Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ekim, 2023 00:12 tarihinde yayınlandı
0

Düzceli 100 şehit için 100 fidan dikildi

Cumhuriyet’in 100. yılında Düzceli 100 şehit adına 100 fidan toprakla buluşturuldu.

Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulu’nda Düzceli şehitler için 100 fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Düzce Valisi Selçuk Aslan’ın da katılım sağladığı programda öğrencilerin geri dönüştürülmüş ürünlerden hazırladığı bayrak sergisi dikkat çekti. Kapaklar, kaşıklar ve köpüklerden oluşturulan bayrak sergisinin ardından Vali Selçuk Aslan ve beraberindeki heyet fidan dikimi gerçekleştirdi. Şehit aileleri de vatan için feda ettikleri çocukları için birer fidan dikerek Cumhuriyet’in 100. yılı etkinliklerine destek verdi.

“Bu sene daha heyecanlıyız”

Cumhuriyet’in 100. yılında daha da heyecanlı olduklarını belirten Düzce Valisi Selçuk Aslan, “Cumhuriyet’in 100. yaşını kutlamaya hazırlanıyoruz. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye’nin siyasal rejimi Cumhuriyet olarak ilan edilmiş idi. Her sene 29 Ekimleri büyük bir coşku ile kutladık. Bu sene çok daha heyecanlıyız. Cumhuriyetimiz bir asrı deviriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetiyle Türkiye yüzyılı vizyonu ile Cumhuriyetimizi ikinci asra taşıma noktasında heyecanlıyız. Bizlerde Düzce’de programlar tertip ettik. Şehitlerimizin isimlerini yaşatmak için Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulu’nda şehit ailelerimiz ile birlikte fidan dikim etkinliği gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
afad baskani pehlivan taskin tedbiri kapsaminda 464 hanede tahliye yapildi 6zb4ppag
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

AFAD Başkanı Pehlivan: “Taşkın tedbiri kapsamında 464 hanede tahliye yapıldı”

Tokat’ta taşkın riskine karşı yürütülen çalışmalar kapsamında kente gelen AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, yıkımı gerçekleştirilen ÇEDAŞ Köprüsü bölgesinde incelemelerde bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Ali Hamza Pehlivan, Yeşilırmak’taki su seviyesinin yükselmesi ve Almus Barajı’ndan gelebilecek suyun oluşturabileceği taşkın riskine karşı alınan tedbirleri değerlendirmek üzere kente geldi. İlk olarak taşkın tedbiri kapsamında yıkımı tamamlanan ÇEDAŞ köprüsüne gelen Pehlivan’a Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu tarafından bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

“Bugün itibariyle 454 hanede tahliye çalışması yapıldı”

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, kent genelinde risk azaltmaya yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “DSİ ekipleri tarafından taşkın korumaya yönelik tahkimatlar yapıldı. Çok şükür bu ana kadar herhangi bir can kaybımız olmadı. Yaralanmamız olmadı. Risk azaltmanın bir boyutu da tahliyeler. Bugün itibariyle 464 hanede tahliye çalışması yapıldı. Yaklaşık 850 vatandaşımız kamu misafirhanelerinde misafir edildi” dedi.

Hayvan tahliyelerine de önem verildiğini ifade eden Pehlivan, “10 bin 333 büyükbaş hayvan, yaklaşık 3 bin 500 küçükbaş hayvan ve 2 bin 500 civarında arı kovanının tahliyesi gerçekleştirildi” diye konuştu.

“250 ihbarın 206’sı su baskını”

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaklaşık 250 ihbar ulaştığını belirten Pehlivan, bunların 206’sının su baskını yaşanan evlerle ilgili olduğunu kaydederek, tüm ihbarlara ekipler tarafından müdahale edildiğini söyledi. Su baskını yaşanan evlerde AFAD, belediye ve valilik koordinasyonunda tahliyeler yapıldığını aktaran Pehlivan, 42 iş yerinde de tahkimat ve tahliye çalışması gerçekleştirildiğini ifade etti.

“Su seviyesinin artmasına karşı her türlü önlemi aldık”

Kentte muhtemel taşkın riskine karşı birçok noktada koruma çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Pehlivan, “Almus Barajı’nın dolusavaktan gelmesi muhtemel, beklenenden fazla su seviyesinin artması riskine karşı her türlü önlem alındı. Bugün itibariyle bu önlemler sayesinde çok şükür herhangi bir kaybımız yok” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin