“Dur” ihtarına uymadı motosikleti bağlandı: 7 bin 945 lira ceza yedi

Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Haziran, 2024 16:10 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Abart egzoz takmaktan ve yaya geçidini kullanmaktan B.T.’ye toplam 7 bin 945 lira ceza yazıldı.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde motosiklet sürücülerine yönelik trafik denetimlerini sıkılaştırdı. Trafik polisi ekipleri Borazanlar Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Bulvarı üzerinde şok uygulama gerçekleştirdi. Motosiklet sürücüleri üzerinde yapılan denetlemede, kask takmayan ve abart egzoz kullanan sürücülere göz açtırılmadı. Ekipler tarafından yaklaşık 1 saat boyunca yapılan uygulamada 20’ye yakın motosiklet denetlendi. Denetleme sırasında polisi fark eden motosiklet sürücüsü B.T. “dur” ihtarına rağmen trafik denetlemesinden kaçtı. Motosikletli trafik polisinin anında peşine düşmesiyle yakalanan B.T. isimli sürücü “kaçmadım” diyerek inkar etti. Sürücü, abart egzoz kullanmaktan 6 bin 439 lira, motosikletle yaya yolunu kullanma kuralına uymamaktan da bin 506 lira ceza yedi. Ayrıca B.T.’nin motosikleti de bağlandı. Denetleme sırasında 2 motosiklet sürücüsüne ise kask takmadığı için polis ekipleri tarafından kişi başı 691 TL ceza yazıldı. “Kaçmadım, yanlış anladınız siz beni” Polis ekiplerinin denetleme noktasına gelirken polisin “dur” ihtarına uymayarak, yaya yolu üzerinden denetlemeden kaçan B.T., “Siz beni yanlış anladınız. Önümdeki araç durduğu için kaza yapıyordum. Ben de motosikletimi yol kenarına çektim. Eğer kaçma amacım olsa bu kadar kısa mesafede durmam” diyerek kaçmadığını savundu.(İHA)

Karabük’te kan donduran cinayet: Çocukların gözü önünde kardeşi ve yengesini silahla vurarak öldürdü

Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2025 08:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Afganistan asıllı bir kişi, yengesi ve kardeşini çocukların gözü önünde silahla vurarak öldürdü. Olay sonrası kaçan zanlı ise asayiş takımları tarafından Eskipazar ilçesinde kıskıvrak yakalandı.
Edinilen bilgiye nazaran, olay Yeşil Mahalle Kavşak Sokak’ta bulunan 5 katlı Tatlı Apartmanı’nın son katında meydana geldi. Tıpkı meskende yaşayan 29 yaşındaki Norooz Ahmedi, şimdi belirlenemeyen bir nedenle kardeşi Kurban Ali Ahmedi (25) ile yengesi Leeqa Azemi’yi (27) başlarından silahla vurdu. Komşuların meskenden silah sesleri gelmesi üzerine yaptıkları ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis takımı ve sıhhat takımı sevk edilirken, yapılan denetimlerde Kurban Ali ve Leeqa’nın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
Olayın akabinde cinayet zanlısı ticari taksi ile Eskipazar ilçesi istikametine kaçarken, Asayiş takımları ekipleri zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Takımların zanlının kaçtığı ticari taksi şoförüne ulaşmasının akabinde zanlının Eskipazar ilçesinde indiği belirlendi. Karabük’ten yola çıkan Asayiş Şube Müdürlüğü takımları ilçede zanlıyı kısa müddette cinayet silahıyla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Takımlar tarafından gözaltına alınan cinayet zanlısı Karabük’te bulunan özel bir hastanede sıhhat denetiminden geçirilerek soruglanmak üzere Cinayet Şube Müdürlüğü takımlarına teslim edildi.
Öte yandan cinayet sırasında konutta ölen Kurban Ali Ahmedi ile Leeqa Azami’nin 2, zanlı Nooroz Ahmedi ve öbür kardeşlerine ilişkin 3 çocuk olmak üzere yaşları 2 ile 5 ortasında toplam 5 çocuk bulunduğu belirlendi. 5 çocuk konuttan alınarak polis takımları tarafından muhafaza altına alındı.
Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse’de olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken, silahla vurularak hayatını kaybeden Afgan asıllı karı kocanın cansız vücutları cenaze aracına konularak otopsi yapılmak üzere Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.