Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
Topçu Galeri

Dünya ikincisi Utku Kap’a memleketinde coşkulu karşılama

Spor Yayın: 04.09.2023 00:00
Kaynak: İHA

Düzce(İHA) – Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda ikinci olan Utku Kap, memleketine döndü. Türkiye’yi muvaffakiyetle temsil eden ve turnuvadaki tek madalyanın sahibi minik atlete coşkulu karşılama merasimi yapıldı.

Bosna Hersek’in başşehri Saraybosna’da 28-31 Ağustos 2023 tarihleri ortasında düzenlenen Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’na Türkiye Ulusal Ekibi ile katılan ve Dünya 2’ncisi olan sportmen Utku Kap, memleketinde büyük coşku ile karşılandı. Düzce Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü tarafından konfeti ve Türk Bayraklarıyla karşılanan Kap’ı ulusal sportmenler ile sportmen velileri de yalnız bırakmadı.

“Çok mutluyum”

Utku Kap karşılamada yaptığı açıklamada, “Çok memnunum. Çok güç bir şampiyondan geldim. Bu türlü bir karşılamadan ötürü herkese çok teşekkür ediyorum. Benim gayem dünya şampiyonluğuydu fakat son saniyede şampiyonluk kaçtı. Almış olduğum da hoş bir derece. İnşallah daha düzgünlerini başaracağım. Gayem olimpiyat şampiyonluğu, dünya şampiyonluğu, Avrupa şampiyonluğu” dedi.

“Maç esnasında kalpten gidiyordum”

Oğlunun maçını izlerken çok heyecanlandığını lisana getiren şampiyon atletin babası Çetin Kap, “Şampiyonun babası olarak neler hissedebilirim. Aslında maç esnasında kalpten gidiyordum. Tansiyonum yükseldi. Çok büyük bir memnunluk yaşattı bize. Bu yaşadığım memnunluk bana bir ömür uzunluğu kâfi. Çok teşekkür ederim ülkemize güzel olsun. Bu işin zorluğunu bu işle uğraşanlar daha düzgün bilir. Ülkemize güzel uğurlu olsun. Bu gurur bize kâfi. Oğlum tekvandonun anavatanı Koreli sporcuyu, kocaman Amerikalı sporcuyu yenerek dünya 2.’si oldu. Bundan sonra daha düzgün dereceler alacağına eminim” diye konuştu.

“Şampiyonlar çok güç yetişiyor”

Anne Göksel Kap ise şampiyonların kolay yetişmediğini söz ederek, “Şampiyonlar çok güç yetişiyor ancak sonucu çok hoş. Ben oğlumun maçlarını izleyemedim. Çabuk heyecanlanıyorum. Fakat oğlumun yeterli derece yapacağına inanıyordum” biçiminde konuştu.

Dünya ikincisi Utku Kap, otogar mevkiinde karşılandıktan sonra polis eşliğinde yapılan konvoy ile kent tipi atarak Bahçeşehir bölgesindeki konutuna gitti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Huzur ve Güven Uygulaması

Karabük Yayın: 15.11.2023 13:56
Karabük’te Huzur ve Güven Uygulaması

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü  ekipleri,  İl Merkezi ve İlçelerde huzur ve güven uygulaması gerçekleştirdi.

Karabukte Huzur ve Guven Uygulamasi3 jpg

38 Ekip ve 101 personelin görev aldığı huzur ve güven uygulamasında  çeşitli suçlardan aranan 2 kişi yakalanırken, eksikliği tespit edilen 31 araca da cezai işlem uygulandı.

Karabukte Huzur ve Guven Uygulamasi1

Yapılan uygulamalara İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse de katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Müdür Köse, “Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için tüm görevlilerimizle sahadayız. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği ve şehrimizde mevcut huzur ve güven ortamının artarak devamı için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (Ramazan Öztürk)

Karabük’te 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Karabük Yayın: 15.11.2023 13:49
Karabük’te 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Karabük’te hakkında nitelikli cinsel saldırı suçundan 12 yıl hapis cezası ve yakalama kararı bulunan firari şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde yürüttükleri denetim faaliyetleri çerçevesinde hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 12 yıl hapis cezası ile yakalama kararı bulunan ve açık cezaevinden firar ettiği tespit edilen K.K.’yı yakaladı.
Gözaltına alınan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.
İl Emniyet Müdürlüğü, şehirde vatandaşların huzurunu ve güvenliğini bozacak her türlü suçun önlenmesine, faillerinin en kısa sürede yakalanarak adalet önüne çıkartılmasına ve suçluların vatandaşlar arasında rahat rahat dolaşmasına asla izin verilmeyeceğini belirtti. (İHA)

Karabük’te Sokak Ortasında Darp

Manşet Yayın: 03.12.2023 17:31
Karabük’te Sokak Ortasında Darp

Karabük’te arkadaşı ile caddede yürüdüğü sırada baba ve oğlunun saldırısı sonrası yüzü kanlar içinde kalan genç, ayakkabı dükkanına sığındı. Yaşanan saldırı anları ise güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, Kemal Güneş Caddesi’nde meydana geldi. Cadde üzerinde arkadaşı ile birlikte yürüyen Ekrem Can Y. isimli genç, bu sırada arkalarından gelen baba ve oğlunun saldırısına uğradı. Peş peşe yüzüne aldığı yumruklar sonucu neye uğradığını şaşıran gencin yüzü kanlar içinde kalırken, cadde üzerindeki ayakkabı satışı yapılan bir dükkana sığındı. Bu sırada dayak yiyen gencin yanındaki arkadaşı ise saldıran şahsın babasını engellemeye çalışırken, yumrukların hedefi oldu. Vatandaşların meraklı bakışları arasında yaşanan olayda baba ve oğlu olay yerinden uzaklaşırken, yüzüne aldığı yumruklar sonucu kaşı yarılan genç olay yerine çağrılan ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. (İHA)

AW090487 02 scaled