Reklam
Reklam
duzce icin turuncu uyari wUOfcjF9 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Temmuz, 2024 20:37 tarihinde yayınlandı
0

Düzce için turuncu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamaya göre, Cuma günü Düzce için turuncu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aralarında Düzce’nin de bulunduğu bazı iller için yağış uyarısında bulundu. Düzce için turuncu uyarı yapılırken, metrekareye 50 ila 100 kilogram arasında yağış düşmesi bekleniyor. Bu çerçevede yapılan açıklamada, Yapılan son değerlendirmelere göre; Cuma günü sabah saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Cumartesi sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin