Eskişehir’de 16 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinliği çerçevesinde Kent Ormanı’nda temizlik yapıldı.
Orman Genel Müdürlüğü’nün organizasyonu ve birçok sivil toplum örgütünün katılımı ile Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan çöp toplama etkinliği Eskişehir Kocakır Ormanı’nın içinde bulunan Kent Ormanı ve ekoturizm rotasında da yapıldı. Kent Ormanı’nın girişinde toplanan çevreci örgütler farkındalık oluşturmak ve dünyanın kirliliğine dikkat çekmek için ‘Ekoturizm’ alanında ve yol kenarlarında temizlik yaptı. Toplanan çöpler Orman İşletme Müdürlüğü’nce şehir çöplüğüne gönderildi. Etkinliğe, Let’s do it Türkiye derneği, İz, DAK, AFAD arama kurtarma grupları ile Sağlık-sen üyeleri katıldı. (İHA)


Dünya Temizlik Günü’nde ormandaki çöpler toplandı
KBÜ’de yapay zekadan siber güvenliğe 220 proje tanıtıldı
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Bitirme Projeleri Sergisi’nde, öğrencilerin hazırladığı 220 proje ziyaretçilerle buluştu.
Karabük Üniversitesi’mde düzenlenen Bitirme Projeleri Sergisi’nde öğrenciler tarafından hazırlanan yapay zeka, siber güvenlik ve robotik alanlarındaki çalışmalar yer aldı.
Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi binasında gerçekleştirilen sergide, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 180, Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 40 proje olmak üzere toplam 220 çalışma tanıtıldı.
Serginin açılışına Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Türker, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Öğrenciler, projelerini katılımcılara tanıtarak teknik detaylar ve geliştirme süreçleri hakkında bilgi verdi. İki gün süren sergi boyunca ziyaretçiler projeleri yakından inceleme fırsatı bulurken, öğrenciler de eğitim hayatları boyunca edindikleri bilgi ve becerileri uygulamalı olarak sergileme imkânı elde etti.


