Dünyanın en iyi ilk iki ekmeği Samsun’dan - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
dunyanin en iyi ilk iki ekmegi samsundan m1XnrBHR jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2024 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Dünyanın en iyi ilk iki ekmeği Samsun’dan

Gastronomi dünyasının önemli kaynaklarından biri olan Taste Atlas’ın Dünyanın En İyi Ekmekleri (Top Ten Breads) listesinde Bafra pidesi 1, Samsun pidesi 2’nci sırada yer aldı.

Uluslararası Taste Atlas internet sitesi, dünyanın en iyi ekmeği olarak Bafra pidesini seçti. Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas sitesi, dünyanın en iyi ekmeklerini listeledi. Listenin ilk 10’unda birinci sırada Bafra pidesi bulunurken, Samsun pidesi ise 2’nci sırada yer aldı.

Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Her iki lezzetimizin de dünyanın dört bir yanındaki yerel yemekler, içecekler ve restoranlar hakkında bilgi sunan interaktif bir harita ve bilgi platformu olan 837 bin takipçili Taste Atlas’ın listesinde ilk ikiye girmeyi başarması, dünya genelinde gastronomi turizmi destinasyonlarını keşfetmek isteyenlerin ve gurmelerin ilgisini çekecek, hem göze ve hem de damağa hitap eden çok sayıda yöresel lezzetiyle Samsun mutfağının tanıtımına büyük bir katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
hayvan ticareti dolandiriciligina tutuklama kkxOpSxw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Hayvan ticareti dolandırıcılığına tutuklama

Samsun’da büyükbaş hayvan alım satımı üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayıyla ilgili 1 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, 7 Nisan günü Tekkeköy ilçesinde hayvan satın alıp 2 kişiyi toplam 213 bin TL dolandırdığı iddia edilen G.E. (42), şikayet üzerine Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı. 24 Nisan’da Samsun Adliyesi’ne sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Aynı şahıs dün Atakum ilçesi Yukarıaksu Mahallesi’nde A.S. (60) isimli şahıstan 290 bin liraya 2 büyükbaş hayvan satın aldı ve parasını ödemeden kayıplara karıştı. A.S.’nin şikayeti üzerine harekete geçen Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları takip sonucu şüpheli G.E.’yi kaldığı otelde yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan detaylı araştırmada şüphelinin yalnızca bu olayla sınırlı kalmadığı, 16 Nisan’da Tekkeköy ilçesinde H.B. isimli şahıstan 3 adet büyükbaş hayvanı 570 bin TL karşılığında aldığı ve ödeme yapma vaadiyle ortadan kaybolduğunu tespit etti

Jandarmadaki sorgusu tamamlanan G.E., Atakum ve Tekkeköy ilçesindeki dolandırıcılık olayları ile ilgili bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren G.E., mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin