karabuk
İmsak 06:02
Güneş 07:27
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:39
Yatsı 19:59
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2025 15:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

“Dünyanın en pahalı baharatı” safran ile yaptığı tatlıyı tescilletti

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bir işletmeci, "dünyanın en pahalı baharatı" olarak bilinen safranı kullanarak yaptığı özgün tatlısı ‘Yanık Safran’ı, Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescilletti.

İlçedeki Gülevi işletmecisi yüksek mimar İbrahim Canbulat, 2008 yılından itibaren Safranbolu Safranının gelişimini desteklemek ve tanıtımını yapmak için yoğun çaba gösteriyor.
Canbulat, ilçe turizmi için önemli bir yere sahip olan safranın eşsiz lezzetini tatlıya yansıttı.
Yöresel tatlar arasında yeni bir alternatif sunmayı amaçlayan Canbulat, kendisine özgün yaptığı ‘Yanık Safran’ı ile damakları tatlandırıyor.
Canbulat, kilosu 450 bin TL’den satılması dolayısıyla "dünyanın en pahalı baharatı" adlandırılan safranı kullanarak yaptığı tatlısını 3 aylık çalışmanın ardından Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescilletmeyi başardı.
Gazetecilere konuşan İbrahim Canbulat, Safranbolu’da safran üretiminin son yıllarda artış yaşanmasına rağmen gastronomide kullanılamadığını belirterek Gülevi işletmesinin 60’a yakın safranla ilgili lezzetleri bulunduğunu ve gelen misafirlere ikram ettiklerini söyledi.
Bu tatlardan birinin de ‘Yanık Safran’ olduğunu ifade eden Canbulat, özgün bir tatlı yaptıklarını belirtti.
"Bu tatlıyı yemek için rezervasyon yapıyorlar"
‘Yanık Safranı’ tatlısının çok fazla ilgi görmeye başladığını aktaran Canbulat, "Büyük gruplar sadece ve sadece bu tatlıyı yemek için rezervasyon yapıyorlar. O zaman da artık tescil edilmesi gerektiği ortaya çıktı. Üç aylık bir süreçte hem adı hem yapılış tarzı Türk Patent ve Marka tarafından özgün bulundu ve bu tescil belgesi elimize ulaştı" diye konuştu.
Canbulat, tescilli tatlıdan sonra başka işletmelerinde safran gastronomisi için çalışmalar yapacağını düşündüğünü dile getirerek, 12 kişilik tatlı yapımında 2 gram safran kullandıklarını bildirdi.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ovit Dağı’nda kar yağışı etkili oluyor

Rize’nin İkizdere ilçesinde 2640 rakımlı Ovit Dağı’nda kar yağışı etkili oluyor.
Hafta sonu hava sıcaklıklarının düşmesi ile Rize’nin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu. İkizdere ilçesine bağlı 2640 rakımlı Ovit Dağı’nda akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Kar aralıksız devam ederken, Karayolları’na bağlı ekipler ulaşımın aksamaması için kar küreme çalışmalarını sürdürdü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre kar kalınlığı Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda 130 santimetre, İkizdere ilçesine bağlı Çağrankaya Yaylası’nda 113, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Palovit Yaylası’nda 113 santimetreye ulaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin