Eskişehir’de 16 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinliği çerçevesinde Kent Ormanı’nda temizlik yapıldı.
Orman Genel Müdürlüğü’nün organizasyonu ve birçok sivil toplum örgütünün katılımı ile Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan çöp toplama etkinliği Eskişehir Kocakır Ormanı’nın içinde bulunan Kent Ormanı ve ekoturizm rotasında da yapıldı. Kent Ormanı’nın girişinde toplanan çevreci örgütler farkındalık oluşturmak ve dünyanın kirliliğine dikkat çekmek için ‘Ekoturizm’ alanında ve yol kenarlarında temizlik yaptı. Toplanan çöpler Orman İşletme Müdürlüğü’nce şehir çöplüğüne gönderildi. Etkinliğe, Let’s do it Türkiye derneği, İz, DAK, AFAD arama kurtarma grupları ile Sağlık-sen üyeleri katıldı. (İHA)


Dünya Temizlik Günü’nde ormandaki çöpler toplandı
Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı
Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.
Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.
Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.
Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.


