Reklam
Reklam
duzcede tatlicilarin bayram telasi basladi YF4zOu8C
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
0

Düzce’de tatlıcıların bayram telaşı başladı

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Türkiye genelinde olduğu üzere Düzce’de ki tatlıcılar ve pastaneler de bayram hazırlıklarını hızlandırdı.

Ramazan Bayramı’nın en kıymetli ikramı olan tatlılar için hazırlıklar yapılıyor. Her yöre ve kent kendisine has tatlısını meskenlerde de dükkanlarda da yapma telaşına girdi. Müşterilerinin damak zevkine hitap eden en yeterli tatlıları hazırlayan işletmeler, tezgahlarını ihtimamla süsleyerek birbirinden çeşitli tatlıları müşterilerine sunuyor. Düzce’nin Atatürk Bulvarı’nda işletmesi bulunan Feyim Özkan, bayram yoğunluğunun başladığını belirterek; “Bu Ramazan çok hareketli geçti. Esasen ramazan ayı rahmeti ile geliyor. Tatlı da yoğunluk var. Yetiştiremediğimiz vakitlerde oluyor. Fakat çok şükür elimizden geleni yapıyoruz. Tatlı hassas bir husus. Zira yediğimiz her şey beden için değerli. Burada en dikkat edilmesi gereken kullanılan yağ. Beden ısısına uygun bir yağ olsun ki beden bu yağı eritebilsin. Birtakım yağlar var. Bu yağlar sebebi ile damar tıkanıklığı, kalp üzere bir çok rahatsızlığa sebebiyet veriyor. İkinci konu ise şerbettir. Orjinal pancar şekeri kullanılması gerekir. Mısır şurubundan yahut glikozdan yapılan şerbetler mutlaka ziyanlı. Beden bunları atamıyor. Atamadığı içinde aşikâr başlı rahatsızlıklar çıkıyor. Bizim tatlılarımız ise büsbütün doğal. Sade yağ yahut tereyağı ve şeker pancarı kullanıyoruz. Baklavanın tazeliği dış görünüş olarak parlaklığından aşikâr olur. 2 yahut 3. Gün renklerde solma olur. Baklavanın en fazla 4 günlük ömrü vardır” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
5f006679 e247 4ff9 8d97 d60813d8f5c3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Mayıs, 2026 11:02 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti heyeti Hıdırellez’de köy köy gezdi

Karabük’te AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Hıdırellez dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Baharın müjdecisi ve bolluğun simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez, bu yıl da Karabük’te köy etkinlikleriyle kutlandı. AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, beraberindeki teşkilat mensuplarıyla birlikte il genelindeki çeşitli köylerde düzenlenen Hıdırellez programlarına katıldı.

Anadolu inancına göre darda kalanların imdadına yetişen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas peygamberin yeryüzünde buluştukları gün olarak kabul edilen Hıdırellez’de, AK Parti heyeti birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verdi.

Heyet, Karabük merkeze bağlı Acıöz ve Başköy köyü ile Safranbolu ilçesine bağlı Karıt, Tokatlı, Toprakcuma ve Karapınar, Eskipazar’a bağlı Doğancılar, Eflani ilçesine bağlı Güngören ve Ulugeçit köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Etkinliklerde vatandaşlarla sohbet eden AK Parti heyeti, Hıdırellez’in Anadolu’nun köklü kültürel miraslarından biri olduğuna dikkat çekti. Ziyaretlere AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Uluçay ve teşkilat üyeleri de eşlik etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin