Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Haziran, 2023 15:54 tarihinde yayınlandı
0

Dur ihtarına uymadı, polisin yazdığı ceza makbuzunu yere attı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde trafik ekipleri kurallara uymayan motosiklet sürücüsüne ceza kesti. Cezayı kabul etmeyen sürücünün ceza makbuzunu atması üzerine polis ile şahıs arasında gerginlik yaşandı.

Olay, akşam saatlerinde Müftü Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, F.A. idaresindeki motosikletin plakasız olduğunu fark eden bekçiler motosikleti sürücüsünü durması konusunda uyardı. Fakat sürücü dur ikazına uymayarak kaçtı. Bunun üzerine bekçiler durumu trafik ekiplerine bildirdi. Ekipler kovalamacanın ardından sürücüyü bir akaryakıt istasyonu yakınlarında durdurdu. Trafik polisleri motosiklet sürücüsü F.A.’ya ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan ve motosikletinde plaka bulunmaması nedeniyle 15 bin TL idari para cezası yazdı. Motosiklet sürücüsü bu cezayı kabul etmeyip ceza makbuzunu yırtıp yere attı. Yaşanan gerginlik üzerine trafik ekipleri olay yerine takviye ekip istedi. Bu sırada sürücüsü olay yerinden ayrılmak için motosikletin bindiği sırada bir bekçi motosikletin kontağındaki anahtarı alıp şahsın olay yerinden ayrılmasını engelledi. Ekipler olay yerine çağırdıkları çekici ile motosikleti trafikten men etti. Şahsa 15 bin lira idari para cezası yazıldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
284ed21f fa32 48c6 a37d 3bcd5a75e478
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 13:00 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

TÜRKİYE BU YIL SUYA DOYDU

Mayıs ayında etkili olan yağışlar, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere birçok büyükşehirde baraj doluluk oranlarını yükseltti. Bursa’da barajlar neredeyse tam kapasiteye ulaşırken, İstanbul ve Ankara’da da su seviyelerinde dikkat çeken artış yaşandı.

Türkiye genelinde ilkbahar boyunca etkili olan yağışlar, büyükşehirlerin su kaynaklarına nefes aldırdı. İSKİ, ASKİ ve BUSKİ tarafından açıklanan 24 Mayıs 2026 tarihli verilere göre, İstanbul, Ankara ve Bursa’daki baraj doluluk oranlarında önemli yükselişler kaydedildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verilerine göre megakente su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı yüzde 71,64 olarak ölçüldü. Kentte en yüksek seviyeler Ömerli Barajı’nda yüzde 96,16, Elmalı Barajı’nda yüzde 96,04 ve Darlık Barajı’nda yüzde 92,03 olarak kaydedildi. Buna rağmen Sazlıdere Barajı yüzde 44,17, Istrancalar Barajı ise yüzde 34,40 seviyesinde kaldı.

Başkent Ankara’da ise ASKİ verilerine göre toplam baraj doluluk oranı yüzde 46,58’e yükseldi. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 40,37 olarak açıklanırken, Kesikköprü ve Kargalı barajlarının tamamen dolduğu görüldü. Akyar Barajı yüzde 82,99, Eğrekkaya Barajı yüzde 80,99 seviyesine ulaşırken, Ankara’nın en önemli su kaynaklarından Çamlıdere Barajı yüzde 40,64 seviyesinde kaldı.

Bursa’da ise yağışların etkisi çok daha belirgin hissedildi. BUSKİ tarafından açıklanan verilere göre kentteki baraj doluluk oranı yüzde 97,18’e ulaştı. Son aylarda kritik seviyelere kadar gerileyen su rezervlerinin, ilkbahar yağışlarıyla birlikte büyük ölçüde toparlandığı belirtildi.

Uzmanlar, baraj seviyelerinde yaşanan yükselişin yaz ayları öncesinde sevindirici olduğunu ancak su tasarrufunun sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin