Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Ağustos, 2023 15:02 tarihinde yayınlandı
0

Düzçam Göletine 1 TL Ödenek!…

Milletvekili Akay:  “Düzçam Göleti İkmal Projesi 1 Lira Ödenekle Nasıl Bitecek?”

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, CHP Karabük İl ve Merkez İlçe Başkanıyla birlikte Düzçam Göleti Projesinde incelemelerde bulundu.

Karabük’e bağlı Düzçam ve birçok köyün içme ve sulama suyu tüneli projesine ayrılan ödeneğin 1 TL olduğunu ifade ederek, “Buradan aşağıdaki köylerimize sulama ve içme suyuyla ilgili göletten su aktarımı olacak. Hangi köyler var? Düzçam, Güneşli, Kadıköy, Saitler, Kaleköy var. Dolayısıyla proje köylümüz ve tarım açısından da çok önem arz ediyor. 1 TL’lik ödenek ile burası nasıl bitecek” dedi.

DÜZÇAM GÖLETİ PROJESİ UNUTULMUŞ DURUMDA

Düzçam Göleti İkmali projesini CHP Heyeti ile birlikte inceleyen Milletvekili Akay, “Düzçam mevkiindeyiz. Düzçam Göleti’nin girişinde, tünelin ağzındayız. Hemen şu arkamızda gördüğünüz tünelden dışarı çıktığımız zaman gölete ulaşmış oluyoruz. Burası Karabük ilçe iken 90’lı yılların ilk başlarında programa alınmış bir proje. Günümüzde de 2018 yılından itibaren DSİ 23’üncü Bölge Müdürlüğü tarafından 70 milyonluk bir ödenek ayrılmış. 2027 yılında da bitirilmesi planlanmış. Başlangıçta bir hareket olmuş, 2023 yılı ödeneklerine baktığımız zaman 1 TL ayrılmış. Yani bu proje burada unutulmuş, bir kenara atılmış” diye konuştu.

BU ÖDENEKLERLE BU PROJENİN NASIL BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR?

İktidara çağrıda bulunan Milletvekili Akay, “Buradan aşağıdaki köylerimize sulama ve içme suyuyla ilgili göletten su aktarımı olacak. Hangi köyler var? Düzçam, Güneşli, Kadıköy, Saitler, Kaleköy var. Bayağı bir köy var. Dolayısıyla köylümüz ve tarım açısından da çok önem arz ediyor. 1 TL’lik ödenek ile burası nasıl bitecek? Yetkililere buradan hatırlatmamızı yapıyoruz. Lütfen bu bölge için çok önem taşıyan bu projeye gerekli ödeneklerin ayrılıp, 2027 yılında bitirme sözü verilen bu projenin 2027 yılına kadar süratle bitirilmesini yetkililere duyurmuş olalım.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
sakin sehir savsatin sakli cenneti balik golu ilkbaharla buyuledi Dkm25rTV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 08:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Sakin Şehir Şavşat’ın saklı cenneti Balık Gölü ilkbaharla büyüledi

Artvin’in “Sakin Şehir” unvanlı Şavşat ilçesinde bulunan Balık Gölü, ilkbaharla birlikte yeşilin her tonunu barındıran doğasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Artvin’in “Sakin Şehir” unvanlı Şavşat ilçesinde ilkbaharın gelişiyle birlikte doğa yeniden canlandı. İlçeye bağlı Aşağıkoyunlu köyünde bulunan Balık Gölü, eşsiz manzarasıyla görenleri adeta büyüledi.

İlçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve bin 600 rakımda yer alan göl, çevresini saran ladin ve çam ormanlarıyla doğaseverlerin ilgisini çekiyor. İlkbaharla birlikte eriyen kar sularının beslediği göl çevresinde oluşan canlı doğa, kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.

Köy içerisinde yer alan Balık Gölü, sakin atmosferi, temiz havası ve doğal güzelliğiyle özellikle şehir hayatından uzaklaşmak isteyenlerin uğrak noktalarından biri haline geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin