Don felaketinden korunan elmaları satmayıp bahçesine gelenlere ikram ediyor - Karabük Haber Postası
don felaketinden korunan elmalari satmayip bahcesine gelenlere ikram ediyor xQYTmH1g
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Temmuz, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Don felaketinden korunan elmaları satmayıp bahçesine gelenlere ikram ediyor

Amasya’da bir kır bahçesinde elma ağaçlarını nisan ayındaki kar yağışı sonrası oluşan zirai don felaketinden korumak için uygulanan ’dondurarak dondan müdafaa sistemi’ başarılı sonuç verdi. Bu yıl meyvelerden yoksun kalan kentte 10 dönümlük bahçede bulunan ağaçlardan sarkan elmalar halka fiyatsız ikram ediliyor. Bahçe sahibi vatandaş, yeni olgunlaşan elmalardan isteyen çocuklara elleriyle dağıtıp yüzlerini güldürüyor.

“O gece ağaçları sabaha kadar ıslatıp, suladım”

Nisan ayında 30’dan fazla vilayette tesirli olan kar yağışı sonrası açan meyve tomurcuklarını vuran zirai don olayının yaşandığı gece Göllü Bağları Mahallesi’ndeki bahçesinde bulunan ağaçların kollarına hortumlarla su püskürtüp buzlanmasını sağlayan Murat Top, arkadaşlarının tavsiyesiyle uyguladığı dondurarak dondan müdafaa sistemi sayesinde artık meyvelerini toplamaya başladı. Bahçesine gelenlerin elmaları görünce şaşırdığına değinen 47 yaşındaki Top, “Kar yağmaya başladığında ağaçları fıskiyeyle ıslattım. Meyvelerin donmaması için Allah’a dua ettim. O gece ağaçları sabaha kadar ıslatıp, suladım. Artık bu hale geldi” dedi.

“20 ton elma var. Çocuklar kolunda yesin diye satmıyorum”

Düğün emelli da kullanılan bahçesinin etrafındaki bahçelerde zirai don nedeniyle tek bir meyvenin dahi bulunmadığını anlatan evli ve 2 çocuk babası Top, “Bahçemizdeki her ağaçta elma var. Yaklaşık 20 ton elma var. Şimdiden kilosunu 180 TL, 200 TL’den satın almak isteyenler var. Lakin satmıyorum. Gelenler, çocuklar kısmında yesin diye satmıyorum” halinde konuştu.

“Her şeyin para olmadığını gösterdi”

Yaz tatili münasebetiyle Kayseri’den geldiği memleketi Amasya’da çocuklarıyla bu meyve bahçesinde dolaşıp elmalardan tadan Sedef Güler, “Bu yıl meyveye hasret kaldık. Burada gelenlere kısmında ikram ediyorlar. Çocuklar doya doya yediler. İşletme yetkilileri fiyatta istemediler. Her şeyin para olmadığını memleketimiz bir sefer daha gösterdi” diye konuştu.

“Bu bahçedeki elmalara talibiz. Ancak satmıyor”

Meyve kurusu yapıp pazarlayarak geçimini sağlayan Meral İnce de, “Zirai don nedeniyle maalesef düşünceye düştük. Şu an bahçelerde meyve bulamıyoruz. Bu bahçedeki elmalara talibiz. Lakin satmıyor” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte uyusturucu ve tefecilik operasyonu deAekS9T
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te uyuşturucu ve tefecilik operasyonu

Karabük’te jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ile tefecilik suçuna ilişkin çeşitli deliller ele geçirildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında,Karabük merkezde gerçekleştirilen faaliyette 3 şüphelinin üzerinde ve aracında adli arama yapıldı. Aramalarda 3,17 gram sentetik kannabinoid (bonzai) ile 61 adet sentetik ecza hap ele geçirildi.

Öte yandan, Karabük merkezde tefecilik suçuna yönelik operasyonda 2 şüphelinin ikametinde yapılan aramada 1 adet dolu senet, 1 adet boş senet, borç-alacak kayıtlarının bulunduğu 2 adet kağıt ve 1 adet cep telefonu ele geçirildi.

Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin