Reklam
Reklam
tatatata
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
24 Şubat, 2025 12:54 tarihinde yayınlandı
0

Dünyanın En İyi Futbol Ligleri Açıklandı

Futbol dünyasının en prestijli liglerinin sıralaması belli oldu.

TransferRoom, 2024 yılına ait lig sıralamalarını açıkladı. Yapılan değerlendirme, futbolcuların takımlarındaki performanslarını, düzenli oynama sürelerini, rekabet standartlarını ve istatistiklerini baz alarak şekillendi.

Günümüz itibari ile Süper Lig’in toplam transfer bilançosu 1.14 milyar €. Sıralamada bir üzerimizde olan Güney Amerika ligi Brezilya’nın toplam bütçesi ise 1.66 milyar €

NTV Spor’un haberine göre, Avrupa’nın 5 büyük ligi sıralamanın ilk 5 sırasında yer alırken, Türkiye’nin Süper Lig’i ise bir basamak yükseldi. İşte 2024 yılına ait dünyanın en iyi futbol ligleri sıralaması:

  1. Premier Lig – İngiltere
  2. La Liga – İspanya
  3. Bundesliga – Almanya
  4. Serie A – İtalya
  5.  Ligue 1 – Fransa
  6. Serie A – Brezilya
  7.  Süper Lig – Türkiye
  8. Primeira Liga – Portekiz
  9. Championship – İngiltere
  10. Jupiler Pro League – Belçika

Ligimizde maaş ödemeleri diğer liglere oranla fiyat performans açısından daha yüksek gözüküyor. Fenerbahçe’nin 2024-2025 maaş ödemesi toplam 95.080.000 €, Galatasaray’ın 76.060.000 € ve Beşiktaş’ın 66.200.000 €, oyuncularına yıllık maaş ödemekteler. (Maaş verileri https://www.capology.com adresinden alınmıştır.)

Sıralamada altımızda olan Portekiz liginin UEFA kulüpler sıralamasında ilk 25’te iki takımı bulunmakta. Süper Lig’in ilk 50 UEFA sıralamasında ise 45. sırada olan Fenerbahçe bulunuyor. Fenerbahçe’yi takiben Galatasaray ise 57. sırada. Beşiktaş ise ilk 100’ün dışında kalarak 102. sırada UEFA kulüpler listesinde yerini almış bulunmakta.

Bu kadar yüksek maaşlar ve transferler yapıp Avrupa’da düşük bütçeli takımların arkasında kalmak yapılanma ve futbol doğruları hakkında önemli gelişmelerin yaşanması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
arama kurtarma calismalarinda hayatini kaybeden afad personeli icin rizede toren duzenlendi l3uxSu13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Arama-Kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden AFAD personeli için Rize’de tören düzenlendi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sırasında botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, memleketi Bolu’ya uğurlandı.

Çamlıhemşin ilçesinde kaybolan Volkan Civelekoğlu’nu bulmak amacıyla, kişisel eşyalarının dere kenarında bulunmasının ardından Fırtına Deresi’nde arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde, kayıp gencin cansız bedenine ilçeye bağlı Şenyuva mevkisinde ulaşıldı. Bu sırada arama-kurtarma faaliyetini yürüten AFAD ekiplerinin bulunduğu botun Fırtına Deresi’nde alabora olması sonucu 5 personel dengesini kaybederek suya düştü. Meydana gelen elim kazada AFAD personeli Ömer Faruk Özkan (28) hayatını kaybederken, akıntıya kapılan diğer 4 personel ise yaralı olarak kurtarıldı.

Hayatını kaybeden Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü binası önünde resmi tören gerçekleştirildi. Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan ve derin bir üzüntü içinde olduklarını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, arama-kurtarma personelinin fedakarlığına dikkat çekerek, “Afetlerde arama kurtarma personelimiz bir arama faaliyeti icra ettiğinde veya afetlerde görev alan personelimiz bir faaliyet icra ettiğinde, o kurtarma başarıyla neticelendiğinde hep şu tabiri kullanıyoruz. ’Ekipler canı pahasına mücadele etti’ diyoruz. ’Canını ortaya koyarak mücadele etti’ diyoruz. İşte onun ne anlama geldiğinin bir örneği buradadır. Bugün Çamlıhemşin’de arama kurtarma faaliyeti sırasında arkadaşlarımız her zamanki gibi canları pahasına o faaliyeti icra ederken bugün Ömer Faruk kardeşimizi maalesef kaybettik, Cenab-ı Allah’ın ebediyetine uğurluyoruz. Bu arkadaşlarımız ülkemizin dört bir yanında meydana gelen hadiselerde ilk koşan kardeşlerimiz. Bugün maalesef elim bir kazayla beş arkadaşımızdan dördü yaralandı, sağlık durumları elhamdülillah iyi ama Ömer evladımızı, kardeşimizi uğurluyoruz. Başımız sağ olsun. Rabbim böyle acıları tekrar göstermesin.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından dualar eşliğinde omuzlara alınan hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin