Karabük Postası tarafından
06 Ağustos, 2023 14:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dünyanın en ucuz tespihi onda, nedeni ise paha biçilmez

Tokat'ta tespih ustası Şahin Alağaş, Çanakkale savaşında şehit düşen 15 yaşındaki gençlere dikkat çekmek için tespihlerini tanesini 1 kuruştan satışa çıkarttı. Tokat’ta yaşayan 52 yaşındaki Şahin Alağaş, Çanakkale savaşında şehit düşen 15 yaşındaki gençlere dikkat çekmek için çocukluğundan bu yana biriktirdiği ve gözü gibi baktığı tespihlerini tanesi 1 kuruştan satışa çıkarttı. 15 yaşındaki kahramanların anısına 1915 adet tespihi tanesini 1 kuruştan satışa çıkaran Alağaş'ın başlattığı bu kampanya halkın takdirini topladı. Şahin Alağaş, "Kampanyamız Çanakkale savaşında şehit olan 1915 doğumlu yani 15'lierin anısına 1915 adet tespihi tanesi 1 kuruştan satıyoruz. 1 kuruş getirene bir tespih satışı ile ilgili bir kampanya başlattık. Halkımıza 1 kuruş dediğimiz zaman 1 lira anlayanlar oluyor. Kuruşu anlayamayan müşteriye elimizdeki kuruşları gösteriyoruz. Biraz önce bir müşterim çocuğu ile geldi. 25 kuruş getirerek bizden 25 tane tespih aldı. İnsanlar olayı şaka gibi düşünüyorlar. Çünkü 1 kuruşa bir tespih satma gibi bir şansımız yok ama biz böyle bir kampanya yaptık. Kampanyayı duyan insanlar buradan direkt evlerine gidiyorlar. Bir an önce kuruş bulmanın derdine giriyorlar. İnsanlar 'Ağabeyimden isterim, ablamdan isterim, dedemden isterim' diyerek bir telefon trafiğine giriyorlar. Bir an önce kuruşları tedarik edip, tespihler bitmeden almak isteyenler var. 1915 tespiğimiz 1 kuruştan satılmaktadır. Bunun üst limiti yoktur. Sadece bu kampanyamız 1 kuruş getirenler için vardır" diye konuştu. "1 kuruşun kıymetinin olduğunu anladık" Kampanyayı görünce çok şaşırdığını ifade eden İsmail Serpim, "Biz burada geziyorduk ve ağabeyimizin burada bir kampanya yaptığını fark ettik. Biz de bu kampanyaya dahil olmak istedik. 1915'liler anısına böyle bir kampanya yapmış. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kampanyayı görünce çok şaşırdık. 1 kuruşun kıymetinin olduğunu anladık ve öğrenmiş olduk" diye konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Polisi görünce kaçan motosikletli, kaza yapınca yakalandı

Bartın’da polisi görünce kaçmaya başlayan motosiklet şoförü kaza yaptı. Yaralanan şoförün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye Bartın Köyortası Mahallesi’nde 2-3 motosikletin gürültü yaptığı ihbarı üzerine bölgeye polis takımı yönlendirildi. Polis otosunu gören motosikletli gençler, kaçmaya başladı. 17 yaşındaki H.C.Ç. yönetimindeki 67 ADS 330 plakalı motosiklet, 176. Cadde üzerinde devrildi. Yaralanan gencin yardımına ise polisler yetişti. Şoför, olay yerine çağrılan sıhhat takımının birinci müdahalesinin akabinde Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Sürücü H.C.Ç’nin ehliyeti bulunmadığı belirlenirken, kaza yapan arkadaşına yardım etmek için duran ve ismi öğrenilemeyen 74 ABS 531 plakalı motosikletin şoförünün de ehliyeti olmadığı ve yasal hududun üzerinde alkollü olduğu belirlendi.
Sürücülerden H.C.Ç hakkında isimli süreç başlatılırken, başkasına ise para cezası uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin