blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ekim, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Dr. Canan İnce Börekci: “Günümüz çocuklarının sosyal ve duygusal gelişimlerinin büyük kısmı maalesef internet ortamında gerçekleşiyor”

Özel İmperial Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Canan İnce Börekci, günümüz çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerinin büyük kısmı internet ortamında gerçekleştiğini belirtti.
Börekci, denetimsiz, kontrolsüz internet kullanımı çocuk ve ergenleri uzak sanılan tehlikelere yakınlaştırdığını kaydederek, “Günümüz çocuklarının sosyal ve duygusal gelişimlerinin büyük kısmı maalesef internet ortamında gerçekleşiyor. Özellikle sosyal ağların, insanların sosyal temaslarını sürdürme, bir topluluğa/gruba/görüşe ait hissetme, anlaşılma, önemsenme, değer görme ihtiyaçlarını karşılama çabası, aslında vaktinin büyük bir kısmını aldıklarını, özellikle çocukları, yakın çevrelerinden uzak, uzak kişilere ‘yakın’ hissetmeye sevk etmektedir. Dijital ortamlarda kurulan bu uzak-yakın sosyal etkileşimler çocukları sosyal, duygusal, ruhsal gelişimleri için ihtiyaç duydukları ebeveyn, akran, çevre etkileşimlerinden uzaklaştırmaktadır. Özellikle kimlik arayışının, dahil hissetme, kabul görme ve onaylanma arayışlarının hakim olduğu, tehlike ve riski öngörmenin zayıf olduğu ergenlik döneminde internet tehlikeli görüş ve grupların çocuklara ulaşmasını kolaylaştırabilmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Elektrikli bisiklet ile motosiklet çarpıştı: 1 ağır yaralı

Düzce’de meydana gelen kazada motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan ve üzerinde 3 kişinin bulunduğu elektrikli bisiklete çarptı. Kazada çarpmanın tesiri ile motosikletten düşerek, başını kaldırıma çarpan şoför ağır yaralandı.
Kaza, 00.30 sıralarında Çay Mahallesi Ela Bahriye Oral Bulvarı bitiminde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran Aydınpınar Caddesi istikametine gitmekte olan E.K yönetimindeki 54 AIA 343 plakalı motosiklet, kaldırımdan inerek yolun karşısına geçmeye çalışan ve üzerinde eşi ile çocuğu bulunan E.B yönetimindeki elektrikli bisiklete çarptı. Kazada çarpmanın tesiri ile motosikletten düşerek başını kaldırıma çarpan E.K ağır yaralandı. Yaralı E.K. Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Elektrikli bisiklette bulunan 3 kişi ise 112 acil sıhhat gruplarının yaptıkları denetimlerin akabinde hastaneye gitmek istemedikleri için ambulanstan indirildiler. Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin