blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Düzce’de AB ülkelerine 11 bin 71 ton gönderildi

DÜZCE (İHA) – Düzce’den yılın birinci 4 ayında Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 11 bin 71 ton iç fındık ihraç edildi.
Fındık ihracatında dünya pazarının yüzde 70’ini elinde tutan Türkiye, başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine fındık göndermeye devam ediyor. Fındık, Karadeniz Bölgesinde olduğunu üzere Düzce’de çok sayıda aile tarafından üretiliyor.
Düzce Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü, ihracatta kıymetli bir yer tutan fındığa ait dataları açıkladı. Datalara nazaran, bu yıl ocak ayında 2 bin 416 ton, şubat ayında 3 bin 6 ton, mart ayında 2 bin 952 ton ve nisan ayında 2 bin 697 ton fındık ihraç edildi.
Düzce’de 2024 yılında toplam 20 bin 240 ton iç fındık ihracatı gerçekleşmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uluslararası sanal sergisi “Kafkasya’dan-2” sanatseverlerle buluştu

Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen "Kafkasya’dan-2" milletlerarası sanat standı, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen ve farklı coğrafyalardan sanatkarları bir ortaya getiren "Kafkasya’dan-2" memleketler arası çevrimiçi stant, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
İlki 2024 yılında gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören "Kafkasya’dan" standının devamı niteliğindeki aktiflik, 31 Mayıs 2025 tarihine kadar izleyicilere açık olacak. Stant, Kafkasya’nın çok katmanlı kültürel mirasını sanat yoluyla görünür kılarken, izleyicilere güçlü bir kültürel ve sanatsal tecrübe sunuyor.
Sergide, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, Doç. Dr. Metin Uçar, Dr. Öğretim Üyesi Teoman Çığşar ve Araştırma Vazifelisi Merve Mehtap Bulut’un yanı sıra Türkiye’den Ahmet Özel, Faruk Kutlu, Feriha Eviren Kankoç, Kazım Artut ve Songül Kınık üzere sanatkarlar da yer aldı.
Bunun yanı sıra Çeçenya, Abhazya, Gürcistan, Kabardey, Balkarya, Adıgey, Rusya, Azerbaycan ve Dağıstan üzere Kafkas ülkelerinden sanatkarlar da yapıtlarıyla standa katkı sundu.
Tamamen sanal ortamda gerçekleştirilen stant, sonları aşan bir etkileşim ortamı oluşturmayı ve sanat aracılığıyla farklı halklar ortasında kültürel bir köprü kurmayı hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.