Karabük Postası tarafından
18 Nisan, 2015 13:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

“Dünden Bugüne Safranbolu’da Dini Hayat” Konulu Sempozyum

Karabük Valiliği, Safranbolu Belediyesi ve Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “ Dünden Bugüne Safranbolu’da Dini Hayat ” Konulu Sempozyumu yoğun Kktılımla gerçekleşti. Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı J. K. Albay Samit Tokmak, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Güneş, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Müftüsü Halil Bektaş, Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Hür Mahmut Yücer, Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan sempozyum daha sonra Hafız Akın Bayrak tarafından Kur’an’ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Karabük Üniversitesi Tasavvuf Korusu tarafından seslendirilen ilahilerin akabinde Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Hür Mahmut Yücer tarafından açılış konuşması yapıldı. Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Vali Orhan Alimoğlu “Günümüzde çok geçerli kavramlardan bir tanesi ekonomi diyoruz. Herşeyin temeli ekonomi ve ekonomi çok geçerli bir kavram. Birde günümüzde kişisel gelişim diye çok konuştuğumuz mesele var. Bizde kişisel gelişimini tamamlamış birçok insan var, bizlerde bu kişilerden istifade edersek işimize yarar. Kısacası bizler dünü bilirsek, neler olmuş bilirsek bugünümüzü ayarlamamızı sağlar. Sempozyum için ilimize teşrif eden hocalarımıza hoş geldiniz diyorum. Sempozyumun tertiplenmesinde emeği geçen bütün ilgililere şükranlarımızı sunuyorum.”dedi. Vali Orhan Alimoğlu’nun konuşmasının ardından başkanlığını Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir’in yaptığı oturumda “İstanbul’da Safranbolulu Bir Nakşibendî-Ziyai, İsmail Necati Efendi” hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Oturum Esat Coşan Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Necdet Yılmaz, Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Kamil Yaşaroğlu ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar’ın yaptığı sunumlar ile devam etti. Sempozyumun 1. Oturumu Vali Orhan Alimoğlu’nun oturumu gerçekleştiren öğretim görevlilerine hediyelerini takdim etmesi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 10:59 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

“Osmanlı’nın parmak izi” Safranbolu’da otellerde yüzde 80 doluluk yaşandı

UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık 400 bin araç giriş çıkışı olurken, otellerdeki doluluk yüzde 80'e ulaştı.

"Sakin şehir" unvanına sahip Cittaslow ağı içinde yer alan "Kendini koruyan kent", "Osmanlı'nın parmak izi" ve "Korumanın başkenti" gibi unvanlarla anılan tarihi ilçe, 4 günlük bayram tatilinde turizmcilerin yüzünü güldürdü. Arnavut kaldırımlı sokakları, Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, konak ve köprüleriyle ziyaretçilerini adeta açık hava müzesinde tarihi bir yolculuğa çıkardı.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, bayram tatilinin değerlendirmesini yaparak kente olan ilgiden memnun olduklarını söyledi. Yetkililerden alınan verilere göre yaklaşık 400 bin aracın ilçeye giriş çıkış yaptığını aktaran Urgancıoğlu, "Konaklama tesislerimizde yüzde 80'e varan doluluk oranları gördük. Ancak Kurban Bayramı, bir şeker bayramı kadar yoğun geçmedi. Çünkü bu bayramda insanların bazı sorumlulukları oluyor ve bu durum seyahat kararlarını etkileyebiliyor" dedi. Yaz tatiliyle deniz sezonunun aynı döneme denk gelmesinin Safranbolu'daki hareketliliği bir miktar azalttığını ifade eden Urgancıoğlu, "Havanın birden ısınmasıyla birlikte tatilciler deniz kenarlarını tercih etti. Sanıyorum bu bayram Amasra biraz daha fazla ilgi gördü. Deniz kenarında olması nedeniyle sıcak havada insanlar denize yöneldi, dolayısıyla hareketin yoğunluğu biraz oraya kaymış olabilir" diye konuştu.
Tüm bu faktörlere rağmen Safranbolu'da yine de kalabalık, dolu ve canlı bir bayram geçirildiğini vurgulayan Urgancıoğlu, "Bir şeker bayramı gibi değildi ama yine de yoğun, kalabalık, dolu, güzel bir bayram geçirdik" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin