Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Ağustos, 2023 15:02 tarihinde yayınlandı
0

Düzçam Göletine 1 TL Ödenek!…

Milletvekili Akay:  “Düzçam Göleti İkmal Projesi 1 Lira Ödenekle Nasıl Bitecek?”

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, CHP Karabük İl ve Merkez İlçe Başkanıyla birlikte Düzçam Göleti Projesinde incelemelerde bulundu.

Karabük’e bağlı Düzçam ve birçok köyün içme ve sulama suyu tüneli projesine ayrılan ödeneğin 1 TL olduğunu ifade ederek, “Buradan aşağıdaki köylerimize sulama ve içme suyuyla ilgili göletten su aktarımı olacak. Hangi köyler var? Düzçam, Güneşli, Kadıköy, Saitler, Kaleköy var. Dolayısıyla proje köylümüz ve tarım açısından da çok önem arz ediyor. 1 TL’lik ödenek ile burası nasıl bitecek” dedi.

DÜZÇAM GÖLETİ PROJESİ UNUTULMUŞ DURUMDA

Düzçam Göleti İkmali projesini CHP Heyeti ile birlikte inceleyen Milletvekili Akay, “Düzçam mevkiindeyiz. Düzçam Göleti’nin girişinde, tünelin ağzındayız. Hemen şu arkamızda gördüğünüz tünelden dışarı çıktığımız zaman gölete ulaşmış oluyoruz. Burası Karabük ilçe iken 90’lı yılların ilk başlarında programa alınmış bir proje. Günümüzde de 2018 yılından itibaren DSİ 23’üncü Bölge Müdürlüğü tarafından 70 milyonluk bir ödenek ayrılmış. 2027 yılında da bitirilmesi planlanmış. Başlangıçta bir hareket olmuş, 2023 yılı ödeneklerine baktığımız zaman 1 TL ayrılmış. Yani bu proje burada unutulmuş, bir kenara atılmış” diye konuştu.

BU ÖDENEKLERLE BU PROJENİN NASIL BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR?

İktidara çağrıda bulunan Milletvekili Akay, “Buradan aşağıdaki köylerimize sulama ve içme suyuyla ilgili göletten su aktarımı olacak. Hangi köyler var? Düzçam, Güneşli, Kadıköy, Saitler, Kaleköy var. Bayağı bir köy var. Dolayısıyla köylümüz ve tarım açısından da çok önem arz ediyor. 1 TL’lik ödenek ile burası nasıl bitecek? Yetkililere buradan hatırlatmamızı yapıyoruz. Lütfen bu bölge için çok önem taşıyan bu projeye gerekli ödeneklerin ayrılıp, 2027 yılında bitirme sözü verilen bu projenin 2027 yılına kadar süratle bitirilmesini yetkililere duyurmuş olalım.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
Karabuk Belediyemiz tarafindan duzenlenen Kultur Turlari kapsaminda sehrimizin emektari kiymetl
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
10 Haziran, 2026 10:01 tarihinde yayınlandı
0

Karabüklü Emekliler Şehitler diyarına gitti

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Turları kapsamında, Karabüklü emekliler şanlı tarihin yazıldığı topraklar olan Çanakkale’ye uğurlandı. Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi üyelerinden oluşan 200 kişilik kafile, Cuma Pazarı’nda düzenlenen programla yola çıktı.

Karabük Belediyesi’nin sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen gezi programına katılan emekliler, Çanakkale’nin tarihi ve manevi atmosferini yakından görme fırsatı bulacak. Tarihin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı alanları ziyaret edecek olan vatandaşlar, şehitlikleri ve önemli tarihi mekanları gezecek.

Uğurlama programına katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, emeklilerle  sohbet ederek hayırlı yolculuklar diledi. Belediye olarak toplumun her kesimine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Çetinkaya, kültür turlarının vatandaşların sosyal yaşamına önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Başkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, “Kıymetli büyüklerimizin yolları açık olsun. Selametle gidip sağ salim dönmelerini temenni ediyorum. Tarihimizin en önemli destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale’yi yerinde görmeleri, o manevi atmosferi yaşamaları bizler için son derece kıymetlidir. Tüm katılımcılarımıza keyifli ve verimli bir gezi diliyorum” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut da organizasyona sağladığı destek nedeniyle Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya teşekkür etti. Bulut, emeklilerin bu tür kültürel faaliyetlerle hem sosyal hayatın içinde yer aldığını hem de ülkenin tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, “Üyelerimiz adına Karabük Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Özkan Çetinkaya’ya teşekkür ediyoruz. Emeklilerimizin büyük bir heyecanla beklediği bu gezi, katılımcılarımız için unutulmaz  olacak” ifadelerini kullandı.

Emekliler, Çanakkale ziyaretinin ardından belirlenen program kapsamında Karabük’e geri dönecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin