Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Ağustos, 2023 15:20 tarihinde yayınlandı
0

Dönmez,  2024 yılı yerel seçimlerinde yeniden aday olmayacağını açıkladı

2019 Seçimlerinde Milliyetçi Hareket  Partisi (MHP)  tarafından belediye başkan adayı olarak gösterilen ve seçimleri kazanarak  Eskipazar Belediye Başkanı seçilen  Hüseyin Dönmez,  2024 yılı yerel seçimlerinde yeniden aday olmayacağını açıkladı.

2024 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Siyasi Partiler adaylarını belirlemek için kulis çalışmalarını sürdürürken, Eskipazar Belediye  Başkanı Hüseyin Dönmez Belediye Başkanı adayı olup olmayacağı yönündeki kararını verdi.  Başkan Dönmez Gazetemize yaptığı özel açıklamasında 2024 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde yeninden Belediye başkanı adayı olmayacağını açıkladı.

Eskipazar için tasarladıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, “Eskipazar’ın kültür ve turizm kenti olmasına imkân sağlayan Hadrianoupolis Antik Kenti’nin hemen girişine karşılama alanı oluşturmak istiyoruz. Bu konuda ilk adım gerçekleştirildi. Antik kentin karşılama merkezi için ihalesi yapıldı. Bir de organize de 60 civarında yatırımcı bekliyor. Bir an önce tamamlamamızı bekliyorlar. Eskipazar organize sanayi de gerçekleştirilecek her yatırım ilçemizi canlandıracaktır. Burada altyapı ihalesi yapıldı. Eskipazar’ımıza istihdam alanı sağlayacağı için iş göçünü de engelleyecektir. Önümüzdeki günlerde organize sanayi bölgesinin ivedilikle açılmasını bekliyoruz” dedi.

İki dönem başkanlık yaptığı Eskipazar’a  hizmetlerinin her zaman devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, 2024 yılı yerel seçimlerinde yeniden aday olmayacağını söyledi.

Başkan Dönmez”in 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden aday olmama kararının Milliyetçi Hareket Partisi tarafından nasıl karşılanacağı ise merak ediliyor. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
wq 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Mayıs, 2026 13:30 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te hastanelere afet eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlara karşı hastanelerin hazırlığını artırmak amacıyla “2. Karabük Hastane Afet Planları (HAP) Uygulayıcı Eğitimi”ni tamamladı. Üç gün süren eğitime 25 sağlık personeli katıldı.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlarda hastanelerin kesintisiz ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmesi amacıyla yürüttüğü hazırlık çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

2026 yılı faaliyet planı çerçevesinde düzenlenen “2. Karabük Hastane Afet Planları (HAP) Uygulayıcı Eğitimi”, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) eğitim salonunda gerçekleştirildi.

Programa, il genelindeki farklı hastanelerden gelen 25 sağlık personeli ve alanında uzman 4 eğitmen katıldı. Üç gün süren yoğunlaştırılmış eğitim boyunca, bir hastanenin afet anındaki yönetim mekanizması ve operasyonel süreçleri teorik ve pratik boyutlarıyla masaya yatırıldı.

Eğitim programı kapsamında katılımcılara kritik konularda detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Bunlar arasında kitlesel yaralanmalı olaylarda hastanenin müdahale aşamaları ve kapasite artırımı, hastane afet triyaj alanında yaralıların aciliyet durumuna göre sınıflandırılması ve yönetimi, bilgi yönetimi ile acil müdahale planının aktivasyonunda doğru ve hızlı veri akışı, tatbikat ve değerlendirme süreçleri yer aldı.

Hastanelerin sadece tıbbi müdahale değil, aynı zamanda lojistik, iletişim ve güvenlik gibi alanlarda da bir bütün olarak afete hazır olmasını hedefleyen bu eğitimle il genelinde HAP uygulayıcı sayısı artırıldı. Eğitim süreci, katılımcıların afet senaryoları üzerine yaptığı grup çalışmaları ve genel değerlendirmelerle sona erdi.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sağlık tesislerinin her türlü olağandışı duruma karşı dirençli ve hazırlıklı olması için eğitim faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin