Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Düzce’de yerli karpuz tezgaha indi

Düzce’de son dönemde çiftçiler tarafından oldukça rağbet gören ve tadıyla adından söz ettirmeye başlayan Düzce karpuzunun hasadı başladı. Kilogram fiyatı 5 ila 15 lira olan Düzce karpuzu tezgahta yerini aldı.

Verimli toprakları ile adından sıklıkla söz ettiren Düzce’de yetiştirilen karpuz, tezgahta yerini almaya başladı. Çiftçilerin son dönemde geçim kaynağı haline gelen ve tadıyla yiyenlerde lezzet karmaşası yaşatan Düzce karpuzu il genelinde 5 ila 15 lira arasında yetişiyor. Bostanlık köyünde tezgahta yerini alan yerli karpuza talebin çok olduğunu belirten Mustafa Üstünel, “Bu karpuz çekirdekten ekilir. Gerekli işlemler titizlikle yapılır. Köyümüzün adıda dededen toruna bostanlık olarak geçer. Bulgaristan göçmenleriyiz ve macırız. Düzce’nin topraklarında verim var. Köyden bazı arkadaşlarda karpuz ekti. Dekar başına aşağı yukarı 4-5 ton karpuz alanlar oldu. Bu sene karpuz güzel çıktı. Karpuzumuzun muazzam bir tadı var. Herkese tavsiye ederim. Kilosu şu anda 5 ila 15 lira arasında satılıyor. Tabi bu fiyatlar kurtarıyor mu? Kurtarmıyor. Ama yerli lezzeti daha başka” şeklinde konuştu.
(EB-

Bizi sosyal medyadan takip edin
73343aba 8dd4 4b09 8432 1d390a0d5569
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
07 Haziran, 2026 12:54 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Fenerbahçe ve Real Madrid seçim kampanyaları arasındaki dikkat çeken benzerlikler

Fenerbahçe’de yaklaşan başkanlık seçimi öncesinde adayların açıklamaları gündem olurken, İspanyol devi Real Madrid’de geçmiş dönem seçim süreçleriyle dikkat çekici benzerlikler ortaya çıktı.

Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım’ın rakiplerine yönelik kullandığı “Size hayal satıyorlar” ifadesi, Real Madrid Başkanı Florentino Pérez’in seçim döneminde dile getirdiği “Diğer aday sizi kandırıyor” sözleriyle karşılaştırıldı.

Benzer şekilde, Fenerbahçe yönetimine talip olan Hakan Safi’nin “65 yaş üstü aday olmasın” çıkışı ile Real Madrid’de adaylardan Enrique Riquelme’nin “Gençlerin önünü açın” çağrısı arasında da benzerlik kuruldu.

Transfer vaatlerinde de dikkat çekici paralellikler görüldü. Aziz Yıldırım’ın “2 oyuncu imza atacak” açıklamasına karşılık Florentino Perez’in seçim sürecinde “2 oyuncu ile anlaştık” ifadelerini kullandığı hatırlatıldı.

Öte yandan Hakan Safi’nin “Suarez ile anlaştık” açıklaması ile Enrique Riquelme’nin “Haaland ile anlaştık” söylemi de seçim kampanyalarındaki iddialı transfer vaatleri arasında gösterildi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, hem Aziz Yıldırım hem de Florentino Perez’in seçim kampanyalarına ait hesapların askıya alınmasının da iki süreç arasındaki dikkat çekici ortak noktalardan biri olduğu öne sürüldü.

Söz konusu benzerlikler, futbol kamuoyunda seçim kampanyalarının dili ve vaatleri üzerine yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin