Reklam
Reklam

Düzce’de kazalarda 2 kişi öldü 139 kişi yaralandı

duzcede kazalarda 2 kisi oldu 139 kisi yaralandi BeYCn9mO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mart, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
0

Düzce’de 2025 yılında birinci 2 ayında 206 trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti 139 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü istatistiki bilgilerine nazaran Anadolu otoyolu ve D100 ile D655 karayolu üzerinde değerli geçiş noktası Düzce’de 2025 yılı ocak ve şubat aylarında 206 trafik kazası meydana geldi. Trafik kazalarında araç suratını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği koşullara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak ve geriden çarpma esas nedenleri ortasında yer aldı.

Düzce’de Ocak ve Şubat aylarında meydana gelen trafik kazalarında ise 2 kişi hayatını kaybederken, 139 kişi yaralandı.

Düzce’de 2024 yılında 2 bin 785 trafik kazasında 27 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin 323 kişi yaralanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karadeniz’in Zeugması Hadrianopolis’te kazı çalışmaları başladı

karadenizin zeugmasi hadrianopoliste kazi calismalari basladi vHpHzHs9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti’nde 2026 yılı kazı sezonu başladı. Kazılarda Dört Nehir Kilisesi’nin doğusunda tespit edilen yeni yapının ortaya çıkarılması hedeflenirken, ortaya çıkarılan sarayın kabul salonundaki mozaikler de bu yıl restore edilerek ziyarete açılacak.

Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerine ait önemli kalıntılarıyla dikkat çeken Hadrianopolis Antik Kenti’nde 2026 yılı kazı sezonu başladı. Bu yıl kazılar, Dört Nehir Kilisesi’nin doğusunda belirlenen yeni bir alanda yoğunlaştırılacak. Kazı Başkanı Prof. Dr. Ersin Çelikbaş, geçmiş yıllarda yapılan jeoradar araştırmalarında tespit edilen yeni yapının gün yüzüne çıkarılması için çalışmalara başladıklarını belirtti. Küçük bir ekiple sezonu açtıklarını ifade eden Çelikbaş, hedeflerinin söz konusu yapının kazısını bu yıl içerisinde tamamlamak olduğunu söyledi. Hadrianopolis’te her yıl yeni bir yapıyı ortaya çıkarıp restorasyonunu tamamlayarak ziyaretçilere açmayı amaçladıklarını dile getiren Çelikbaş, bu yıl da aynı hedef doğrultusunda çalışacaklarını kaydetti. Çelikbaş, “Diğer bir önemli bizim çalışma noktamız ise geçen yıl ortaya çıkarmış olduğumuz saray yapısının bir bölümü olan kabul salonunun zemin mozaiklerinin bu yıl restorasyonunu tamamen bitirip, yine ziyaretçilerimizin hizmetine açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Son yıllarda tanıtım faaliyetlerinin etkisiyle Hadrianopolis’e olan ilginin önemli ölçüde arttığını vurgulayan Çelikbaş, antik kentin akşam saatlerinde dahi ziyaretçi ağırladığını ifade etti. Çelikbaş, kazı ekibinin önümüzdeki yıllarda da Hadrianopolis’e yeni yapılar ve teşhir alanları kazandırmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin