blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Şahin: “Karadeniz’de açıkta beslenemeyen yunuslar kıyıya vuruyor”

Karadeniz’de yunus balığı popülasyonunun son yıllarda arttığı, buna bağlı olarak mevt oranlarının da artış gösterdiği belirtildi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Kısım Lider Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Şahin, açıklarda beslenemeyen yunus sürülerinin son devirde kıyıya yanlışsız geldiğine dikkat çekti.
Aşırı avcılığın tesiriyle açıklarda yem bulamayan yunusların yem bulmak için kıyıya gelmeye başladığını kaydeden Şahin, "İki sene önce Avrupa Birliği (AB) projesi yürütüldü; Türkiye de buna dâhil oldu, bizim fakültemiz de dahildi. Yapılan araştırmanın sonucu şimdi çıkmadı lakin kendi kanaatim, gördüğüm çok avcılığın tesiriyle açık denizlerde bulunan balıklar bitince hamsi sürüleri kıyılara gelmeye başladı. Münasebetiyle yem bulamayınca beslenecek balık bulamayınca kıyıya vuruyorlar. Kıyıya gelince balıkçılarımızın ağlarını rahatsız etmeye başladılar. Bu da haklı olarak balıkçılarımızı rahatsız ediyor. Kıyıdaki Yunus balıklarının görülme oranı arttı bu yanlışsız. Bunlarla bir arada vefat oranları da artıyor. Bayağı yunus kıyıya meyyit olarak vuruyor. Bunun sebebi bence açıkta beslenemeyen sürülerin kıyıya gelmesi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ekim, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tokat’ta fuhuş çetesi çökertildi: 5 tutuklama

Tokat’ta polis takımlarının fuhuş operasyonunda yakalanan 8 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 3’ü isimli denetimle özgür bırakıldı.
Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Ofis Amirliği grupları, fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine başlattıkları 2 aylık teknik ve fiziki takibin akabinde operasyon düzenledi. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, ortalarında bir otel sahibinin de bulunduğu şüphelilere yönelik kent merkezindeki farklı adreslere eş vakitli baskın yapıldı. Operasyonda "fuhşa teşvik ve aracılık" suçlamasıyla N.Ö., H.K., Z.G.K., H.D., Y.S.A., B.B.A., K.G. ve D.A. gözaltına alındı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden D.A., Y.S.A., H.D., N.K. ve K.M. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 3’ü isimli denetim kaidesiyle özgür bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok taraflı olarak sürdürüldüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin