Düzce’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı
Düzce’nin yüksek kesitlerinde kar kalınlığı yaklaşık 50 santimetreye ulaştı.
Meteoroloji’nin ihtarın akabinde Düzce’de gece saatlerinde başlayan sağanak yağış, yüksek bölümlerde yerini kar yağışına bıraktı. Yağışla birlikte 1500 metre rakımlı Sinekli Yaylası’nda kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Kar yağışının tipi biçiminde devam ettiği yaylada, kar kalınlığının 70 santimetreye çıkması bekleniyor.
Gümüşhane’de etkili olan kar yağışının ardından şehri kaplayan beyaz örtü ve dağların üzerine çöken sis tabakası, kartpostallık görüntüler oluşturdu. O anlar dron kamerasına yansıdı.
Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yer alan ve coğrafi yapısı gereği dağların kucakladığı şehir olarak bilinen Gümüşhane, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte beyazlara büründü.
Kent merkezini çevreleyen yüksek dağ zirvelerine düşen kar ve vadi tabanına doğru süzülen sis bulutları, seyrine doyumsuz manzaralar ortaya çıkardı.
Şehrin gürültüsünden uzak, beyazın sessizliğiyle kaplanan Gümüşhane manzarası, havadan görüntülendi.
Kar yağışının ardından ortaya çıkan bu mest edici atmosfer, kışın soğuk yüzünü unutturarak izleyenlere görsel bir şölen sundu.
Şehrin simgesi olan dağların karlı zirveleri ile yerleşim yerlerinin bütünleştiği o anlar, kış turizmi potansiyelini de gözler önüne serdi.