’nde gerçekleştirilen seçimin huzur ve birlik içerisinde geçtiği belirtilirken, köy halkı yeni dönemin köy için hayırlı olmasını temenni etti.
Seçim Sonuçları
Mehmet Çilek: 23 oy
Bekir Gök: 18 oy
Hüseyin Ersoy: 15 oy

