Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ocak, 2024 00:12 tarihinde yayınlandı
0

Dr. Öğr. Üyesi Bulut’un Projesine TÜBİTAK’tan destek

ZBEÜ Devrek MYO Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Afitap Bulut’un yürütücülüğünü üstlendiği “Endüstriyel Miras ve Jeoturizm Atölyesi” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek MYO Öğretim Üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Afitap Bulut’un yürütücülüğünü üstlendiği “Endüstriyel Miras ve Jeoturizm Atölyesi” başlıklı proje TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı tarafından destek almaya hak kazandı. Projenin amacı, 11-14 Mart 2024 tarihleri arasında Zonguldak’ta gerçekleştirilecek olan atölye çalışmasıyla birlikte, ZBEÜ öğrencileri ve Türkiye genelindeki diğer üniversitelerin Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Turizm Rehberliği programlarından gelen öğrencilere endüstriyel miras turizmi ve jeoturizm konularında teorik ve pratik eğitim imkânı sunmak. Bu eğitimle, döngüsel ekonomi ilkeleri çerçevesinde çevre ve kültürel mirasın korunmasıyla birlikte sürdürülebilir endüstriyel miras turizmi ve jeoturizmin önemini vurgulamak hedefleniyor.

Proje ayrıca , Türkiye’de bu alanda gerçekleştirilecek ilk TÜBİTAK destekli eğitim projesi olma özelliği taşıyor. Geleceğin turizm rehberleri ve turizm işletmecilerinin, alanlarında bilimsel teorik bilgiye ek olarak saha deneyimi kazanmalarını sağlayarak, kariyerlerine ve sektöre katkıda bulunmalarına odaklanan proje, sektöre nitelikli profesyoneller yetiştirmeyi amaçlıyor. Projenin hem bireylerin kariyer gelişimine hem de Türkiye’nin endüstriyel miras turizmi ve jeoturizm alanındaki gelişimine önemli bir katkı sunması bekleniyor.

Yürütücülüğünü Dr. Öğretim Üyesi Afitap Bulut’un üstlendiği ve 11-14 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan proje etkinliğinin düzenleme kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Prof. Dr. Muharrem Tuna (Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi), Prof. Dr. Nuray Türker (Karabük Üniversitesi Turizm Fakültesi), Prof. Dr. Abdullah Soykan (Balıkesir Üniversitesi), Doç. Dr. Burhan Sevim (Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi), Doç. Dr. Tolga Fahri Çakmak (ZBEÜ Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi) Doç.Dr. Nalan Albuz (ZBEÜ Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi), Doç. Dr. Şenay Saraç (ZBEÜ İİBF) Arş. Gör. Merve Sağcan (ZBEÜ Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi) Öğr. Gör. Duygu Doğan (ZBEÜ Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi)

Proje etkinliğinin başvuruları 02-17 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yuksek okcelerinden eroin cikti lsxxWTae
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Yüksek ökçelerinden eroin çıktı

Tokat’ta narkotik ekipleri tarafından kadın ayakkabıları tabanlarına gizlenmiş eroin ele geçirildi.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında 30 Nisan 2026 tarihinde Erbaa ilçesinde bir araca operasyon düzenlendi. Yapılan detaylı aramada, kadın ayakkabılarının taban kısımlarına gizlenmiş vaziyette toplam 1 kilo 675 gram eroin ele geçirildi. Erbaa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde derinleştirilen soruşturma kapsamında, ele geçirilen uyuşturucu maddenin tedarikçisi ile alıcısı da tespit edildi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda Hakkari ve Antalya İl Emniyet Müdürlükleri ile koordineli olarak tespit edilen şüphelilere yönelik 04 Mayıs’ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Antalya’da yakalanan E.D., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkari’de yakalanan E.S.’nin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Öte yandan, Erbaa ilçesinde ele geçirilen 1 kilo 675 gram eroin miktarının son yıllarda kentte tek seferde yakalanan en yüksek miktar olduğu belirtildi. Olayla bağlantılı olabileceği değerlendirilen diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin