Çorum’un İskilip ilçesinde üzerinde ’doğum günün kutlu olsun kuzen, memnun yıllar’ yazılı bez bebeğin içerisinde 14 gram uyuşturucu çıktı. Olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye nazaran, İskilip İlçe Emniyet Müdürlüğü grupları tarafından uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar netesinde, tespiti yapılan 8 şahsa yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, şahısların ilçeye sokmaya çalıştığı ve üzerinde, ’doğum günün kutlu olsun kuzen, keyifli yıllar’ yazılı notun bulunduğu bez bebeğin içinden 14 metamfetamin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 8 kişi hakkında isimli süreç başlatıldı.


’Doğum günün kutlu olsun’ notunun bulunduğu bez bebekten uyuşturu çıktı: 8 gözaltı
MEB Bakan Müşaviri Subaşı’ndan Rektör Kırışık’a ziyaret
Milli Eğitim Bakanlığı (KBÜ) Bakan Müşaviri ve sosyolog-yazar Dr. Necdet Subaşı, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile bir araya geldi.
Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Modern Dünyada Aile: Değişim ve Dönüşüm Süreçleri” konferansının ardından Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı ziyaret etti.
Ziyarette yükseköğretim kurumlarının toplumsal değişimdeki rolü, akademik çalışmaların sosyal politikalara katkısı ve eğitim alanındaki iş birlikleri ele alındı.
Ayrıca Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) bünyesinde hazırlanan Aile ve Sosyal Hizmet Politikaları Masası raporu başta olmak üzere çeşitli politika raporları hakkında değerlendirmeler yapıldı.
Dr. Necdet Subaşı, aile kurumundaki dönüşümlerin akademik çalışmalarla desteklenmesinin önemine dikkat çekerek, hazırlanan raporların karar alma süreçlerine katkı sağlayabileceğini ifade etti.
Ziyarete KBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Özcan, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Bozkurt Özyalçın ile akademisyenler ve davetliler de katıldı.

