Tokat’ta dron ile okeyde hile yapmaya çalışan genç, arkadaşları tarafından fark edilince kahkahalar havada uçuştu.
Bir kafede arkadaş kümesinin oynadığı okey oyununda enteresan bir olay yaşandı. Oyun sırasında yancı olarak bulunan Talip Gökçe, kafe içini tanıtım gayesiyle çekeceğini söyleyerek dronunu havalandırdı. Lakin Gökçe’nin asıl planı apayrıydı. Dron kumandasının ekranından arkadaşlarının taşlarını gözetleyen Gökçe, rakiplerine fark ettirmeden oyunu yönlendirmeye başladı. Durumu anlayan rakip oyuncular, oyunu yarıda keserek kahkahalara boğuldu. O anlar, toplumsal medyada paylaşıldıktan sonra büyük ilgi gördü. Kullanıcılar, Gökçe’nin yenilikçi fakat başarısız hile teşebbüsünü esprili yorumlarla kıymetlendirdi.
“Eskiden okeyde taş çalma vardı. Günümüzde de teknolojinin gelişmesiyle dron ile öteki arkadaşların ellerine bakıyoruz”
Teknolojinin gelişmesiyle oyunlardaki hilelerin de boyut değiştirdiğini söyleyen Talip Gökçe, “Arkadaşlarımızla okey oynarken dükkân içerisinde reklam çekimi yapacağımı söyleyerek dronla kandırdık. Hem bize cümbüş olsun hem de komik anımız olsun diye bu türlü bir şey yapmak istedim. Dronu gerisinden kaldırarak rakip arkadaşlarımızın ellerine bakarak ellerini görerek bitişlerimizi yaptık ve ona nazaran oyunumuzu oynadık. Daha sonrasında fark edince hem kahkaha attılar hem de biraz kızdılar. Oyunu bitirdiler. Evvelden okeyde taş çalma vardı. Günümüzde de teknoloji gelişti. Dronu kaldırarak öbür arkadaşların ellerine bakıyoruz” dedi.


Dron’u deniyorum dedi, okeyde hile yaparken yakalandı
Ardeşen’de heyelan: Köy yolu ulaşıma kapandı
Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Pınarlı köyünün üst kesimlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Pınarlı köyünün üst mevkiinde şiddetli sağanak yağış nedeniyle yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yola düştü. Meydana gelen heyelan nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye Rize İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Kapanan yolda çalışma başlatan ekipler, temizlik işlemlerinin ardından yolu yeniden ulaşıma açtı.

