Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ekim, 2023 00:12 tarihinde yayınlandı
0

Düzceli 100 şehit için 100 fidan dikildi

Cumhuriyet’in 100. yılında Düzceli 100 şehit adına 100 fidan toprakla buluşturuldu.

Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulu’nda Düzceli şehitler için 100 fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Düzce Valisi Selçuk Aslan’ın da katılım sağladığı programda öğrencilerin geri dönüştürülmüş ürünlerden hazırladığı bayrak sergisi dikkat çekti. Kapaklar, kaşıklar ve köpüklerden oluşturulan bayrak sergisinin ardından Vali Selçuk Aslan ve beraberindeki heyet fidan dikimi gerçekleştirdi. Şehit aileleri de vatan için feda ettikleri çocukları için birer fidan dikerek Cumhuriyet’in 100. yılı etkinliklerine destek verdi.

“Bu sene daha heyecanlıyız”

Cumhuriyet’in 100. yılında daha da heyecanlı olduklarını belirten Düzce Valisi Selçuk Aslan, “Cumhuriyet’in 100. yaşını kutlamaya hazırlanıyoruz. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye’nin siyasal rejimi Cumhuriyet olarak ilan edilmiş idi. Her sene 29 Ekimleri büyük bir coşku ile kutladık. Bu sene çok daha heyecanlıyız. Cumhuriyetimiz bir asrı deviriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetiyle Türkiye yüzyılı vizyonu ile Cumhuriyetimizi ikinci asra taşıma noktasında heyecanlıyız. Bizlerde Düzce’de programlar tertip ettik. Şehitlerimizin isimlerini yaşatmak için Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulu’nda şehit ailelerimiz ile birlikte fidan dikim etkinliği gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide ureticilere yuzde 75 hibe destekli fidan dagitildi QyxX4qhA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.

Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi

Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.

2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla

Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin