Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Ağustos, 2023 15:20 tarihinde yayınlandı
0

Dönmez,  2024 yılı yerel seçimlerinde yeniden aday olmayacağını açıkladı

2019 Seçimlerinde Milliyetçi Hareket  Partisi (MHP)  tarafından belediye başkan adayı olarak gösterilen ve seçimleri kazanarak  Eskipazar Belediye Başkanı seçilen  Hüseyin Dönmez,  2024 yılı yerel seçimlerinde yeniden aday olmayacağını açıkladı.

2024 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Siyasi Partiler adaylarını belirlemek için kulis çalışmalarını sürdürürken, Eskipazar Belediye  Başkanı Hüseyin Dönmez Belediye Başkanı adayı olup olmayacağı yönündeki kararını verdi.  Başkan Dönmez Gazetemize yaptığı özel açıklamasında 2024 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde yeninden Belediye başkanı adayı olmayacağını açıkladı.

Eskipazar için tasarladıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, “Eskipazar’ın kültür ve turizm kenti olmasına imkân sağlayan Hadrianoupolis Antik Kenti’nin hemen girişine karşılama alanı oluşturmak istiyoruz. Bu konuda ilk adım gerçekleştirildi. Antik kentin karşılama merkezi için ihalesi yapıldı. Bir de organize de 60 civarında yatırımcı bekliyor. Bir an önce tamamlamamızı bekliyorlar. Eskipazar organize sanayi de gerçekleştirilecek her yatırım ilçemizi canlandıracaktır. Burada altyapı ihalesi yapıldı. Eskipazar’ımıza istihdam alanı sağlayacağı için iş göçünü de engelleyecektir. Önümüzdeki günlerde organize sanayi bölgesinin ivedilikle açılmasını bekliyoruz” dedi.

İki dönem başkanlık yaptığı Eskipazar’a  hizmetlerinin her zaman devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, 2024 yılı yerel seçimlerinde yeniden aday olmayacağını söyledi.

Başkan Dönmez”in 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden aday olmama kararının Milliyetçi Hareket Partisi tarafından nasıl karşılanacağı ise merak ediliyor. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
940ed5f2 cba6 4ef1 849b 1dc165fa93c3
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Mayıs, 2026 09:48 tarihinde yayınlandı
0

CHP’de “mutlak butlan” depremi: Gözler Özel ve Kılıçdaroğlu cephesinde

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nı iptal ederek “mutlak butlan” kararı vermesi, siyaset gündemini bir anda değiştirdi. Kararla birlikte 4-5 Kasım 2023’te gerçekleştirilen kurultay hükümsüz sayılırken, o tarihten sonra yapılan olağan ve olağanüstü kurultaylar ile alınan kararların da geçerliliğini yitirdiği değerlendiriliyor.

Kararın ardından Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 2,5 yıl sonra mahkeme kararıyla yeniden CHP Genel Başkanlığı görevine dönmüş oldu.

Özgür Özel cephesinin ilk hedefi kurultay

CHP Genel Merkezi’nde yaşanan gelişmelerin ardından gözler Özgür Özel ve ekibinin atacağı adımlara çevrildi. Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, yeni bir parti kurulması seçeneği şu aşamada gündemde bulunmuyor.

Özel ve ekibinin öncelikli planının, CHP tüzüğündeki olağanüstü kurultay maddesine dayanarak partiyi yeniden kurultaya götürmek olduğu öğrenildi.

CHP tüzüğüne göre Genel Başkan, Parti Meclisi kararıyla ya da kurultay delegelerinin beşte birinin noter onaylı imzasıyla olağanüstü kurultay çağrısı yapabiliyor. Özel cephesinin, Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılacak ilk Parti Meclisi toplantısında bu süreci başlatmayı hedeflediği ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu cephesi yönetim eğiliminde

Öte yandan Kılıçdaroğlu ve ekibinin ise kısa vadede partiyi yeniden kurultaya götürme düşüncesine sıcak bakmadığı belirtiliyor. Ankara kulislerinde, Kılıçdaroğlu cephesinde “partiyi yönetme” yönünde bir eğilimin hakim olduğu konuşuluyor.

Süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan Devlet Bahçeli de Kılıçdaroğlu’na “tarihi sorumluluk” düştüğünü belirterek görevi bırakması yönünde çağrıda bulundu. Siyasi kulislerde bu çağrının, CHP’nin yeniden kurultaya taşınması anlamı taşıdığı yorumları yapılıyor.

Ancak edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu cephesinin Bahçeli’nin çağrısına şimdilik olumlu yaklaşmadığı ifade ediliyor.

CHP’den YSK ve Yargıtay hamlesi

CHP yönetimi, mahkeme kararının ardından hukuki süreci de başlattı. Parti, tedbir kararının kaldırılması ve yürütmenin durdurulması talebiyle Yargıtay’a başvuruda bulundu.

Bugün ise Yüksek Seçim Kurulu’na başvuru yapılması bekleniyor. YSK’nın vereceği kararın, süreç açısından kritik önem taşıdığı belirtiliyor.

Ayrıca muhalefet partilerinin gün içerisinde CHP Genel Merkezi’ne destek ziyaretlerinde bulunması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu-Özel görüşmesi gündemde

Kararın ardından sessizliğini büyük ölçüde koruyan Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Karar; bir ayrışma vesilesi değil, asırlık çınarımızın altında kenetlenme fırsatı olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ise Kılıçdaroğlu’nun Özgür Özel’i telefonla arayacağını açıkladı. İki isim arasında bugün bir görüşme gerçekleşebileceği belirtiliyor.

Ankara kulislerinde ayrıca Kılıçdaroğlu’nun kendisine destek veren isimlerle gün içerisinde bir araya gelmesinin beklendiği konuşuluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin