Gümüşhane ile Kelkit ilçesi arasında bulunan Pekün Dağı Geçidi’nde dolu yağışı etkili oldu. Yağışın ardından 5 santimetreye ulaşan dolu kalınlığı nedeniyle karayolu beyaza bürünürken, ortaya kış manzaraları çıktı.
Şehrin bazı noktalarında öğle saatlerinde dolu yağışı etkili oldu. Özellikle Gümüşhane-Kelkit karayolu üzerindeki Pekün Dağı Geçidinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle karayolu beyaza büründü.
Önce yağmur yağışı ardından da dolu yağışı gerçekleşen yolda araçlar kalınlığı 5 santimetreye ulaşan dolu nedeniyle bir süre temkinli ilerlemek zorunda kalırken, Karayolları ekiplerinin temizlik çalışmasına başladığı öğrenildi.
Hava sıcaklığının da hissedilir derecede düştüğü Gümüşhane genelinde gök gürültülü sağanak yağış ve yer yer dolu yağışının bir süre daha etkili olması bekleniyor.


Dolu yağışı Pekün Dağını beyaza bürüdü
AYVALIK VE AKGÜL’DEN SAFRANOVA’YA ZİYARET
Karabük’ün tarım ve kırsal kalkınma alanındaki önemli projelerinden biri olan Lavanta Kokulu Safran Bahçesi Projesi “Safranova”, önemli isimleri ağırladı.
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü olarak görevine devam eden Çetin Ayvalık ile geçmiş dönem Safranbolu İlçe Tarım Müdürü ve mevcut İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Akgül, Safranova’yı ziyaret ederek proje kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
Gerçekleştirilen ziyarette heyete Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe eşlik etti. Heyet, proje hakkında bilgi alırken Safranova’nın geldiği noktayı değerlendirme fırsatı buldu.
Ziyarette konuşan Başkan Erol Altuntepe, Safranova’nın yalnızca bir tarım projesi olmadığını belirterek, kırsal kalkınma, turizm ve bölgesel marka değerine katkı sağlayan önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.
Altuntepe açıklamasında, “Bölgemizin tarım, kırsal kalkınma ve turizm potansiyeline önemli katkılar sunan, özellikle Safranbolu safranının gelecek nesillere aktarılmasına büyük destek sağlayan Safranova’nın kuruluşundan bugüne kadar olan süreçte büyük emekleri bulunan Çetin Müdürümüz ve Mehmet Müdürümüze teşekkür ediyorum. İlimizdeki görevleri sona ermesine rağmen projeye teknik anlamda destek vermeyi sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.
Safranova’nın her geçen gün büyümesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Ayvalık ve Akgül’ün, projeyi takdirle karşıladığı belirtildi.
Başkan Altuntepe ayrıca, Safranova’ya destek veren Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal, meclis üyeleri ve oda üyelerine teşekkür ederek projenin bölge adına önemli kazanımlar sunduğunu vurguladı.
Öte yandan ziyaret kapsamında, bir süredir ortak çalışmalar yürütülen yeni proje hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu. Safranbolu’dan Bilecik ve İzmir’e uzanacak yeni projenin kısa süre içerisinde hayata geçirilmesinin planlandığı belirtilirken, detayların ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.
Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

