Karabük Postası tarafından
07 Nisan, 2024 13:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Dünyanın en kısa Cuma hutbesi Gazze için okundu

Filistinli vaiz Mahmud Hasenat, "Eğer 30 bin şehit, 70 bin yaralı ve 2 milyon evsiz Filistinli ümmeti uyandıramıyorsa benim sözlerimin ne anlamı var? diyerek, hayatının en kısa cuma hutbesini verdiğini belirtti.

Yıllardır Filistinlilere zulm eden İsrail'in 7 Ekim sonrası başlattığı kanlı saldırılar soykırım boyutuna ulaşmış durumda. Gazze'de etnik temizlik yapan Tel Aviv yönetimini, uluslararası kamuoyunun tepkisinin yanı sıra Batılı devletlerin baskısı da durdurmuyor. Hamas bahanesiyle bebek, çocuk, kadın, yaşlı, hasta dinlemeden evleri, camileri, kiliseleri, hastaneleri, uluslararası kurumların binalarını acımazca bombalayan İsrail, Gazze'ye gıda sevkiyatının yapılmasına karşı çıkarak masumları açlıkla da sınıyor. Müslüman dünyası, İsrail'in saldırılarını kınama dışında bir şey yapamıyorken, bu mezalime Filistinli vaiz Mahmoud al-Hasanat (Mahmud Hasenat) cuma kürsüsünden sıradışı bir şekilde ses yükseltti. Verdiği cuma hutbesinin detayını X hesabından paylaşan Hasenat, "Hayatımın en kısa cuma hutbesini bugün verdim." dediği mesajında, "Eğer 30 bin şehit, 70 bin yaralı ve 2 milyon evsiz Filistinli ümmeti uyandıramıyorsa benim sözlerimin ne anlamı var? Dua edin." kürsüde sadece bu ifadelerini kullandığını söyledi. Filistinli vaiz kısa hutbesi, kısa sürede sosyal medyada viral oldu
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

Şenol Güneş: “Dik durup bunların hepsini aşacağız”

Trabzonspor Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, kadrosuna güvendiğini belirterek, "Korkuları ve tasaları yenecek bir grubumuz var. Bu takım ile en güzelini yapacağız. Dik durup bunların hepsini aşacağız" dedi.
Trabzonspor Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. UEFA Gençlik Ligi’nde çeyrek finale yükselen Trabzonspor U19 grubunu tebrik ederek konuşmasına başlayan Güneş, "İyi bir oyunla çeyrek finale kalmak büyük bir muvaffakiyet. Güngör Şahinkaya ve Eyüp Saka’yı tebrik ediyorum. Tüm oyunculara muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum. Çalışmalarının karşılığını aldılar. Basketbol ekibi da liderliği eline aldı. A kadrosu dışında herkesin başarılı olduğunu görüyoruz. Kupada yolumuza devam ediyoruz ancak ligde düşündüğümüzün gerisindeyiz" cümlelerine yer verdi.

"Her kadroya karşı oynayabileceğimizi gösterdik"
Trabzonspor’da şampiyonluk sonrası beklentinin artığına dikkat çeken deneyimli teknik adam, "Her olumsuz sonuç büyük bir reaksiyona neden olabiliyor. Vazifeye geldiğimden beri bir kadro takımı oluşturmaya çalışıyoruz. İstikrarlı ve hoş bir oyun sergilemek istiyoruz. Vakit zaman berbat oynadığımız maçlar oldu fakat her ekibe karşı çaba edebileceğimizi gösterdiğimizi düşünüyorum. Kendi alanımızda güzel oynuyoruz fakat deplasmanda istikrarlı sonuçlar alamadık. Şampiyonluk yarışında geri kaldık. Birinci 3 ile 5 ortasında bir yerde olmayı hedeflerken daha geride kaldık" tabirlerini kullandı.

"Hedefimiz Avrupa"
Trabzonspor Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, amaçlarının Türkiye Kupası’nı kazanarak Avrupa kupalarına katılmak olduğunu belirtti. Güneş, "Trendyol Üstün Lig’de birinci 5’i yakalamak istiyoruz. Gelecek dönemin kadro iskeletinin bu takım içinde şekilleneceğini düşünüyorum. Yarışan ve güçlü bir kadro olmak istiyoruz. Dertlerimiz var lakin bunları aşacak güce sahibiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Nwakaeme’ye müsaade verdim"
Takımdaki sakat oyuncuların durumu hakkında da bilgi veren 72 yaşındaki teknik adam, "Nwakaeme’ye sakatlığı nedeniyle müsaade verdim. Cihan Çanak’ın parmağında kırık vardı, bu yüzden ona da müsaade verdik. Parmağından operasyon geçirecek. Mustafa Eskihellaç cezalı olduğu için bizimle olamayacak. Malheiro’nun darbeye bağlı sakatlığı var. Savic’in ayak baş parmağında küçük bir çatlak vardı. Konyaspor maçında oynadı fakat aldığı darbe sonrası oyundan çıkmak zorunda kaldı. Uzun vadeli bir sakatlık beklemiyoruz. Banza’nın da bir sakatlığı oldu. Oyundan almak istedik fakat kendisi devam etmek istedi. 60 dakika oynadı lakin tesirli olamadı, bu yüzden Sikan’ı onun bölgesine çektik. Savic ve Banza’nın durumlarını takip edeceğiz. Zubkov’un durumu öbür iki oyuncuya nazaran daha düzgün. İki gündür bizimle egzersiz yapıyor lakin bugün tekrar değerlendireceğiz. Falcorelli bizimle idmana çıkacak. Enis ve Dragus’un durumu iyi" halinde konuştu.

"Dik durup bunların hepsini aşacağız"
Tüm aksiliklere karşın inancını kaybetmediğini söyleyen Şenol Güneş, "Kaybettiğimiz puanlar ne olursa olsun, taraftarın güveneceği ve gurur duyacağı bir ekip oluşturmak zorundayız. Beklentiler büyük olduğunda başarısızlık moralleri bozabiliyor. Fakat sıkıntı devirlerde daha güçlü olmalıyız. Kaygıları ve kaygıları yenecek bir grubumuz var. Bu takım ile en güzelini yapacağız. Dik durup bunların hepsini aşacağız. Yetkili de benim, sorumlu da benim. Oyunculara vazife veriyorum ve yapılan tenkitlere hürmet duyuyorum. Lakin yanlışları düzeltmek benim işim. Trabzonspor’un bugünü de geleceği de değerli. Yalnızca bir maç kazanıp kaybetmekle ilgili değil, kulübün geleceğini de planlamak gerekiyor. Bugün alacağımız sonuçlar, geleceğe olan itimadı artıracaktır. Trabzonspor bizim göz bebeğimiz ve onu layık olduğu yere getireceğiz" açıklamasını yaptı.

"Rakibimizin durumuna bakmadan oynamalıyız"
Trendyol Harika Lig’in 27. haftasında alanlarında oynayacakları Hatayspor maçını taraftarın da takviyesiyle kazanmak istediklerinden bahseden deneyimli çalıştırıcı, "Hatayspor, beklentilere cevap veremediği için alt sıralarda kaldı. Rakip, kazanamayan bir ekip imgesi verse de biz buna bakarak oynamayacağız. Her rakibe karşı yeterli bir oyun sergilemeliyiz. Her maçı kazanmak için alana çıkıyoruz. Son dakikalarda yediğimiz şanssız goller nedeniyle puan kayıpları yaşadık" sözlerini kullandı.
Trabzonspor’un 2025 ile 2035 yıllarını planlaması gerektiğini vurgulayan Güneş, "Alt yapıdan gelen oyuncular hoş sonuçlar aldı. Lakin bunu sürdürülebilir hale getirmek kıymetli. Elimizdeki kadroyu ekonomik, teknik ve idari açıdan geliştirip yarışan bir hale getirmeliyiz. Memleketler arası muvaffakiyetler için yatırımlar yapmak gerekiyor. Tesisleşme ve tertip açısından gelişime gereksinimimiz var" diyerek kelamlarını tamamladı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.