Reklam
Reklam
duzcede tatlicilarin bayram telasi basladi YF4zOu8C
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
0

Düzce’de tatlıcıların bayram telaşı başladı

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Türkiye genelinde olduğu üzere Düzce’de ki tatlıcılar ve pastaneler de bayram hazırlıklarını hızlandırdı.

Ramazan Bayramı’nın en kıymetli ikramı olan tatlılar için hazırlıklar yapılıyor. Her yöre ve kent kendisine has tatlısını meskenlerde de dükkanlarda da yapma telaşına girdi. Müşterilerinin damak zevkine hitap eden en yeterli tatlıları hazırlayan işletmeler, tezgahlarını ihtimamla süsleyerek birbirinden çeşitli tatlıları müşterilerine sunuyor. Düzce’nin Atatürk Bulvarı’nda işletmesi bulunan Feyim Özkan, bayram yoğunluğunun başladığını belirterek; “Bu Ramazan çok hareketli geçti. Esasen ramazan ayı rahmeti ile geliyor. Tatlı da yoğunluk var. Yetiştiremediğimiz vakitlerde oluyor. Fakat çok şükür elimizden geleni yapıyoruz. Tatlı hassas bir husus. Zira yediğimiz her şey beden için değerli. Burada en dikkat edilmesi gereken kullanılan yağ. Beden ısısına uygun bir yağ olsun ki beden bu yağı eritebilsin. Birtakım yağlar var. Bu yağlar sebebi ile damar tıkanıklığı, kalp üzere bir çok rahatsızlığa sebebiyet veriyor. İkinci konu ise şerbettir. Orjinal pancar şekeri kullanılması gerekir. Mısır şurubundan yahut glikozdan yapılan şerbetler mutlaka ziyanlı. Beden bunları atamıyor. Atamadığı içinde aşikâr başlı rahatsızlıklar çıkıyor. Bizim tatlılarımız ise büsbütün doğal. Sade yağ yahut tereyağı ve şeker pancarı kullanıyoruz. Baklavanın tazeliği dış görünüş olarak parlaklığından aşikâr olur. 2 yahut 3. Gün renklerde solma olur. Baklavanın en fazla 4 günlük ömrü vardır” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
MANSET
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

ÜCRETSİZ ULAŞIM UYGULAMASI YARGIYA TAKILDI

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemal Topçu, belediyenin ücretsiz taşımacılık yapmasının kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, mahkeme kararına uyması çağrısında bulundu.

Kamuoyu tarafından hassasiyetle takip edilen bu kararla ilgili Karabük Belediyesi tarafından uygulanan 65 yaş altı emeklilerin ayda 30 kez ücretsiz ulaşımdan faydalanmasına yargıdan izin çıkmadı.

YARGI SÜRECİ ESNAFIN LEHİNE SONUÇLANDI

Mahkemenin minibüsçü esnafını haklı bulduğunu hatırlatan Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemal Topçu, yaptığı basın açıklamasında Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya seslendi. Topçu, Türk yargısının verdiği kararın açık ve bağlayıcı olduğunu vurgulayarak, belediyenin bu doğrultuda hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Uygulamanın esnafı mağdur ettiğini belirten Topçu, “Bu yanlış uygulamadan bir an önce dönülmelidir” sözleriyle çağrısını yineledi.

Emeklilere yönelik ücretsiz ulaşım uygulamasının da esnafı zor durumda bıraktığını iddia eden Topçu, açıklamasında:” Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak, yıllardır bu şehrin tozunu yutan, kar kış demeden halkımıza hizmet eden minibüsçü esnafımızın uğradığı büyük haksızlığı tüm açıklığıyla kamuoyunun vicdanına sunuyorum.

Pandemi döneminde artan maliyetler altında ezilen, kontak kapatma noktasına gelen toplu taşıma esnafına el uzatması gereken eski belediye yönetimi; çözüm üretmek yerine esnafın ekmeğine kan doğramıştır. Mevcut duruma çözüm bulmak yerine 60 adet dolmuş alarak belediyeyi bir “minibüs işletmesine” çevirmek, 30 yıllık esnafın rızkına göz dikmektir. Belediye, esnafı yaşatmakla mükelleftir; esnafıyla rekabet edip onu bitirmekle değil! Popülist uygulamaların bedeli esnafa yüklenmemelidir. Emeklilerimize yönelik ücretsiz ulaşım kararı, esnafın sırtından yapılan bir siyasi şovdur. Sosyal belediyecilik, bir kesime iyilik yaparken başka bir kesimi açlığa mahkûm etmek değildir. Artan akaryakıt fiyatları, amortisman giderleri, ağır vergi ve SGK yükleri altında beli bükülen şoför esnafı, bir de belediyenin haksız rekabetiyle siyasete kurban edilmiştir. Yüce Türk yargısının verdiği karar açıktır; bu yanlış uygulamadan dönülmelidir. Bizler demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin hak arayan evlatları olarak susturulmaya çalışıldık ama pes etmedik. Konuyu yargıya taşıdık ve Yüce Mahkeme bizleri haklı buldu! Mahkeme kararı açık ve nettir: “Siz minibüsçü esnafına zarar veriyorsunuz, bu uygulamadan derhal dönün!” demiştir. Sayın Özkan Çetinkaya’ya Çağrımızdır: Mahkeme Kararı Anayasal Bir Zorunluluktur! Buradan Karabük Belediye Başkanı Sayın Özkan Çetinkaya’ya sesleniyorum: Yeni yönetimden adalet beklerken, mahkeme kararının hiçe sayıldığını görmek bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Hukuk, belediye başkanlarının keyfine göre uygulanacak bir seçenek değildir! Mahkeme kararını uygulamamak suçtur, halkın oylarıyla gelinen o makamda adaleti çiğnemektir. Bu esnafın artık çekecek canı kalmamıştır! Biz bu memleketin evlatlarıyız, suyunu içip havasını soluyoruz. 30 yıldır bu şehre hizmet eden insanları sokağa atmaya, ekmeğini elinden almaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Belediye yönetimini ivedilikle mahkeme kararına uymaya, esnafı yok eden bu haksız rekabeti durdurmaya davet ediyorum. Aksi takdirde, hukuk mücadelemizi bir üst perdeye taşıyacağımızı ve demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı ilan ediyorum.

Esnafı yaşatın ki devlet yaşasın, esnafı yaşatın ki Karabük kalkınsın.” dedi.

GÖZLER BAŞKANDA

Karabük kamuoyunda ise gözler şimdi Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın atacağı adıma çevrildi. Mahkeme kararının uygulanması halinde belediyenin toplu taşıma sistemiyle ilgili yeni bir düzenlemeye gidilmesi, esnaf temsilcileriyle yeniden masaya oturması ve ortak bir çözüm modeli oluşturması bekleniyor.

Şehirde konuşulan en önemli gerçeklerden biri ise şoför esnafının yaşadığı mağduriyetin artık geniş kesimler tarafından kabul görmesi oldu. Yıllardır direksiyon başında ekmek mücadelesi veren minibüsçülerin; artan maliyetler, ücretsiz taşıma yükü ve belediyenin doğrudan taşımacılık alanına girmesi nedeniyle ekonomik olarak ciddi baskı altında kaldığı bildirildi.

Oda Başkanı, yeni dönemde çatışma yerine uzlaşı beklediklerini belirterek, sürecin artık yalnızca ulaşım meselesi olmaktan çıktığını ve birçok ailenin geçim mücadelesine dönüştüğünü ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin