Reklam
Reklam
vali1
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
16 Mart, 2025 13:47 tarihinde yayınlandı
0

Dünya Yetimler Günü İftar Programı Gerçekleşti

Vali Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz Hanımefendi, 2014 yılından bu yana her Ramazan Ayı’nın 15’indeki Dünya Yetimler Günü kapsamında düzenlenen iftar programına katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün destekleriyle organize edilen program, çocuklarımız ve aileleriyle bir araya gelinerek dayanışma ve kardeşlik duyguları pekiştirildi.

Düzenlenen iftar programına; İl Karabük Baro Başkanı Av.Emrah Köklü, Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Karabük il Genel Meclisi başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Vakıflar Bölge Müdürü Halil Alper ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, daire amirleri ve davetliler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Yavuz, yetim çocuklarımızın ve ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını belirterek şunları söyledi: “Evlatlarımız bizlere emanettir. Onların huzurlu, mutlu ve güven içinde büyümeleri, topluma güçlü bireyler olarak kazandırılmaları en büyük önceliklerimizdendir. Ramazan ayının bereketini ve paylaşma ruhunu birlikte yaşadığımız bu anlamlı günde, onların gözlerindeki mutluluk bizler için en büyük mükâfattır. “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” yönetim anlayışımızın ana düsturudur. Bu anlayışla çalışmaya devam edeceğiz.” Vali Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz, iftar programında, çocuklarla ve aileleriyle yakından ilgilenerek sohbet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte kursiyerlerin eserleri begeniye sunuldu yvFMdcJ7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’te kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu

Karabük’te “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen programda, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan sergi açıldı.

Sergide tel kırma, dikiş-nakış, seramik, örgü, resim, ebru, kağıt rölyef ve filografi gibi geleneksel el sanatları başta olmak üzere çok sayıda el işi ürün yer aldı.

Halk Eğitimi Merkezi’ndeki serginin açılışına, Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda öğrencilerimiz ve kursiyerlerimiz akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda önemli başarılara imza atmaktadır. Hayat payı öğrenme yalnızca bir kurs faaliyeti değil, bireyin kendini geliştirmesi, üretmesi ve topluma katkı sunmasıdır” dedi.

Programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya kurslar ve kursiyerlerle ilgili olarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tahsis edilen kıymetli eğitmenlerimizle birlikte Karabük Kültür ve Eğitim MERKEZİ (KAMER) bünyesinde tam 6 binden fazla kursiyerimize giyim, el sanatları, sağlıklı yaşam egzersizleri, spor, rölyef, resim, el nakışı, makine nakışı, ebru, 4-6 yaş dini değerler eğitimi, Eflani çember bezi dokuma gibi birçok branşta eğitim sunduk” ifadelerini kullandı.

Karabük Valisi Oktay Çağatay ise Milli Eğitim denince akla ilk olarak okulların geldiğini ama onunla sınırlı olmadığını ifade ederek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda sosyal kurumların iş birliği ile yediden yetmişe birçok çoluğumuza, çocuğumuza, hanımefendiye, beyefendiye biz kurslarla kaliteli zaman geçirdik. Sağlıklı yaşamak, değerlerimizin korunması, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizin yaşatılması anlamında binlerce insanımıza kurs veriyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işaret dili öğrencileri eşliğinde müzik performansı sergilendi. Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri, kursiyerler tarafından hazırlanan eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin sergilendiği etkinlik, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hafta boyunca Karabük Halk Eğitimi Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin