DÜZCE (İHA) – Düzce’den yılın birinci 4 ayında Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 11 bin 71 ton iç fındık ihraç edildi.
Fındık ihracatında dünya pazarının yüzde 70’ini elinde tutan Türkiye, başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine fındık göndermeye devam ediyor. Fındık, Karadeniz Bölgesinde olduğunu üzere Düzce’de çok sayıda aile tarafından üretiliyor.
Düzce Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü, ihracatta kıymetli bir yer tutan fındığa ait dataları açıkladı. Datalara nazaran, bu yıl ocak ayında 2 bin 416 ton, şubat ayında 3 bin 6 ton, mart ayında 2 bin 952 ton ve nisan ayında 2 bin 697 ton fındık ihraç edildi.
Düzce’de 2024 yılında toplam 20 bin 240 ton iç fındık ihracatı gerçekleşmişti.


Düzce’de AB ülkelerine 11 bin 71 ton gönderildi
Tünelde feci kaza: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Artvin’de tünelde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 26 yaşındaki Asım Özdemir yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.
Artvin’in Borçka ile Murgul ilçelerini birbirine bağlayan kara yolundaki tünelde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Dün gece saatlerinde yaşanan kazada, R. Kumaş idaresinde ki 08 ABK 961 plakalı otomobil ile Asım Özdemir (26) idaresindeki motosiklet çarpıştı.
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde motosiklet sürücüsü Asım Özdemir’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
Kazada otomobilde bulunan R. Kumaş (73) E. Kumaş (71) ise yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Asım Özdemir’in cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için morga götürüldü.
Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

