Dünyanın en iyi ilk iki ekmeği Samsun’dan - Karabük Haber Postası
dunyanin en iyi ilk iki ekmegi samsundan m1XnrBHR jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2024 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Dünyanın en iyi ilk iki ekmeği Samsun’dan

Gastronomi dünyasının önemli kaynaklarından biri olan Taste Atlas’ın Dünyanın En İyi Ekmekleri (Top Ten Breads) listesinde Bafra pidesi 1, Samsun pidesi 2’nci sırada yer aldı.

Uluslararası Taste Atlas internet sitesi, dünyanın en iyi ekmeği olarak Bafra pidesini seçti. Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas sitesi, dünyanın en iyi ekmeklerini listeledi. Listenin ilk 10’unda birinci sırada Bafra pidesi bulunurken, Samsun pidesi ise 2’nci sırada yer aldı.

Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Her iki lezzetimizin de dünyanın dört bir yanındaki yerel yemekler, içecekler ve restoranlar hakkında bilgi sunan interaktif bir harita ve bilgi platformu olan 837 bin takipçili Taste Atlas’ın listesinde ilk ikiye girmeyi başarması, dünya genelinde gastronomi turizmi destinasyonlarını keşfetmek isteyenlerin ve gurmelerin ilgisini çekecek, hem göze ve hem de damağa hitap eden çok sayıda yöresel lezzetiyle Samsun mutfağının tanıtımına büyük bir katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonunun yuksek kesimlerinde kar yagisi etkili oluyor Ofx8nQn3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor

Kastamonu’nun Tosya ilçesinin yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu.

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesiyle Kastamonu’da yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı başladı. Tosya ilçesinin yüksek kesimlerinde akşam saatleri itibarıyla başlayan kar yağışı ara ara devam ediyor.

Öte yandan, etkili olan kar yağışı sırasında ormanlık alanda dolaşan bir tavşan kameraya yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin