Gümüşhane ile Kelkit ilçesi arasında bulunan Pekün Dağı Geçidi’nde dolu yağışı etkili oldu. Yağışın ardından 5 santimetreye ulaşan dolu kalınlığı nedeniyle karayolu beyaza bürünürken, ortaya kış manzaraları çıktı.
Şehrin bazı noktalarında öğle saatlerinde dolu yağışı etkili oldu. Özellikle Gümüşhane-Kelkit karayolu üzerindeki Pekün Dağı Geçidinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle karayolu beyaza büründü.
Önce yağmur yağışı ardından da dolu yağışı gerçekleşen yolda araçlar kalınlığı 5 santimetreye ulaşan dolu nedeniyle bir süre temkinli ilerlemek zorunda kalırken, Karayolları ekiplerinin temizlik çalışmasına başladığı öğrenildi.
Hava sıcaklığının da hissedilir derecede düştüğü Gümüşhane genelinde gök gürültülü sağanak yağış ve yer yer dolu yağışının bir süre daha etkili olması bekleniyor.


Dolu yağışı Pekün Dağını beyaza bürüdü
Çorum’da bıçaklı kavga: 2 yaralı
Çorum’da iki genç, sokak ortasında tanımadıklarını iddia ettikleri kişi veya kişilerle yaşadıkları tartışma sonucu bıçaklanarak yaralandı.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.G. (17) ve B.Ç. (17) ile kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine U.G. ve B.Ç. bıçak darbesi alarak yaralandı. Daha sonra ise yaralı gençler olay yerinden ayrılarak yakınlarından yardım istedi. Araçla Kale Mahallesi Aydınlıkevler 6. Sokağa gelerek 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüpheli şahıs ya da şahısların kimliklerinin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.

