Reklam
Reklam
6762974df1434
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
18 Aralık, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
0

Düzensiz Göçle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 7. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısına katıldı.

Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden gerçekleştirilen toplantıda, bölgedeki düzensiz göçle mücadele çalışmaları değerlendirildi.

7. Bölge kapsamında bulunan Karabük, Ankara, Aksaray, Bartın, Bolu, Düzce, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir ve Zonguldak illerinin valilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, düzensiz göç olaylarının mevcut durumu, alınan tedbirler ve karşılaşılan sorunlar ele alındı. Ayrıca çözüm önerileri ve bölge genelindeki faaliyetler üzerinde görüş alışverişi yapıldı.

Vali Yavuz, toplantının düzensiz göçle mücadele çalışmalarının daha etkin bir şekilde yürütülmesine katkı sağladığını belirtti. Toplantıda alınan kararlar, bölgedeki mevcut sorunların çözümüne yönelik önemli adımların atılmasını amaçlıyor. Düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan çalışmaların devam edeceği ve bu tür koordinasyon toplantılarının düzenli olarak gerçekleştirileceği ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mayis sonunda kar surprizi yuksekler beyaza burundu MGzXrpVh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Mayıs sonunda kar sürprizi: Yüksekler beyaza büründü

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde mayıs ayının son günlerinde etkili olan kar yağışı şaşkınlık oluşturdu. Kent genelinde sağanak yağış görülürken, yüksek rakımlı bölgeler beyaz örtüyle kaplandı.

Safranbolu ilçesinin 1700 rakımlı Ömür Ahmet Kıran mevkisinde gece saatlerinde hava sıcaklığının aniden düşmesiyle birlikte kar yağışı etkili oldu. Bölgede bulunan çam ağaçları ve zemin kısa sürede beyaza bürünürken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Karlı zemine günün tarihini yazdı

Kar yağışına bölgede yakalanan Sezer Aksoy, mayıs ayının sonunda karşılaştığı manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Yaşadığı anı ölümsüzleştirmek isteyen Aksoy, karla kaplanan zemine parmağıyla “30.05.2026” yazarak bu sıra dışı anı kayıt altına aldı.

Daha sonra karla kaplı ahşap terasa çıkan Aksoy, cep telefonu kamerasına yaptığı açıklamada, “Selam arkadaşlar. Bugün 30 Mayıs 2026, gece saatleri. Böyle güzel bir manzarayla karşılaştık. Çok güzel kar yağmış” ifadelerini kullandı.

Korkulukların üzerinde biriken karları havaya fırlatarak karın keyfini çıkaran Aksoy’un eğlenceli anları da arkadaşı tarafından görüntülendi.

Meteoroloji yetkililerinin günler öncesinden yaptığı sıcaklık düşüşü uyarılarının ardından yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, mayıs ayının son günlerinde bölgede nadir görülen görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Kar yağışıyla birlikte Safranbolu’nun yüksek kesimlerindeki ormanlık alanlar yeniden kış manzarasına kavuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin