Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Durmuş Yalçın Dengeleri Değiştirir mi?

Gündem Yayın: 03.12.2018 14:07
Yazar:
Durmuş Yalçın Dengeleri Değiştirir mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in  geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; “Karabük’te çok iddialıyız” demesi  gözleri MHP eski Milletvekili ve İşadamı Durmuş Yalçın’a çevirirken, “Yalçın’ın aday olması Karabük’teki dengeleri değiştirir” şeklinde yorumlara  neden oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener’in “Karabük’te çok iddialıyız” şeklindeki  açıklaması İYİ Parti Teşkilatlarında heyecan yaratırken, gözler  MHP eski Milletvekillerinden İşadamı Durmuş Yalçın’a çevrildi.  Genel Başkan Meral  Akşener’in bu kadar iddialı konuşmasının arkasında İşadamı Durmuş Yalçın’ın Karabük Belediye Başkan adayı gösterileceğinin  yattığı belirtiliyor.

Durmuş Yalçın’ın Belediye Başkan adayı olması halinde Karabük’teki siyasi dengeler değişecek şeklinde yorumlanırken, bundan en büyük zararı Milliyetçi Hareket Partisi’nin göreceği ifade ediliyor. Kaldı ki Durmuş Yalçın’ın MHP kökenli olması ve yine kısa da olsa altı ay gibi bir süre MHP’den Karabük Milletvekilliği yapmış olması MHP’nin küskünlerinin oyunun İYİ Parti’ye kaymasına neden olacağı iddiaları da kamuoyunda konuşuluyor.

AK Parti, CHP ve MHP’nin  Karabük Belediye Başkan adayları belli, İYİ Parti’de aday adaylık başvuru süresi 1 Aralık’ta başladı ve 15 Aralık tarihinde sona erecek. İYİ Parti’de şu an da Dursun Altıparmak ve Sabri Hacı Süleymanoğlu  aday adayı. Durmuş Yalçın’ın da  “Kaderimize yazılmış ise olur” şeklindeki söylemlerinden sonra aday adaylığını açıklayacağı ve Genel Merkez tarafından aday gösterileceği bildiriliyor.

İşadamı Durmuş Yalçın’ın İYİ Parti’den Karabük Belediye Başkan adayı gösterileceği şeklindeki haberler kuşkusuz parti çevrelerinde de heyecan yaratırken, Yalçın’a aday olması yönünde baskı yapıldığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

“YALÇIN, HER PARTİDEN OY ALIR”

İşadamı Durmuş Yalçın’ın tüm kesimlerin oyunu alabileceğini belirten ilgili çevreler, “Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi’nin küskünleri Durmuş Yalçın’a oy verecektir. Sonuçta  Durmuş Yalçın da MHP’den kopanların kurduğu bir parti’de siyaset yapıyor onun için oylar başka partiye gitmez, MHP’nin oyları yine MHP kökenli birine gider. Ayrıca, Durmuş Yalçın hem AK Parti’den hem de CHP’den de oy alabilecek bir isim,  böyle olunca da  Karabük Belediye Başkanlığında oldukça da iddialı bir konuma geliyor. Siyaset önümüzdeki günlerde Karabük’te bir hayli ısınacaktır. Karabük’ü siyaset anlamında hareketli günler bekliyor” dediler.

MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ?

“İstanbul’a gelince elbette Cumhuriyet Halk Partisi başa güreşiyor. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul’da adayını çıkarır. İzmir’i tartışmaya bile değmez. İyi parti olmasaydı, biz bu partiyi kurmasaydık, AKP”nin 24 Haziran’daki seçim sonuçlarındaki oyu ne olurdu? Yerel seçimlerde bir işbirliğinin, güç birliğinin oluşmasını çok istiyorum. Partim adına söylüyorum; bozan taraf biz olmayacağız. Bizim 9 ilçe belediyemiz var. Karabük, Uşak, Afyon ve Niğde illerinde çok iddialıyız. Belediye başkanlarımız da bu konuda son derece iddialı”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Gündem Yayın: 03.05.2024 10:49
İhlas Haber Ajansı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Tüketici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, TÜFE’deki değişim 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,80 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,64 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 51,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 103,86 ile eğitim oldu. Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde 1,03 ile sağlık oldu. Buna karşılık, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 9,56 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5’li Düzey) 2024 yılı Nisan ayı itibarıyla, 13 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 7 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 123 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) yıllık yüzde 72,72, aylık yüzde 3,24 oldu

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,24, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,58, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 64,57 olarak gerçekleşti.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 55,66 arttı, aylık yüzde 3,60 arttı

2024 yılı Nisan ayında Yİ-ÜFE bir önceki aya göre yüzde 3,60 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,61 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,66 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 45,83 artış gösterdi.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık yüzde 60,03 arttı

Sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 74,68 artış, imalatta yüzde 60,03 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 4,79 artış ve su temininde yüzde 66,71 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 54,88 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 65,83 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 66,35 artış, enerjide yüzde 29,84 artış ve sermaye mallarında yüzde 66,33 artış olarak gerçekleşti.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 3,26 arttı

Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 4,51 artış, imalatta yüzde 3,26 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 7,30 artış ve su temininde yüzde 1,93 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 2,95 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 3,63 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 4,77 artış, enerjide yüzde 5,08 artış ve sermaye mallarında yüzde 1,98 artış olarak gerçekleşti.