Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Ağustos, 2023 15:20 tarihinde yayınlandı
0

Dönmez,  2024 yılı yerel seçimlerinde yeniden aday olmayacağını açıkladı

2019 Seçimlerinde Milliyetçi Hareket  Partisi (MHP)  tarafından belediye başkan adayı olarak gösterilen ve seçimleri kazanarak  Eskipazar Belediye Başkanı seçilen  Hüseyin Dönmez,  2024 yılı yerel seçimlerinde yeniden aday olmayacağını açıkladı.

2024 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Siyasi Partiler adaylarını belirlemek için kulis çalışmalarını sürdürürken, Eskipazar Belediye  Başkanı Hüseyin Dönmez Belediye Başkanı adayı olup olmayacağı yönündeki kararını verdi.  Başkan Dönmez Gazetemize yaptığı özel açıklamasında 2024 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde yeninden Belediye başkanı adayı olmayacağını açıkladı.

Eskipazar için tasarladıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, “Eskipazar’ın kültür ve turizm kenti olmasına imkân sağlayan Hadrianoupolis Antik Kenti’nin hemen girişine karşılama alanı oluşturmak istiyoruz. Bu konuda ilk adım gerçekleştirildi. Antik kentin karşılama merkezi için ihalesi yapıldı. Bir de organize de 60 civarında yatırımcı bekliyor. Bir an önce tamamlamamızı bekliyorlar. Eskipazar organize sanayi de gerçekleştirilecek her yatırım ilçemizi canlandıracaktır. Burada altyapı ihalesi yapıldı. Eskipazar’ımıza istihdam alanı sağlayacağı için iş göçünü de engelleyecektir. Önümüzdeki günlerde organize sanayi bölgesinin ivedilikle açılmasını bekliyoruz” dedi.

İki dönem başkanlık yaptığı Eskipazar’a  hizmetlerinin her zaman devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, 2024 yılı yerel seçimlerinde yeniden aday olmayacağını söyledi.

Başkan Dönmez”in 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden aday olmama kararının Milliyetçi Hareket Partisi tarafından nasıl karşılanacağı ise merak ediliyor. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 25
İlyas Erbay Avatarı
İlyas Erbay
24 Mayıs, 2026 12:42 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

HANİ, ANAYASA MADDE 79’A GÖRE YSK KARARLARI KESİNDİ !

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve ilgili ilçe/il seçim kurulları, CHP’nin 2023 yılında yapılan 38. Olağan Kurultayı’nın ardından yasal süreçleri işletmiş ve kurultay sonuçlarını tescil ederek resmiyet kazandırmıştır.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararları kesindir ve başka bir idari veya adli mahkemeye (Danıştay, Yargıtay veya İdare Mahkemeleri) taşınamaz.

Neden Taşınamaz?
YÜKSEK SEÇİM KURULU KARARLARI ANAYASA İLE GÜVENCE ALTINA ALINMIŞTIR.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 79. maddesi gereğince, YSK’nın kararları aleyhine başka hiçbir mercie veya kanun yoluna başvurulamaz.
Seçimlerin yargı denetimini ve genel yönetimini tek başına YSK yürütür ve verdiği son kararlar kesindir.
Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuru hakkı vardır, ancak YSK’nın seçimlere ilişkin kararları Anayasa tarafından yargı denetimi dışında tutulduğu için AYM’nin bu kararları iptal etme veya değiştirme yetkisi bulunmamaktadır.
Benzer şekilde, YSK kararları doğrudan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önüne de götürülemez.

Buna rağmen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 36. Hukuk Dairesi, CHP kurultay davasında, Özgür Özel ile parti yönetiminin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına, Kemal Kılıçdaroğlu ile yönetiminin görevi devralmasına karar verdi.

İlginç ve düşündürücü olan şu;
CHP, mutlak butlak kararının ardından Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itiraz başvurusu yapmıştı. Dilekçede mutlak butlan kararının ‘madden ve hukuken icrasının imkansız’ olduğu belirtilmiş ve 2025’te yapılan kurultay ve kongrelerde seçilen yöneticilere verilen mazbataların geçerliliğinin tespiti talep edilmişti.
YSK bu itirazı reddetti.

80 yıllık çok partili Türk siyasi tarihinde, bu güne kadar görmediğimiz olaylara tanık oluyoruz. Siyasi hayatı üstün başarılarla dolu(!) CHP eski genel başkanı Mahkemenin Mutlak Butlan kararı ile partiye geri dönüyor. CHP yi kimse tutamaz artık. İlk genel seçimlerde oyları siler süpürür tek başına iktidar olur!

Mutlak butlan; borçlar hukuku, ticaret hukuku, idare hukuku, medeni hukuk gibi alanlarda sıkça kullanılan bir terim. Bir işlem veya olayın gerçek dünyada gerçekleşmiş olsa bile taşıdığı şartlar gereği hukuken hiç gerçekleşmediğini ifade ediyor.

Kurultaydan 3 yıl sonra, alınan “MUTLAK BUTLAN” kararı ile
– Kemal Kılıçdaroğlu’nun tekrar görevi başına dönmesine karar verildi.
– O tarihten sonra yapılan tüm kurultayların iptal edilmesi gerekiyor.
– O tarihten sonra İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılan tüm kurultayların da iptaline karar verildi.

Şimdi sorulması gereken şu;
– Aldığı kararlar geçersiz olacaksa, YSK ne için var?
– CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde yapılan 38. Olağan Kurultayı, Şubat 2025 tarihinde eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı kurultay delegelerinin açtığı iptal davasıyla mahkemeye taşındı.
– Kurultayı mahkemeye taşımak bu beylerin 2 yıl sonra mı akıllarına geldi?
Geçersiz sayılan 38. kurultaydan sonra parti 2 kurultay daha yaptı ve bir takım kararlar alındı. Şimdi hepsi iptal öyle mi?

CHP li vekillerin işi çok zor. Bu işin seyri nereye varır diye kestirip ona göre pozisyon alacaklar. Ö.Ö. mi, K.K.mı?
Kendi iradelerini bile açıklayamayıp, havayı kokluyorlar. CHP bölünmenin eşiğine gelmiştir. Oyun kurucuların amacı da buydu zaten.

81 İl Başkanı ortak bir basın açıklaması yaparak tepkisini ortaya koydu ve tarafını belli etti. Bu net tavır ne yazık ki partinin millet vekillerinde yok! KK nın yanında yer alan ciddi sayıda vekil var. Bunların çoğu önceki genel başkanlığında partiye monte ettiği isimler.
Korkarım, bundan sonraki süreçte ülkenin kaderini de bunlar belirleyecek.

Bu nasıl bir görev aşkıdır ki,
K.K. Türk siyasi tarihine en çok nefret edilen isim olarak geçmeyi göze alabiliyor.

Kimsenin şüphesi olmasın.
CHP bu ülkenin kurucu partisidir. Asırlık geçmişinde ne badireler atlatmıştır. Bu süreçten de güçlenerek çıkacaktır.

İlyas Erbay