Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ağustos, 2023 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Düğün konvoyundaki araçtan pompalı tüfekle havaya ateş açan şahıs gözaltına alındı

Bartın’da düğün konvoyunda bir maganda, arabanın camından havaya pompalı tüfekle ateş açtı. Toplumsal medyada paylaşılan manzaraların akabinde şahsa 2 bin 864 TL para cezası kesildi.

Edinilen bilgiye nazaran, Bartın-Karabük karayolu Kurtköy mevkiinde ilerleyen düğün konvoyundaki bir arabadan havaya ateş açıldı. Kurtköy istikametine giden 74 BS 476 plakalı arabanın şoförünün yanında oturan şahıs, camdan çıkardığı pompalı tüfekle 3 el havaya ateş açtı. O anlar ise yoldan geçen öbür bir arabadaki vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi. İmgelerin toplumsal medyada paylaşılmasının akabinde jandarma grupları olayla ilgili inceleme başlattı. Şahsın E.Ö. olduğunu belirleyen takımlar, şahsı gözaltına alarak, 2 bin 864 TL ceza kesti. Şahıs hakkında genel güvenliği tehlikeye düşürmek hatasından da isimli süreç başlatıldığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
teknofestte ikinci olan artvin fen lisesi ogrencileri roket projesiyle bu yil birinciligi hedefliyor 4CKcDmDJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor

Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu.

Artvin Fen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü.

Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı.

Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada “Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek” ifadelerini kulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin