Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ekim, 2023 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Doğu Karadeniz’in zirveleri beyaza büründü

Doğu Karadeniz Bölgesi ve Rize’nin en yüksek yaylalarından olan 2 bin 700 rakımdaki Avusor Yaylası beyaza büründü.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisinde yer alan Avusor Yaylası’nda dün öğleden bu yana hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte başlayan kar yağışı sonrası yayla beyaza büründü. Kaçkar Dağları’nın eteklerinde, 2 bin 700 metre yükseklikte yer alan Avusor Yaylası, kar yağışı ile birlikte beyaz gelinliğini giydi. Hava sıcaklığının 0 derecenin altına düştüğü Avusor Yaylası’nda kar kalınlığı 2-8 cm arasında değişiyor. Yaylacılar koyunları ile birlikte düşen kar yağışının ardından dönüş hazırlıklarına da başladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 22
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Mayıs, 2026 14:06 tarihinde yayınlandı
0

Karabük İl Özel İdare’den köy altyapısına destek

Karabük İl Özel İdaresi, kırsal mahallelerin altyapısını güçlendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Eskipazar ilçesine bağlı Yürecik Köyü’nde önemli bir menfez inşaatı tamamlandı.

İl Özel İdare ekipleri tarafından köyde 1,5 metre genişliğinde, 1,5 metre yüksekliğinde ve 10 metre uzunluğunda büyük bir menfez yapım çalışması gerçekleştirildi. Yeni inşa edilen menfez ile bölgedeki yağmur suyu geçişlerinin sağlıklı bir şekilde sağlanması, yol güvenliğinin artırılması ve vatandaşların daha konforlu bir ulaşım ağına kavuşması hedeflendi.

Karabük İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, “Köylerimizin altyapısını güçlendirmeye devam ediyoruz. Eskipazar Yürecik Köyü’nde ekiplerimiz tarafından 1,5×1,5 metre ebatlarında ve 10 metre uzunluğunda menfez yapım çalışması gerçekleştirildi. Menfez çalışması ile yağmur suyu geçişlerinin sağlıklı hale getirilmesi, ulaşım güvenliğinin artırılması ve vatandaşlarımızın daha konforlu bir ulaşım ağına kavuşması için sahadaki çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, sahada özveriyle çalışan tüm personellere teşekkür edilirken, “Karabük’ün her noktasında hizmet üretmeye devam ediyoruz” vurgusu yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin