Karabük’te 63 yaşındaki bir kişiyi kadın bulma vaadiyle dolandırdığı iddia edilen biri kadın 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Karabük kent merkezinde oturan 63 yaşındaki Mehmet B.’nin, kadın bulma vaadiyle kandırılıp dolandırıldığını ve tehdit edildiğini iddia ederek, emniyete suç duyurusunda bulunması üzerine gözaltına alınan Serdar K. (36), eşi Sebahat K. (37), damadı Ömer G. (22) ve damadının arkadaşı Kenan B. (24), çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Karabük T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.


Dolandırıcılık Yapan 4 Kişi Tutuklandı
Bolu’da kıraathaneden 12 bin lira çalan şüpheli tutuklandı
Bolu’da bir kıraathaneden 12 bin lira çaldığı belirlenen şüpheli, JASAT ekiplerinin güvenlik kameraları ve PTS kayıtları üzerinden yürüttüğü çalışma sonucu Zonguldak’ta yakalanarak tutuklandı.
Olay, 24 Mayıs tarihinde Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, beldede bulunan bir kıraathaneden 12 bin lira nakit para çalındı. Hırsızlığı fark eden işletme sahibi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) koordinesinde geniş çaplı çalışma başlatıldı. Jandarma ekipleri tarafından olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları ile Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda şüphelinin kimliği tespit edildi. Şüpheli O.G.’nin farklı illerde meydana gelen benzer iş yerinden hırsızlık olaylarına da karıştığı belirlendi. Jandarma ekiplerince Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yakalanarak gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan O.G., tutuklanarak Gerede L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.
Şüphelinin üzerinde ele geçirilen ve hırsızlığa konu olan 12 bin lira ise Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi.


