Karabük Postası tarafından
22 Haziran, 2023 11:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Dronlar tespit etti, narko polisler çatılarda tek tek böyle yakadı

Bursa'da narkotik polisi son 5 yılın en büyük ve detaylı uyuşturucu operasyonuna imza attı. Bursa merkezli 5 ilde şafak vakti eş zamanlı yapılan operasyonlarda polisten kaçmak için çatıdan çatıya atlayan tacirler dronlu polisler tarafından görüntülenip tek tek yakalandı. O anlar kameralara yansıdı. Şafak vakti kapıların koç başlarıyla kırıldığı operasyonda 84 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan sorgusu tamamlanan 19 kişi tutuklanırken, 65'i ise yarın adliyeye sevk edilecek. Son operasyonlarla Bursa'da uyuşturucu satıcıları bitme noktasına geldi. 7 ay süren takibin ardından yaz sıcaklarının bastırmasıyla tatil bölgelerinde örgütlü olarak uyuşturucu ticareti yapmaya hazırlanan çeteyi ve üyelerini deşifre eden Bursa İl Emniyeti Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri Özel Harekat ve Çevik kuvvet destekli 120 ekip 1350 polis 15 narkotik köpeğinin katıldığı operasyona Bursa, Balıkesir, Ankara, Kocaeli ve Zonguldak'ta start verdi. Sabah saatlerinde kapıları koç başları ile kırılan şüphelilerin bazıları özel harekat polislerini karşılarında görünce ne yapacaklarını şaşırırken; bazıları çatılara çıkıp kaçmaya çalıştı. Devreye giren dronlu polisler tarafından tek tek görüntülenip koordinat bilgileri verilen torbacılar yer ekipleri tarafından kıskıvrak gözaltına alındılar. Şüpheli şahısların ev araba ve üstlerinde 15 ayrı narkotik köpeği ile birlikte yapılan aramalarda 4 kilo 700 gram Metamfetamin, 3 kilo 800 gram Esrar, 2 kilo 400 gram Sentetik Kannabinoid (Bonzai), 250 adet uyuşturucu hap, 7 adet tabanca, 70 adet fişek, 4 adet av tüfeği, 5 adet kartuş, 10 adet hassas terazi bin TL ele geçirildi. Bursa ve diğer 4 ilde gözaltına alınan 84 şüpheli Bursa Narkotik ekipleri tarafından Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Daha önce sorgusu tamamlanıp adliye sevkedilen şüphelilerden 19'u tutuklanırken gözaltı süreleri devam eden 65'inin ise iştirak halinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak ve sağlamak suçlarından yarın adliye ye sevkedilecekleri öğrenildi. Olayla ilgili tahkikat sürüyor. (İHA)

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sokakta taciz ettiği kadını, kendisine tepki gösterince darp ederek hastanelik etti

Samsun’da sokakta yürüyen 30 yaşındaki bayanı takip ederek tacizde bulunan, bayanın reaksiyon göstermesi üzerine ona saldırıp darp ederek elmacık kemiğini kıran şahıs, tutuklandı.
Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, S.A.(33) isimli şahıs, kulağında kulaklık sokakta yürüyen D.K.(30) isimli bayanı takip ederek tacizde bulundu. Neye uğradığını şaşıran D.K. kendisini taciz eden S.A.’ya reaksiyon gösterdi. S.A., bayanı darp ederek elmacık kemiğini kırıp hastanelik etti. Ambulansla hastaneye kaldırılan D.K. tedavi altına alındı. Saldırgan ise olaydan sonra kaçtı.

12 cürüm kaydı var
Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kabahat Tedbire ve Soruşturma Ofis Amirliği takımları yaptıkları takip ve çalışma sonucu S.A.’yı yakalayarak gözaltına aldı. S.A.’nın 3’ü cinsel taarruz olmak üzere hırsızlık ve taammüden yaralamadan toplam 12 cürüm kaydının bulunduğu, geceleyin su saati hırsızlığı kabahatinden 1 yıl evvel kontrollü özgürlük kapsamında ayağına elektronik kelepçe takılarak cezaevinden tahliye olduğu ve gece 22.00-08.00 saatleri ortasında konut hapsinin uygulandığı ortaya çıktı.
Polisteki sorgusu tamamlanan S.A., "cinsel atak ve taammüden yaralama" hatalarından bugün nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine söz veren S.A., "cinsel saldırı" cürmünden yurt dışına çıkış yasağı kuralıyla hür bırakılırken, "kasten yaralama" hatasından ise tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.