Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Filistinli Çocuklar Unutulmadı - Karabük Haber Postası
673de022799e8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2024 16:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Filistinli Çocuklar Unutulmadı

Karabük’te 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Filistinli çocuklar unutulmadı.

Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü tarafından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Karabük’te etkinlik düzenlendi.
Etkinlik çerçevesinde çocuklar pankartlarla birlikte Kemal Güneş Caddesi’nden Güven Kavşağına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.
Burada konuşan Karabük Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi Temsilcisi Belinay Özbay, Filistin’de zulme uğrayan ve katledilen çocukları hatırlattı.
“Dünyada en çok ülke tarafından imzalanmış olan Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin kabulünün 35. yılındayız” diyen Özbay, “Ancak 35 yıllık sürecin sonunda bu gün en temel hak olan yaşama hakkımız yalnızca bin 500 kilometre uzaklıktaki Filistin’de çocukların ellerinden alınmakta, binlerce çocuk soykırıma uğramaktadır. Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin taraf ülkeleri dahil olmak üzere, uygulanan bu soykırım engellenmemekte. Her gün kan ve gözyaşı dökülmektedir” ifadelerini kullandı.
Filistin’de 171 bebek dahil 16 bin 795 çocuğun katledildiğini, 9 binin üzerinde çocuk yaralandığını ve sayısız çocuk ebeveynsiz kaldığını kaydeden Özbay, “Çocukların tüm haklarını korumak şöyle dursun, çocuk hastaneleri bombalanmış. Çocuklar tıbbi malzeme ve oksijen yetersizliği sebebiyle hastanede tedavi görmekteyken ölüme mahkum edilmiştir” diye konuştu.
Özbay, “Bizler Türkiye Cumhuriyeti çocukları olarak inancımızdan ve şanlı mazimizden aldığımız güç ve cesaretle, bugün çocukların yaşadığı bu utanç tablosunu asla unutmayacağız. Bütün çocukların hiçbir ayrım gözetmeksizin haklarının tamamını gerçekten kullanmalarını sağlayacak zemini inşa edeceğiz. Bunun için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz. Karabük Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi Temsilcisi olarak sözlerimi burada sonlandırırken dünya üzerindeki tüm çocukların gözlerinin yalnızca sevinçten yaşaracağı bir gelecek temenni ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından AVM içerisinde çocuk haklarını yer aldığı köşenin açılışı yapıldı.
Programa Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda iki otomobil carpisti 1 yarali JO2Ey2Z5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Çorum’da otomobil ile kavşakta çarpıştıktan sonra takla atan aracın sürücüsü yaralandı.

Kaza, Fevzi Çakmak, Akşemseddin, İnönü ve Cengiz Topel caddelerinin kesiştiği Tuzcular Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.Ş. idaresindeki 19 ANN 695 plakalı otomobil ile A.Y. yönetimindeki 06 CLP 618 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile savrulan B.Ş. idaresindeki otomobil takla atarken, diğer otomobil orta refüje çıkarak durabildi. Kazada sürücü B.Ş. yaralandı.

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralı, hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan araçlar ise çekici yardımıyla kaldırıldı. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin