Karabük’ün Eflani ilçesinde evin arka kısmına dökülen külden çıkan yangında 3 dönümlük otluk alan zarar gördü.
Olay, ilçeye bağlı Çukurören köyü Tepe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Hakkı Korkut isimli vatandaşın evin arka tarafına döktüğü külün ardından kısa bir süre sonra otluk alanda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangını gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve Eflani Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazöz sevk edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle yangın ev ve ormanlık alana sıçramadan söndürüldü. Yangında 3 dönüm alan zarar görürken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. (İHA)


Dökülen külden çıkan yangında 3 dönümlük otluk alan zarar gördü
Karabük’te Vali Yardımcısı ve Kaymakam Atamaları
Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi kapsamında Türkiye genelinde çok sayıda vali yardımcısı ve kaymakamın görev yerleri değiştirildi. Kararname doğrultusunda Karabük’te görev yapan bir vali yardımcısı ile bir kaymakam da başka illerde görevlendirildi.
Yaklaşık üç yıldır Eflani Kaymakamı olarak görev yapan Ömer Bulut, kararnameyle Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine kaymakam olarak atandı. Görev süresi boyunca ilçede yürütülen kamu hizmetleri ile çeşitli projelerde aktif rol üstlenen Bulut, yeni görev yerinde çalışmalarını sürdürecek.
Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin de atama kararı kapsamında Tekirdağ Vali Yardımcılığı görevine getirildi. Yaklaşık üç yıldır Karabük’te görev yapan Şahin, kentte kamu hizmetlerinin koordinasyonu ve yürütülmesinde önemli görevler üstlenmişti.
Öte yandan Karabük’e iki yeni vali yardımcısı atandı. Kararnameyle Adana Vali Yardımcısı Mehmet Öz ve Diyarbakır Vali Yardımcısı Muhammet Özyüksel, Karabük Vali Yardımcılığı görevine getirildi.
Yayımlanan atama kararnamesinde Eflani Kaymakamlığı için ise herhangi bir görevlendirme yapılmadığı görüldü.

