Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Haziran, 2023 15:54 tarihinde yayınlandı
0

Dur ihtarına uymadı, polisin yazdığı ceza makbuzunu yere attı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde trafik ekipleri kurallara uymayan motosiklet sürücüsüne ceza kesti. Cezayı kabul etmeyen sürücünün ceza makbuzunu atması üzerine polis ile şahıs arasında gerginlik yaşandı.

Olay, akşam saatlerinde Müftü Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, F.A. idaresindeki motosikletin plakasız olduğunu fark eden bekçiler motosikleti sürücüsünü durması konusunda uyardı. Fakat sürücü dur ikazına uymayarak kaçtı. Bunun üzerine bekçiler durumu trafik ekiplerine bildirdi. Ekipler kovalamacanın ardından sürücüyü bir akaryakıt istasyonu yakınlarında durdurdu. Trafik polisleri motosiklet sürücüsü F.A.’ya ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan ve motosikletinde plaka bulunmaması nedeniyle 15 bin TL idari para cezası yazdı. Motosiklet sürücüsü bu cezayı kabul etmeyip ceza makbuzunu yırtıp yere attı. Yaşanan gerginlik üzerine trafik ekipleri olay yerine takviye ekip istedi. Bu sırada sürücüsü olay yerinden ayrılmak için motosikletin bindiği sırada bir bekçi motosikletin kontağındaki anahtarı alıp şahsın olay yerinden ayrılmasını engelledi. Ekipler olay yerine çağırdıkları çekici ile motosikleti trafikten men etti. Şahsa 15 bin lira idari para cezası yazıldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin