blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2024 20:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Düğün salonu Sanat Akademisi’ne dönüştü

Trabzon’da geçmiş yıllarda düğün salonu olarak hizmet veren ve Akçaabat Belediyesi tarafından yeniden inşa edilerek 13 farklı kursun yer aldığı akademiye dönüştürülen Sanat Akademisi 7’den 70’e herkesi sanatla buluşturuyor.
Akçaabat Belediyesi tarafından şehirdeki tüm çocukların mutlu olabilecekleri, verimli ve kaliteli zaman geçirebilecekleri alan oluşturdu. 13 farklı kursun bulunduğu Sanat Akademisi’nde uzmanlar tarafından eğitimler verilirken, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, her kesimden çocuğun, gencin ve vatandaşın yüksek seviyede istifade edebileceği çalışmaları anlattı.
Her çocuğun en az bir spor branşıyla ve bir sanat dalıyla ilgilenmesini arzu ettiğini dile getiren Başkan Ekim, “Çocuklarımız ve gençlerimiz için yılın her döneminde farklı branşlarda yılın her dönemi birçok kurs açıyoruz. Bu kursların en başında sanat kursları geliyor. Sanat kurslarımızı tek çatı altında toplayarak Akçaabat Belediyesi Sanat Akademimizi açtık. Burada 13 farklı sanatsal kurs alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Gençlerimizin ve çocuklarımızın Sanat Akademimize olan ilgisi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Sanat Akademimizde bir yandan çocuklarımızı ve gençlerimizi erken yaşta sanatla buluşturuyoruz, bir yandan meraklılarına sanatsal eğitimler veriyoruz bir yandan da sanat ve yetenek okullarına hazırlananlara destek oluyoruz. Biz, Akçaabat Belediyesi olarak yaşam boyu spor felsefesini öncü edindik. Bu sebeple özellikle çocuklarımızın erken yaşta sporla tanışmasını, gençlerimizin ise bir spor dalında branşlaşmasını istiyoruz. Bu minvalde yıl içerisinde birçok spor kursu açıyor, sportif turnuvalar ve yarışmalar düzenliyoruz. Gençlerimizin bizden talebi daha çok spor kursu daha fazla çalışabilme imkanı ve donanımlı bir merkez oldu. Bir tane tam donanımlı spor merkezimiz vardı. Ancak gençlerin spor kurslarına olan yoğun talebi üzerine ikinci bir spor merkezi açmalıydık ve açtık. Eski Yaprak Düğün Salonunun yerine gerçekten ferah bir Spor Eğitim Merkezi yaptık. Bu sayede hem spor branşlarını çoğalttık hem de gençlerimizin taleplerini karşılamış olduk. Spor Eğitim merkezimizde sadece çocuklar ve gençler spor yapmıyor. Aynı zamanda hanım kardeşlerimiz de burada spor yapıyor. Spor Eğitim Merkezimiz, bir ailenin tüm fertlerine hitap eden bir salon olarak hizmet veriyor. Tüm bunların yanı sıra Akçaabat’ımızın mahallelerinde uygun bulduğumuz alanlara yaşam alanları ve butik spor sahaları yaptık. Gençlerimiz bu sahalarda oynuyor, spor yapıyorlar. Yaşam alanlarında ise sosyalleşiyor verimli vakit geçiyorlar. Aileler çocuklarını bize emanet ediyorlar; biz de geleceğimizi bugünün çocuklarına ve gençlerine emanet ediyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Minik yüreklerden Anneler Günü’ne renkli kutlama

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü uyumunda, Gazi Paşa İlkokulu öğrencilerinin Anneler Günü için hazırladığı görüntü izleyenleri hem güldürdü hem de duygulandırdı.
"Benim Annem" temasıyla hazırlanan kısa görüntüde öğrenciler, annelerini doktor, öğretmen, mühendis, polis ve avukat gibi çeşitli meslek kümeleriyle özdeşleştirerek her annenin çok istikametli emeğine dikkat çekti. Çocukların içten anlatımları ve sempatik mimikleri görüntüye renk katarken, ortaya hem esprili hem manalı bir çalışma çıktı. Annelerin fedakârlıklarını eğlenceli bir lisanla anlatan görüntü, toplumsal medya kullanıcılarının da ilgisini çekti. Kısa müddette çok sayıda beğeni ve yorum alan proje, hem annelere duyulan minnettarlığı pekiştirdi hem de çocukların saf ve gerçekçi bakış açısını yansıttı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.