Doktora Kızdı, Başkasının Aracına Zarar Verdi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Şubat, 2023 15:26 tarihinde yayınlandı
0
0

Doktora Kızdı, Başkasının Aracına Zarar Verdi

Karabük‘te, hastane randevusu konusunda yardımcı olmayan doktorun aracına zarar vermek isteyen bir kişi, yanlışlıkla başka araca zarar verdi.
Olay, Şirinevler Mahallesi’nden bulunan Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi otoparkında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre S.A., kendisine ait aracını hastanenin otoparkına park etti. Yaklaşık bir saat sonra aracını otoparktan alan S.A., kısa süre sonra aracın arıza verdiğini fark edip aracından inerek kontrol etti. Yaptığı kontrolde aracın sol tarafından bir sıvı aktığını fark eden S.A., hidrolik hortumunun ve ABS kablolarının kesilmiş olduğunu tespit etti. S.A., polise ihbarda bulunarak araca zarar verenlerin bulunmasını istedi.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbarın ardından başlattıkları çalışanın ardından güvenlik kamerası görüntüleriyle araca zarar veren şahsın K.Y. olduğunu tespit etti. Ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alınan K.Y., emniyetteki ifadesinde, kendisine hastane randevusu konusunda yardımcı olmasını istediği E.M.Ö. isimli doktor tanıdığının kendisine yardımcı olmamasına tepki olarak aracının fren kablolarını kesmek isterken, benzer renk ve modelde başka bir aracın fren kablolarını kestiğini belirtti. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen şahıs, Karabük Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin