DR. Öztürk, Yeni Devrekani Devlet Hastanesini Ziyaret Etti - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mayıs, 2015 08:17 tarihinde yayınlandı
0
0

DR. Öztürk, Yeni Devrekani Devlet Hastanesini Ziyaret Etti

KASTAMONU İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, yeni yapılan Devrekani Devlet Hastanesini ziyarete etti.
Dr. Öztürk, ziyarette Kastamonu’da ‘Sağlıkta Dönüşüm’ programı kapsamında, sağlıkta hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla yapılan yatırımlardan biri olan yeni Devrekani Devlet Hastanesi inşaatını ziyaret ettiğini belirterek, “Hızlı bir şekilde devam eden 20 yatak kapasiteli ihale bedeli 6 milyon 400 bin TL olan hastane inşaatının yüzde
40’ı tamamlandı.
Hastanenin bitiş tarihi, 22 Eylül 2015 olarak belirlendi” dedi.
Dr. Öztürk’e, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Kürşat Özbey da eşlik etti. İnşaatın mevcut durumu hakkında firma yetkililerinden bilgiler alan Dr. Özdtürk, daha sonra mevcut Devrekani Devlet Hastanesinde hasta ziyaretinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 15
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Nisan, 2026 15:48 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’den  Yenilikçi Benzen Giderim Projesi

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde yürütülen proje ile atık biyokütleden geliştirilen karbon malzemeler kullanılarak iç ortam havasındaki benzenin etkin şekilde giderilmesi hedefleniyor.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde yürütülen “TÜBİTAK 1002 Atık Biyokütleden Derin Ötektik Çözücüler ile Zenginleştirilmiş Karbon Malzeme Sentezi ve Benzenin Gaz Ortamından Uzaklaştırılmasında Kullanımı” başlıklı araştırma projesi, hava kirliliğinin önemli bileşenlerinden biri olan benzenin giderilmesine yönelik yeni bir yaklaşım sunuyor.

Prof. Dr. Hamiyet Şahin Kol yürütücülüğünde gerçekleştirilen projede; atık biyokütleden elde edilen karbon bazlı malzemelerin geliştirilmesi ve performanslarının artırılması amaçlanıyor. Bu doğrultuda, baobab meyvesi çekirdeklerinden elde edilen biyokarbonlar, derin ötektik çözücüler ile modifiye edilerek daha yüksek adsorpsiyon kapasitesine sahip malzemeler haline getiriliyor.

Karabük Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Kuddusi Akalın ve Öğr. Gör. Ayşe Nihan Açıkkapı ile Kastamonu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kaan Işınkaralar’ın araştırmacı olarak yer aldığı; Fatıma Salah Eldın Ibrahim Elhag ve Yahia Bani Hani’nin ise bursiyer olarak katkı sunduğu çalışma, atıkların değerlendirilmesine katkı sağlarken aynı zamanda çevre dostu ve sürdürülebilir malzeme üretimini destekliyor.

BENZEN KİRLİLİĞİNE KARŞI ETKİN YAKLAŞIM

Sanayi faaliyetleri, araç emisyonları ve sigara dumanı gibi kaynaklardan yayılan benzenin insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler oluşturduğu biliniyor. Proje kapsamında geliştirilen malzemelerle, benzenin iç ortam havasından etkin şekilde uzaklaştırılması hedefleniyor.

Proje çıktılarının; iç ortam hava kalitesinin iyileştirilmesi, endüstriyel emisyonların azaltılması ve çevre teknolojilerinin geliştirilmesi gibi alanlarda kullanılabileceği değerlendiriliyor.

BİLİMSEL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KATKI

Karabük Üniversitesinde yürütülen çalışmanın, sürdürülebilir çevre teknolojilerinin geliştirilmesine katkı sunması bekleniyor. Proje ile atıkların katma değerli çevre teknolojilerine dönüştürülmesi yoluyla daha temiz ve sağlıklı yaşam alanlarına katkı sunulması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin