Reklam
Reklam
671e34ac56aa2
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
27 Ekim, 2024 15:40 tarihinde yayınlandı
0

Dünyanın kaynayan tek nehri: Shanay-Timpishka

Peru’nun Mayantuyacu bölgesinde, Amazon ormanlarının derinliklerinde sıra dışı bir doğal güzellik yer alıyor. Dünyanın bilinen tek kaynayan nehri Shanay-Timpishka, adeta büyülü bir atmosfer sunuyor.

Perulu Jeolog Andrés Ruzo tarafından keşfedilen ve 6,4 kilometre uzunlukta olan dünyanın en büyük termal akarsuyunun bazı bölgelerinde sıcaklığın 100 santigrat dereceye kadar çıktığı belirtiliyor.

Doğal sıcak su kaynaklarının genellikle volkanik faaliyetler ile bağlantılı olduğu düşüncesinin aksine Shanay-Timpishka’nın çevresinde aktif bir yanardağ bulunmuyor. Bu bölge üzerindeki ilk bilimsel araştırmaları gerçekleştiren Jeolog Andrés Ruzo, yer altındaki devasa çatlakların sıcak suyu yüzeye taşıdığını öne sürüyor.

Yerel dilde ‘güneşin ısısıyla kaynatılmış’ anlamına gelen nehir şamanlar tarafından korunuyor. Yerel halk sıcak su kaynağının ‘Suların Anası’ olarak bilinen dev yılan Yacumama’nın eseri olduğuna ve hastalıkların tedavisinde kullanılabileceğine inanıyor. (Buse Öztürk)

671e34baddac7
Bizi sosyal medyadan takip edin
esini odunla doverek olduren sahis yakalandi Rn6XIhLH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Eşini odunla döverek öldüren şahıs yakalandı

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde 2 Haziran günü eşini odunla döverek öldürdükten sonra kaçan şahıs Torul ilçe merkezinde saklandığı bir depoda yakalandı.

Olay ilçedeki Merkez mahalle Değirmen yanı mevkiinde 2 Haziran günü yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Halis Pekin (27) bilinmeyen bir nedenle 6 aylık oğlunun annesi eşi Arzu Pekin’i (26) evlerinin önündeki odun istiflenen alanda tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Pekin eşini odunla döverek öldürdü. Ardından da kendisine ait kamyonet ile olay yerinde kaçtı. Şahsa ait kamyonet ilçe dışında Gümüşhane-Trabzon karayolu kenarından terk edilmiş halde bulunurken, Pekin’in yakalanması için yürütülen çalışmalar 4 günün sonunda sonuç verdi. Şahıs bugün Torul ilçe merkezinde saklandığı bir depoda kısvırak yakalandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin