Düzce’de orman yangını: Küller arasında kalan kirpiyi sağlıkçı kurtardı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Eylül, 2023 08:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Düzce’de orman yangını: Küller arasında kalan kirpiyi sağlıkçı kurtardı

Düzce’de orman yangını: Küller arasında kalan kirpiyi sağlıkçı kurtardı

DÜZCE(İHA) – Düzce’de ormanlık alanda 3 ayrı noktada başlayan yangın söndürüldü. Küllerin arasında kalan kirpiyi sağlık ekipleri kurtarırken, yangının kundaklama neticesinde meydana geldiği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi 43. Sokak çevresinde bulunan ormanlık alanda 3 ayrı noktada yangın çıktı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine adrese itfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. İtfaiye ekiplerinin uğraşları neticesinde yangın söndürülürken, 5 dönümlük alan küle döndü. Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman ve AFAD İl Müdürü Ali Kartal bölgede incelemelerde bulunurken, ekiplerden bilgi aldı.
Sağlık personeli kirpiyi kurtardı
Küllerin arasında kalan bir kirpi sağlık personeli tarafından kurtarıldı. Polis ekipleri yangınla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Güvenlik kameralara kayıtlarına bakılarak iz sürüldü. Yangının kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklanarak çıkarıldığı kaydedildi. Polis, kaçan kişi veya kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta yeni umke gonulluleri yetistirildi vcaURSQt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta yeni UMKE gönüllüleri yetiştirildi

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi koordinasyonunda, 6-10 Nisan 2026 tarihleri arasında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Eğitim Daire Başkanlığı binasında düzenlenen Temel UMKE Eğitimi başarıyla tamamlandı.

Teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitim programı kapsamında, 25 yeni UMKE gönüllüsü yetiştirilerek İlimizin afetlere hazırlık kapasitesi önemli ölçüde güçlendirildi. Eğitim süresince katılımcılara; UMKE’nin görev ve önemi, afet süreçlerinde organizasyon yapısı, temel yaşam desteği, travmalara yaklaşım ve acil müdahale ünitesi kurulumu gibi kritik başlıklarda kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Kamu ve Üniversite Hastanelerinden sağlık personellerinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim, farklı kurumlar arasında koordinasyon ve iş birliğini artırmayı hedeflenirken , afet ve acil durumlara karşı hazır ve etkin müdahale kapasitesinin geliştirilmesine katkı sağladı.

Zonguldak gibi maden kazaları, heyelan ve sel gibi risklerin bulunduğu bir ilde UMKE ekiplerinin önemi her geçen gün daha da artarken, bu tür eğitimlerle sahada görev alacak insan kaynağının güçlendirilmesi büyük önem taşıyor.

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün, “Afetlere hazırlık çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirterek, “Amacımız; afet anında hızlı, etkin ve koordineli müdahale ile vatandaşlarımıza en üst düzey sağlık hizmetini sunmaktır” mesajını verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin