Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Türkiye genelinde olduğu üzere Düzce’de ki tatlıcılar ve pastaneler de bayram hazırlıklarını hızlandırdı.
Ramazan Bayramı’nın en kıymetli ikramı olan tatlılar için hazırlıklar yapılıyor. Her yöre ve kent kendisine has tatlısını meskenlerde de dükkanlarda da yapma telaşına girdi. Müşterilerinin damak zevkine hitap eden en yeterli tatlıları hazırlayan işletmeler, tezgahlarını ihtimamla süsleyerek birbirinden çeşitli tatlıları müşterilerine sunuyor. Düzce’nin Atatürk Bulvarı’nda işletmesi bulunan Feyim Özkan, bayram yoğunluğunun başladığını belirterek; “Bu Ramazan çok hareketli geçti. Esasen ramazan ayı rahmeti ile geliyor. Tatlı da yoğunluk var. Yetiştiremediğimiz vakitlerde oluyor. Fakat çok şükür elimizden geleni yapıyoruz. Tatlı hassas bir husus. Zira yediğimiz her şey beden için değerli. Burada en dikkat edilmesi gereken kullanılan yağ. Beden ısısına uygun bir yağ olsun ki beden bu yağı eritebilsin. Birtakım yağlar var. Bu yağlar sebebi ile damar tıkanıklığı, kalp üzere bir çok rahatsızlığa sebebiyet veriyor. İkinci konu ise şerbettir. Orjinal pancar şekeri kullanılması gerekir. Mısır şurubundan yahut glikozdan yapılan şerbetler mutlaka ziyanlı. Beden bunları atamıyor. Atamadığı içinde aşikâr başlı rahatsızlıklar çıkıyor. Bizim tatlılarımız ise büsbütün doğal. Sade yağ yahut tereyağı ve şeker pancarı kullanıyoruz. Baklavanın tazeliği dış görünüş olarak parlaklığından aşikâr olur. 2 yahut 3. Gün renklerde solma olur. Baklavanın en fazla 4 günlük ömrü vardır” sözlerini kullandı.


Düzce’de tatlıcıların bayram telaşı başladı
KUZKA yönetim kurulu projeleri masaya yatırıldı
Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da gerçekleştirilen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısında devam eden projeler değerlendirildi.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısı, Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da yapıldı. Toplantıda, yönetim kurulu üyeleri, 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı, SoGREEN programı, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi Projesi, 81 İl 81 Ürün Programı ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi Projesi’ne ilişkin gündem maddeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın ev sahipliği yaptığı yönetim kurulu toplantısına Başkan Vekili ve Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, yönetim kurulu üyeleri Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Ulusoy, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman, Kastamonu TSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Çankırı TSO Başkanı Hayrettin Çelikten, Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş ve KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan ile ilgili personel katıldı.
Ajansın Kastamonu, Çankırı ve Sinop’a yönelik faaliyetleri hakkında yönetim kurulu üyelerine bilgi veren Genel Sekreter Mehmet Akif Eraslan, gerçekleştirdiği sunumda 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı başvuru süreci, SOGREEN, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi, KOSGEB Sektörel Gelişim Merkezi Destek Programı (SEGEM) ve benzeri dış fonlar kapsamında sağlanan ilerlemeler ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, gündem maddelerinin yönetim kurulu tarafından görüşülmesi ve karara bağlanması ile sona erdi.

