KASTAMONU İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, yeni yapılan Devrekani Devlet Hastanesini ziyarete etti.
Dr. Öztürk, ziyarette Kastamonu’da ‘Sağlıkta Dönüşüm’ programı kapsamında, sağlıkta hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla yapılan yatırımlardan biri olan yeni Devrekani Devlet Hastanesi inşaatını ziyaret ettiğini belirterek, “Hızlı bir şekilde devam eden 20 yatak kapasiteli ihale bedeli 6 milyon 400 bin TL olan hastane inşaatının yüzde
40’ı tamamlandı.
Hastanenin bitiş tarihi, 22 Eylül 2015 olarak belirlendi” dedi.
Dr. Öztürk’e, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Kürşat Özbey da eşlik etti. İnşaatın mevcut durumu hakkında firma yetkililerinden bilgiler alan Dr. Özdtürk, daha sonra mevcut Devrekani Devlet Hastanesinde hasta ziyaretinde bulundu.


DR. Öztürk, Yeni Devrekani Devlet Hastanesini Ziyaret Etti
Yenice’de muhtarlara sosyal risk haritaları eğitimi verildi
Sosyal hizmetlerin daha etkin, hızlı ve ihtiyaç odaklı sunulmasını hedefleyen Sosyal Risk Haritaları çalışmaları kapsamında, Yenice ilçesinde görev yapan mahalle ve köy muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Yenice Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ilçedeki tüm mahalle ve köy muhtarları katılım sağladı. Toplantıda konuşan Sosyal Hizmet Personeli Esra Yavuz, Sosyal Risk Haritaları’nın amacı, sahada yürütülecek faaliyetler ve elde edilecek verilerin sosyal hizmetlerin planlanmasına sağlayacağı katkılar hakkında detaylı bilgi verdi.
Yavuz, risk haritaları sayesinde dezavantajlı gruplara daha hızlı ulaşılabileceğini, kaynakların daha verimli kullanılabileceğini ve sosyal politikaların ihtiyaçlara göre şekillendirilebileceğini belirtti.
Toplantıda ayrıca, Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi de tanıtıldı. Proje kapsamında sunulan destekler hakkında muhtarlara kapsamlı bilgi aktarılırken, projenin genç çiftlere sağlayacağı avantajlar üzerinde duruldu.
Toplantının son bölümünde muhtarların görüş ve önerileri alındı. Katılımcılar, sahada karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini dile getirirken, sosyal hizmetlerin yerelde daha etkin yürütülmesi için kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun önemine dikkat çekildi.
Yetkililer, bu tür bilgilendirme toplantılarının sosyal hizmetlerin tabana yayılması ve vatandaş odaklı hale gelmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

